به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در جریان جلسه علنی روز یکشنبه شورای شهر تهران در تذکری با موضوع جذب دستیاران مدیران شهری اظهار کرد: در حال حاضر برنامه وسیعی برای جذب دستیاران مدیران شهرداری، از طریق معاونت منابع انسانی در جریان است و به گمان من اگر از برخی ایرادات و اشکالات صرف نظر کنیم، مجموعاً اقدام خوب و مثبتی بوده است.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه ما عهد کردیم با عدالت رفتار کنیم، افزود: میخواهم یک نگرانی را مطرح کنم که طرح آن ناشی از احساس مسئولیت نسبت به تحقق عدالت اجتماعی است. عهد کردهایم منافع عمومی شهر و شهروندان را بر هر منفعت دیگری مقدم بدانیم.
اعطا با بیان اینکه تذکر عنوان شده صرفاً طرح یک نگرانی است، تصریح کرد: لیست برگزیدگان به دستم رسید و نگاهی انداختم. در یک نگاه اجمالی در لیست کسانی که به این مرحله از آزمون رسیدهاند، گویا از فرزندان و بستگان مدیران ارشد شهرداری که منصوب همین دوره نیز هستند، به چشم میخورد.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه ممکن است این افراد بسیار شایسته نیز باشند، تصریح کرد: شاید هم مشمول اصول آقازادگی و ژن خوب هم باشند. من با شناختی که از دکتر مظاهریان دارم، اطمینان دارم توجه کافی خواهد داشت. حتماً ما نیز بررسی و نتیجه این آزمون را دنبال خواهیم کرد تا به عدالت رفتار شود، حق و حقوقی ضایع نشود و شایستهگزینی قربانی خویشگزینی نشود.
اعطا در در تذکر دیگری گفت: دیروز شصت و یکمین روز درگذشت نیما یوشیج بود، پدر شعر نو ایران و یا به تعبیری، کماندار شعر ایران که مرزهای شعر فارسی را، فراتر برد.
او افزود: حدود ۲ سال پیش خانه نیما توسط شهرداری خریداری شد تا بهعنوان یک بنای فرهنگی و تاریخی به مکان عمومی تبدیل شود. این خانه در سال ۱۳۸۰ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. اگرچه یکبار با شکایت مالکین وقت از ثبت خارج شد، اما بار دیگر در بهمن ۱۳۹۶ بهعنوان یک اثر واجد ارزش وارد فهرست آثار ملی ایران شد.
وی با بیان اینکه جای خوشبختی است که تملک و خریداری این خانه در این دوره از مدیریت شهری به نتیجه رسید، اضافه کرد: من ماهها قبل در یادداشتی در روزنامه همشهری نوشتم که اکنون ضرورت دارد مرمت، احیا و بهرهبرداری از آن بهزودی توسط شهرداری در دستور کار قرار گیرد و بیش از این در اینباره تعلل نشود. با توجه به اینکه تملک این بنا در همین دوره مدیریت شهری انجام شده است، مناسب است که شهرداری به جدیت در همین دوره پیگیر بهرهبرداری از آن باشد تا شهروندان ثمره توجه مدیریت شهری به فرهنگ و ادب را لمس کنند.
اعطا با بیان اینکه به گمان من برای ایجاد و راهاندازی خانه ادبیات معاصر ایران، مکانی بهتر از خانه نیما در دزاشیب متصور نخواهد بود، تصریح کرد: خانه نیما، بهعنوان ارزشی معماری و نیز، با توجه به تملک آن توسط شهرداری، مناسبترین مکان برای راهاندازی خانه ادبیات معاصر ایران است. از دیگر سو مسیر میان خانه نیما تا خانه سیمین و جلال، میتواند «گذر ادبیات معاصر» باشد.
وی ادامه داد: در سال جاری در ردیف بودجههای داخلی سازمان زیباسازی برای مرمت این خانه مبالغی پیشبینی شده بود، اما حالا که در اواخر سال هستیم، هنوز اقدام مؤثری انجام نشده و صرفاً اقدامات حداقلی و اضطراری برای حفاظت انجام شده است.
سخنگوی شورای شهر تهران اضافه کرد: ابتدا گفته شد که در روز ۲۱ آبان ۹۸، زادروز نیما، عملیات مرمت خانه به اتمام میرسد و به عنوان مکانی برای حضور اهالی شعر، فرهنگ و ادبیات به بهرهبرداری خواهد رسید. اوایل آبان ۹۸، گفته شد به دلیل تداخل کاری، در نیمه نخست سال ۹۸ اقدامات مورد نیاز برای ساماندهی و تجهیز خانه نیما یوشیج را به نتیجه نرسید و برخی اقدامات اولیه و اضطراری دیگر انجام شدهاند.
اعطا با بیان اینکه در ۱۷ اردیبهشت ۹۹ در خبرگزاریها گفته شد امیدوارم بتوانیم بر اساس برنامهریزی انجامشده تا سه ماه آینده کار مرمت و بازسازی خانه نیما یوشیج را تمام کنیم، عنوان کرد: بار دیگر در تولد بعدی نیما، در آستانه زادروز نیما، گفته شد این خانه تا پایان دوره پنجم شورای شهر و در خرداد ماه افتتاح خواهد شد. اما بررسیها من نشان میدهد که به سال تولد نیما نرسید. اکنون به سالگرد درگذشت نیما هم نرسید. به انتهای دوره پنجم هم نخواهد رسید.
وی تاکید کرد: شهرداری محترم اجازه ندهد که مواردی که به سادگی می تواند به عنوان اثبات رویکرد فرهنگی این دوره مدیریتی قلمداد شود، و رسیدن به دستاورد نزدیک است، آنقدر راحت و بی توجه و بی تفاوت عمل شود و دایما وعده دهیم و اتفاقی نیافتد.
بیشتر بخوانید
نابودی خانه نیما این بار تحت مالکیت شهرداری تهران؟
انتهای پیام/
مرده اش هم مظلومه