در پی شیوع کرونا، فعالیت دانشگاه‌ها با تغییرات گسترده‌ای همراه شد که در این گزارش آخرین برنامه‌هایشان را پیگیری و بررسی کرده‌ایم.

 

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حدود ۱۰ ماهی می‌شود که ویروس کرونا تمامی جهان را درگیر خود کرده است و بعد از شیوع آن در دنیا بسیاری از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش علمی تعطیل شده‌اند و به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری، دانش آموزان و دانشجویان چاره‌ای جز پیگیری دروس خود از طریق سامانه‌های الکترونیکی یا مجازی نداشته‌اند. در کشور ما نیز ترم گذشته تنها یک الی دو هفته به صورت حضوری و مابقی آن به صورت مجازی برگزار شد.

ترم جاری هم به علت شدت گرفتن ویروس کرونا و حفظ سلامت جسمانی افراد، به صورت مجازی در سامانه‌های دانشگاه برگزار شد تا دانشجویان از دروس خود عقب نمانند و هر طور که شده ترم را با موفقیت پشت سر بگذارند.

با این حال ارائه برخی از دروس عملی از سوی دانشگاه‌ها متوقف شده‌اند و به گفته معاونان و روسای دانشگاه‌ها این قبیل از دروس یا به صورت مجازی برگزار می‌شوند و یا به ترم آینده موکول خواهند شد که در صورت مساعد شدن شرایط کشور، دانشجویان می‌توانند با رعایت اصول بهداشتی در دانشگاه‌ها برای برگزاری این دروس حاضر شوند.

دانشجویان موظف هستند به صورت مجازی برای شرکت در امتحانات حاضر شوند، اما در این میان برخی از دانشجویان ممکن است که به علت نداشتن ابزار‌های دسترسی به سامانه مجازی از شرکت در امتحانات یا کلاس‌های مجازی در طول ترم عقب بمانند که به همین منظور دانشگاه‌ها برای جلوگیری از عقب ماندن دانشجویان کم بضاعت یا بی بضاعت، کمک مالی را از آنان دریغ نکرده و با ارائه وام، این دسته از دانشجویان را برای شرکت در امتحانات آماده کرده‌اند.

بنابراین تمامی دانشگاه‌های سراسر کشور تا حدودی با چاره اندیشی و برنامه ریزی مناسب، بیشتر معضل‌های پیش روی آموزش مجازی را حل کرده‌اند و حال نوبت به برگزاری امتحانات پایان ترم رسیده است و دانشگاه ها درصدد هستند تا هر چه سریع تر این ترم را به پایان برسانند و ترم جدید را هم به شیوه مجازی برگزار کنند.

برخی از دانشگاه ها امتحانات پایان ترم را از اواسط دی ماه و برخی دیگر از اوایل بهمن ماه آغاز می‌کنند و ترم جدید برای تمامی دانشگاه‌های کشور از اوایل اسفند ماه شروع خواهد شد. 

برگزاری امتحانات پایان ترم به صورت مجازی

علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌ها، اظهار کرد: امتحانات پایان ترم جاری همانند ترم گذشته به صورت الکترونیکی یا غیر حضوری برگزار می‌شود.

او افزود: تمام دانشگاه‌های مستقر در مناطق زرد، نارنجی و قرمز از نظر کرونا موظف هستند امتحانات پایان ترم دانشجویان را در هر مقطع تحصیلی به صورت مجازی برگزار کنند.

خاکی صدیق درباره برگزاری کلاس‌های عملی در دانشگاه‌ها با توجه به شیوع ویروس کرونا، گفت: کلاس‌های علمی دانشگاه‌ها در حال حاضر تا عادی شدن شرایط کرونایی متوقف شده اند و امیدوار هستیم که با بهتر شدن وضعیت بیماری با اجازه ستاد ملی مقابله با کرونا کلاس‌های عملی را در ترم آینده برگزار کنیم.


بیشتر بخوانید


او با بیان اینکه برخی از کلاس‌های عملی ترم گذشته در تابستان برگزار شد، تاکید کرد: دانشگاه‌های سراسر کشور با برگزاری کلاش‌های عملی در تابستان که مربوط به ترم گذشته می‌شد بخشی از عقب ماندگی تحصیلی دانشجویان را جبران کردند و این ترم هم به علت وضعیت شیوع کرونا دروس عملی به ترم آینده موکول می‌شوند.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: وزارت علوم مطابق یک مصوبه به تمام دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در سراسر کشور ابلاغ کرده تا ارزیابی دانشجویان در بازه ترم انجام شود.

او افزود: اعضای هیات علمی باید عملکرد دانشجویان را در طول ترم مورد بررسی قرار دهند، زیرا امتحانات پایان ترم تنها درصدی از نمره نهایی دانشجویان را شامل می‌شود.

از نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم تا موکول شدن کلاس‌های عملی به ترم آینده!

 امتحان نودانشجویان با تاخیر برگزار می‌شود

خاکی صدیق درباره نگرانی دانشجویان نوورود از برگزاری امتحانات پایان ترم، بیان کرد: از آنجایی که ترم تحصیلی جدید برای دانشجویان نوورود در هر مقطع تحصیلی به صورت فشرده برگزار شد، دانشگاه‌ها در ابتدا تعداد واحد‌های کمی به این دانشجویان دادند تا از نظر درسی دچار مشکل نشوند که این مسئولیت در اکثر دانشگاه‌ها به خوبی رعایت شد، اما یک یا دو موردی که از این قانون سرپیچی کرده بودند با دانشگاه مربوطه تماس گرفته و این معضل را حل کردیم.

او در ادامه تاکید کرد: به تمامی دانشگاه‌های سراسر کشور ابلاغ کرده‌ایم تا امتحانات پایان ترم نودانشجویان مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را به مدت ۲ الی ۳ هفته به تعویق بیندازند، زیرا هیچ ضرورتی ندارد که به طور دقیق طبق تقویم ترم معمولی از این دانشجویان امتحان گرفته شود.

از نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم تا موکول شدن کلاس‌های عملی به ترم آینده!

طبق مصوبه‌ای که از طرف وزارت علوم به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است، تمامی استادان موظف بودند تا نمره نهایی آزمون‌های پایان ترم دانشجویان را بر اساس ارزیابی آنان در طول ترم جاری مشخص کنند؛ ارائه پروژه و مشخص کردن هر دانشجو برای کنفرانس یا ارائه بخشی از دروس خود و انجام فعالیت‌های دیگر از جمله مواردی بود که سهم بیشتر از نمره پایان ترم آنان را تشکیل می‌داد. بنابراین دانشجویان نباید هیچ ترسی از بابت امتحانات پایان ترم به خود راه دهند چراکه اگر تمامی تکالیف‌شان را به نحو احسن انجام داده باشند این ترم را هم همانند ترم‌های گذشته با موفقیت به پایان خواهند رساند.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۰۹:۳۶ ۰۹ دی ۱۳۹۹
خواهشاً تا تابستان۱۴۰۰ کلاس ها و امتحانات دانشگاه های استان تهران مجازی کنید.
آخرین اخبار