به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، سید مهدی میرباقری مدیر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان افزود: افزایش کشف و توقیف دستگاه و ادوات غیرمجاز حفاری چاه در سالهای اخیر به دنبال تقویت و استقرار گروههای گشت و بازرسی در استان و جدیت برای مقابله با سوء برداشتها رقم خورد.
او با اشاره به تلاش این نهاد برای جلوگیری از برداشتهای غیرقانونی از منابع آبی زیرسطحی ادامه داد: توقف فعالیت افراد قانون شکنی که به حفر چاه غیر مجاز مبادرت میکنند امری ضروری است در غیر اینصورت هر روز شاهد افزایش چاههای غیرمجاز و کاهش منابع آبی خواهیم بود.
مدیر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان با اشاره به کاهش چشمگیر سفرههای آبی زیرزمینی و اهمیت استفاده عقلانی از این منبع خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بیشتر دشتهای اصفهان از حیث افت سطح آب زیرسطحی وضعیت خوبی ندارند لذا جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز در دستور کار شرکت آب منطقهای اصفهان قرار گرفته است.
میرباقری اضافه کرد: برخورد با حفاریهای غیرمجاز چاه آب در قالب طرح” احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی کشور“ که از سوی وزارتخانه تدوین شده انجام میگیرد و البته پیشبرد و موفقیت در آن به همکاری و تعامل سایر نهادها بویژه نهادهای انتظامی و حقوقی نیاز دارد.
او با بیان اینکه توقف و یا کاهش حفر چاههای غیر مجاز به نفع عموم است اظهارداشت: بنابراین گزارشهای مردمی درباره هر نوع اقدام سودجویانه بخصوص در حفاری غیرمجاز برای همگان سودمند است.
مدیر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان با اشاره به اینکه یگان حفاظت آب در استان با شماره ۳۸۴۸ آماده دریافت گزارشهای مردمی درباره هرنوع قانون شکنی با موضوع آب است گفت: حفاری مخفیانه و غیرمجاز، لایروبی و کف شکنی غیر مجاز چاه، بهره برداری از چاههای بدون پروانه، برداشت غیر مجاز از کانالها و شبکههای آبیاری، تصرف و ساخت و ساز غیر مجاز در حریم و بستر رودخانهها و ساخت، نگهداری، حمل و جابجایی انواع دستگاههای حفاری غیر مجاز از جمله مواردی است که از سوی این نهاد به سرعت پیگیری میشود.
فشار به منابع آب زیرزمینی کشور جهت تامین آب مورد نیاز بخشهای مختلف محیط زیست، کشاورزی، آشامیدنی، بهداشت، فضای سبز، صنایع و خدمات بویژه در استان اصفهان فزونی یافته است.
اکنون آب استحصالی از چاهها بسیار بیشتر از ظرفیت آب تجدیدپذیر آبخوانهاست و همین امر به نزول سطح آب زیرزمینی در بسیاری از دشتهای کشور و بروز اثرات مخرب از جمله خشکیدن قنوات و چشمه ها، پمپاژ آب از اعماق زیاد توسط چاههای عمیق با هزینه برق بالا، شور شدن آب استحصالی، بایرشدن زمینهای زراعی، فرونشست زمین و ایجاد درز و شکاف در تاسیسات و منازل در برخی مناطق منجر شده است.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/م