محققان دانشگاه شهید بهشتی موفق به ارائه متدولوژی جدیدی با توجه به فشار آب بالا و با دبی زیاد تا ۸۵۰ لیتر در ثانیه در محیط آبرفتی شدند که در بین ۴ پروژه منتخب تونل سازی جهان قرار گرفت.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نورزاد، رئیس دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی گفت: متدولوژی جدیدی را با توجه به فشار آب بالا (high water pressure) با دبی زیاد (water ingress) تا ۸۵۰ لیتر در ثانیه در محیط آبرفتی (بسیار خردشده) ارائه شده است، به طوری که با روش جدید توصیه شده، متوسط حفاری روزانه از ۲ متر به ۱۱ متر رسید.

بر اساس اعلام انجمن بین‌المللی تونل‌سازی و فضاهای زیرزمینی (ITA)، «پروژه چندمنظوره اومااویا» که توسط شرکت ایرانی فرآب اجرا شده، در بین چهار پروژه منتخب نهایی در بخش پروژه‌های ۵۰ تا ۵۰۰ میلیون یورویی در سال ۲۰۲۰ میلادی قرار گرفت.

انجمن بین‌المللی تونل‌سازی و فضاهای زیرزمینی (ITA)، 54 پروژه داوطلب را برای سال جاری میلادی در هشت بخش ارزیابی کرد که پروژه چندمنظوره اومااویا در کشور سریلانکا به پیمانکاری شرکت فراب، در بین چهار پروژه منتخب نهایی در بخش پروژه‌های ۵۰ تا ۵۰۰ میلیون یورویی در سال ۲۰۲۰ میلادی قرار گرفت.

ارزیابی پروژه‌ها بر اساس شاخص‌هایی چون احجام عملیات پروژه، رعایت اصول ایمنی، نقش پروژه در غلبه بر مشکلات و کاهش آلایندگی و حفظ محیط زیست و دستاوردها و نوآوری‌های خاص پروژه، صورت گرفته است.

پروژه چندمنظوره اومااویا در جنوب شرقی کشور سریلانکا و در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پایتخت این کشور واقع شده و شامل دو سد به نام‌های دایرابا و پوهولپولا، نیروگاه آبی ۱۲۰ مگاواتی زیرزمینی، ۲۸ کیلومتر تونل‌های انتقال آب و دسترسی، سه شفت عمودی جمعاً به طول ۸۵۰ متر و ۲۳ کیلومتر خط انتقال برق است. هدف از اجرای این پروژه، بهبود آبیاری پنج هزار هکتار زمین کشاورزی، انتقال ۱۴۵ میلیون متر مکعب آب در سال و تولید ۲۹۰ گیگاوات ساعت انرژی در سال است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار