به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حمید ظهرابی مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس در نشست بررسی و پیشرفت طرح مطالعه، حفاظت و احیای دریاچههای استان فارس گفت: یکی از اولویتهای برنامه، تعیین هدف کمی قابل سنجش و ساده مانند دستیابی به رقوم خاصی از ارتفاع آب در تالاب یا ورود حجم مشخصی از آب به تالاب است که باید در اسرع وقت تحقق یابد تا برنامههای اجرایی برای دستیابی به آن هدف مشخص باشد.
او افزود: انتظار ما این است که برای احیای تالابهای آسیب دیده از خشکسالی در بازه زمانی تعیین شده نقشه راه احیای تالابهای طشک بختگان و کمجان و پریشان تهیه و ارائه و برنامه ریزیهای لازم انجام شود تا بتوانیم پس از اخذ تاییدیه ستاد استانی برنامه احیا را به تصویب ستاد ملی برسانیم.
مسعود نوشادی مجری طرح احیای تالابهای فارس نیز گزارشی از پیشرفت امور در بخشهای مختلف ارائه داد و اظهار داشت: بر اساس برنامه زمانبندی تا خرداد ماه سال آتی جمع بندی مطالعات ونتایج مدل سازی کارگروههای مختلف نهایی و برنامه احیایی آماده خواهد شد.
برخی استادان دانشگاه از آنچه عدم همکاری دستگاههای اجرایی نامیدند، گلایه کردند کردند.
مقرر شد با توجه به مصوبات ستاد احیای تالابها مدیرکل محیط زیست استان پیگیریهای لازم را به عمل آورد.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در سال ۹۷ و در سفر یک روزه به شیراز، ماموریت گام نهادن در مسیر احیای تالابها را متوجه مدیران و دانشگاههای استان فارس دانست و گامهای عملی در این زمینه را موکول به ارائه برنامه جامع برای احیای تالابها کرد.
عیسی کلانتری در نشست تخصصی احیای تالابهای استان فارس اقدامهایی که پیش از این و در طول سالیان گذشته در ارتباط با موضوع تالابها صورت گرفته است را 'خُرده برنامه' توصیف کرد.
تالاب پریشان به علت توسعه کشاورزی و برداشتهایی که از منابع آب زیرزمینی صورت میگیرد شرایط خوبی ندارد، تالابهای بختگان و کم جان نیز در بارندگیهای امسال و با رها سازی ۵۵ میلیون متر مکعب حقابه میزبان پرندگان شده است.
براساس اعلام مقامات مربوط، برای احیای تالابهای فارس جلسات متعددی با دانشگاه برگزار و تفاهم نامه مبادله شده است.
انتهای پیام/