کارگروه دولت مردمی و تحول گرا معتقد است از بازخوانی وصیت نامه سیاسی الهی شهید سلیمانی می‌توانیم برای شناخت مکتب وی استفاده کنیم.

مکتب شهید سلیمانی، چراغ راه دولت آیندهبه گزارش  خبرنگار  حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نهمین نشست تخصصی کارگروه‌های تدوین برنامه "دولت مردمی و تحول گرا" با موضوع "مکتب شهید سلیمانی چراغ راه دولت آینده" به همت جامعه اسلامی مدیران با حضور محمدکاظم انبارلویی فعال سیاسی و سردبیر سابق روزنامه رسالت و مریم مجتهدزاده رئیس سازمان نشر و مشارکت زنان در دفاع مقدس و محمد ناظمی اردکانی معاون رئیس جمهور سابق در مور زنان و خانواده برگزار شد.

در ابتدای این نشست محمدکاظم انبارلویی با اشاره به اهمیت شناخت مکتب سردار قاسم سلیمانی، افزود: ما امروز از مردی سخن می‌گوییم که آوازه او در سرتاسر پراکنده شده و پژوهشکده‌های مطرح نظامی از او به عنوان ابر استراتژیست سخن می‌گویند. در تشییع جنازه با شکوه وی در ایران و عراق و سایر کشور‌های جهان به عنوان پرورش یافته در مکتب امام خمینی (ره) و آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله العالی) ازیشان نام برده می‌شود. ما ابتدا باید ببینیم که "مکتب سلیمانی" چیست. این نام اولین عنوانی بود که مقام معظم رهبری در پیام خودشان به آن اشاره کردند و امروز در پی آن هستیم که مختصات دولت آینده را بر مبنای مکتب سلیمانی ایجاد کنیم. از بازخوانی وصیت نامه سیاسی الهی شهید سلیمانی می‌توانیم برای شناخت مکتب وی استفاده کنیم. او از اعتقاد عمیق خود به قیامت، خداوند متعال و سلسله انبیا و اولیا در طول تاریخ صحبت می‌کند و مذهب تشیع را به عنوان اصل حقیقی اسلام نام می‌برد. شهید سلیمانی با این اندیشه به ثروتی عظیم دست پیدا می‌کند که در طول چهل سال حضور در جبهه دفاع از اسلام و ولایت حاصل شده است. او این ثروت را از هجرت از درون و برون و مال و مقام و جاه و ... بدست آورده است و با این شرایط به ملاقات معبود رفته است.

عضو ارشد حزب موتلفه اسلامی گفت: رئیس دولت آینده باید اشبه الناس به شهید سلیمانی باشد. شهید سلیمانی جمهوری اسلامی ایران را مرکز اسلام و تشیع می‌دانست و ایران را قرارگاه حسین بن علی و حرم تلقی می‌کرد. او ولایت فقیه را تنها نسخه شفابخش امت اسلامی می‌دانست و همه امت اسلام به خصوص ملت ایران را به این خیمه دعوت می‌کرد تا حضور به هنگام داشته باشند. او در وصیت نامه خود می‌فرماید خیمه ولایت فقیه خیمه رسول الله است. او اعتقاد داشت اگر اعتقاد ما به اسلام نبود دشمنان ایران پیکره سرزمین جمهوری اسلامی را مثل گرگ می‌دریدند. این موارد دستاورد‌های فکری و نظری شهید سلیمانی یا همان مکتب سلیمانی است. این مکتب در یک مرکز اسلامی تئوریزه نشده و طی چهل سال مجاهدت و نبرد بوجود امده است. او در قیل و قال مدرسه به این درجه از عرفان نرسیده بلکه در فضا پر هیایوی عملیات‌های دفاع مقدس با ۴۰ سال مجاهدت به این درجه نائل آمده است.

سردبیر سابق روزنامه رسالت اضافه کرد: او خود را سرباز ایران و اسلامی می‌دانست و در کسوت فرماندهی لشگر در دفاع مقدس و فرماندهی چند لشگر الهی در قالب سپاه قدس در مبارزه با دشمنان مانند داعش و رژیم صهیونیستی به چنین جایگاهی رسیده است. شهید سلیمانی در وصیت نامه خود، همه را دعوت به اصول می‌کند. اصل اول اعتقاد به ولایت فقیه اعتقاد به مبانی جمهوری اسلامی مبارزه فساد و چهارم خدمت به مردم، مردم داری و توسعه حفظ ارزش‌ها وحدت در مبارزه با دشمن. دال مرکزی مرکزی گفتمان شهید سلیمانی ولایت فقیه و شخص، ولی فقیه است. ما در مکتب سلیمانی با یک منظومه فکری و عملی روبه رو هستیم که صدر و ذیل آن با هم هماهنگ است و می‌تواند الگوی دولت مردان ما در دولت سیزدهم باشند.


بیشتر بخوانید

حاج قاسم سلیمانی الگوی دیپلماسی سیاسی و نظامی در منطقه و جهان بود


انبارلویی با انتقاد از تضعیف مولفه‌های قدرت ملی توسط دولت دوازدهم گفت: تولید قدرت ملی یکی از اقدامات اساسی شهید سلیمانی بود و لذا وقایع تلخی مانند برجام بر خلاف تلاش‌های وی باعث از بین رفتن بخش‌های از توان داخلی کشور شد.

وی با انتقاد از تکثر در نامزد‌های انتخاباتی جناح اصولگرا گفت: باید صدای واحد در انتخابات بوجود بیاد و دولت جوان در قرن جدید محقق شود. این رقابت در واقع بین دو نگاه است؛ نگاه به درون و نگاه به بیرون (خارج)؛ که در دولت‌های یازدهم و دوازدهم نتیجه حاصل از نگاه به بیرون را مردم به خوبی مشاهده کردند. باید توجه داشت که ائتلاف گسترده‌ای در انتخابات پیش رو در مقابل وجود دارد و نیاز است یک ائتلاف الهی در برابر آن تشکیل شود.

انبارلویی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر ایجاد نهضت فکری برای ایجاد دولت اسلامی ادامه داد: احزاب و جریان‌ها باید سهم خود را برای ایجاد این نهضت فکری به انجام برسانند. مانع اصلی در ایجاد نهضت اسلامی میکروسلبریتی‌هایی هستند که در فضای مجازی مشغول به فعالیت هستند.

وی خاطرنشان کرد: باید به مردم گفت که می‌خواهیم دولت را با عقل جمعی اداره خواهیم کرد. ما در ۸ سال گذشته شاهد بودیم که مسئله سازی انجام شده و مسائل اصلی حذف و مسائل جعلی جایگزین شده است. باید سکان دیوان سالاری به دست افرادی بسپاریم که مسئله حل کن باشند.

در ادامه مریم مجتهدزاده رئیس سازمان نشر و مشارکت زنان در دفاع مقدس با عرض تسلیت شهادت خانم فاطمه زهر (س) و بزرگداشت یوم الله ۹ دی خاطر نشان کرد: بحث ما در رابطه با یک روش و راهبرد و استراتژی فکری است. یک بحث نظری و عملی در رابطه با معماری مردی بزرگ است که توانست ساختار‌های نظام بین الملل را با تغییراتی روبروی کند. شیوه مدیریت وی در به تعبیر رهبر معظم انقلاب خود یک مکتب است. امروز با شدت به این روش نیازمند هستیم. بسیاری، مسائل کشور را به تحریم‌ها مربوط می‌کنند و گروهی دیگر تاثیر تحریم‌ها را انکار نمی‌کنند معتقدند که می‌توان با مدیریت درست شرایط را بهتر کرد.

وی افزود: اقتصاد و مدیریت کشور با الگو برداری از روش شهید سلیمانی می‌تواند متحول شود. شهید توانست استراتژی آمریکایی‌ها را با نگاه همه جانبه در منطقه تشخیص دهد و در نهایت آن را به شکست بکشاند. حقیقت این است در روز‌های اول حضور آمریکا در منطقه از سال ۲۰۰۰ کسی فکر شکست آن‌ها را به فکر راه نمی‌داد. اما این مورد توسط شهید سلیمانی اتفاق افتاد. سردار سلیمانی برای تولید قدرت مقابل آمریکایی‌ها با فکر و اندیشه و نگاه همه جانبه به سمت دشمن رفته و دشمن را در تحقق اهدافش به شکست کشانده و راهبرد خود را به آن‌ها تحمیل کرده بود؛ که این روش می‌تواند در حوزه‌های اقتصاد مقاومتی و فرهنگی مورد استفاده قرار گیرد.

همسر دیپلمات ربوده شده ایران در لبنان گفت:در حوزه مباحث فرهنگی نیز کلان‌نگری ایشان مشهود است. نظرات ایشان در این حوزه ان‌شاءالله به زودی منتشر شود و با مرور آن‌ها می‌توان به عمق نگاه وی در مسائل فرهنگی و اجتماعی، برخورد با مردم، برخورد با نسل جوان، مساله حجاب و سایر مباحث و موضوعات فرهنگی پی برد که چگونه در بسیاری از این مسائل، دقیق‌ترین و بهترین نظرات را ارائه داده‌اند. مکتب شهید سلیمانی یک الگوی مکتبی جدید و باز تولید جدید از مکتب اسلام و دکترین اسلامی است. آموزه‌های این مکتب مفسر و تشریح کننده این مکتب است. از سویی جامعیت بر آمده از عقلانیت مهم‌ترین ویژگی این مکتب و این همان اصلی‌ترین پایه «مکتب حاج قاسم» است.

مجتهدزاده ادامه داد: ایستادگی سردار سلیمانی برگرفته از مکتب حیات بخش اسلام بود. در این زمانه ما بین دو مشرب مرتجع و سکولار قرار گرفته ایم. طرف مرتجع نافی عقل و طرف سکولار کاملا متمرکز بر عقل است. در مکتب انقلاب ما به عقل معتقدیم، اما آن را کافی نمی‌دانیم. فعالیت سیاسی ایشان در عرصه بین الملل نیز از زوایای پنهان شخصیت ایشان است. مکتب سلیمانی جهت بخش و آگاهی دهنده است این مکتب به جهت ویژگی‌های منحصربفردش تفکر ساز است و قابل الگو گیری است. این گفتمان بسیط و بی‌انت‌ها قدرت ایجاد چنان جریانی را در حیات اجتماعی دارد که می‌تواند عالی‌ترین شئون حیات بشری را شکل دهد؛ و به قول رهبری معظم یک برنامه عمل از ابتدا تا انتهای راه است. در موضوع حکمرانی اسلامی ظرفیت‌های بسیاری را از مکتب حاج قاسم می‌توانیم استخراج کنیم. تنها نقشه راه این مکتب حرکت در راه ولایت است.

رئیس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس با بیان اینکه شاخصه در تفکر راهبردی سردار سلیمانی تلفیق کلان نگری و جزء نگری ایشان بود. گفت:  معمولاً افراد در یکی از این دو ویژگی‌ها توانمند هستند، اما ایشان شخصیتی بود که هم مسائل جزئی و هم مسائل کلان را به خوبی تشخیص می‌داد و ارتباط منطقی و موضوعی بین آن‌ها را نیز درک می‌کرد. مکتب سلیمانی در مسیر ارائه این طرح و سبک از مدیریت، نظام ارزشی جامعی را در حوزه‌های مرتبط با فرد، خانواده و اجتماع، معرفی می‌کند. نظام ارزشی که مفاهیم بلند یک زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی اثربخش را به وادی عمل آورده است.

وی افزود: بهتر است که وظیفه و تکلیف خود را بشناسیم و رضای خداوند را در امور درنظر بگیریم. سردار سلیمانی به دنبال تحقق اهداف والا و تکلیف گرایی بود؛ رضایت خداوند و اهل بیت را اصل می‌دانست و وظایف بر عهده خود را فراتر از وظایف سازمانی تلقی می‌کردمنطقه‌ای و جهانی ایران در حوزه‌های نظامی، اقتصادی، فرهنگی و ... امروز یک مصداق تمام عیار برای شاخص پیشرفت است. ایشان از حوزه مفهوم سازی تا جریان سازی و ایجاد ساختار تلاش‌های موثری را به انجام رساند که به ثبات و اقتدار روزافزون ایران منجر گردیده است.

همسر دیپلمات ربوده شده ایران در لبنان تصریح کرد: درمنش مدیریتی سردار سلیمانی نگاه ایشان به مجموعه‌های تحت امر و به طور کلی  انسان‌ها از منظر انسانیت بود و به دلیل انسان بودن به آن‌ها احترام می‌گذاشت. سردار سلیمانی نگاه ابزاری نداشت؛ نتیجه آن شد که نیروی تحت امر دیگر نگران پست، مقام و موقعیت سازمانی خود نبود بلکه تمام تلاش خود را برای تحقق آن اهداف مقدس به کار می‌برد. امروز ما موظفیم تولید ادبیات و ایجاد گفتمان در زمینه مکتب سلیمانی یک راهبرد امنیتی است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار