با فرا رسیدن فصل سرما، به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی در وسایل گرمایشی، هر ساله تعدادی ازشهروندان دچار گاز گرفتگی و مرگ می‌شوند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از خطراتی که با افزایش سرما به خصوص در فصل زمستان، سلامت افراد را تهدید می‌کند، مسمومیت با گاز CO است. به همین خاطر آگاهی نسبت به علائم این نوع مسمومیت و راه‌های جلوگیری از آن اهمیت زیادی دارد. توصیه می‌شود با افزایش سرما در فصل زمستان و به تبع آن افزایش میزان استفاده از وسایل گرمایشی مختلف به نکات کاربردی زیر توجه کنید.

در مرحله اول توصیه می‌شود از بسته بودن تمامی روزنه‌های جریان هوا به ویژه اتاق خواب اطمینان داشته باشید. به این نکته توجه داشته باشید از قرار دادن لوله خروجی بخاری در داخل ظرف آب به خصوص در فضا‌های کوچک‌تر خودداری کنید. همچنین نسبت به استاندارد بودن طول دودکش در پشت بام و داشتن کلاهک مخصوص توجه داشته باشید. از نصب زانوی اضافی در مسیر دودکش خودداری کنید، زیرا زانو کارایی دودکش را کاهش می‌دهد.

برای گرم نگه داشتن خانه از شعله‌های اجاق گاز استفاده نکنید که این کار خطر گاز گرفتگی را افزایش می‌دهد. در واقع سعی کنید از وسایل گرمایشی سالم و استاندارد استفاده کنید.

آبی بودن رنگ شعله بخاری و وسایل پخت و پز نشان از وضعیت مناسب فعالیت بخاری است که در ادامه به داغ بودن لوله دودکش آن‌ها دقت و توجه داشته باشید. کنترل مسیر دودکش از نظر نشت گاز‌های سمی بسیار حائز اهمیت است که از این کار مهم غافل نشوید.

متاسفانه با توجه به افزایش آمار مربوط به گازگرفتگی در سال‌های اخیر به دلیل بی‌احتیاطی‌ها در این زمینه، از استفاده بخاری‌های بدون دودکش در محیط بسته پرهیز کنید. همچنین نسبت به عدم نصب آبگرمکن در حمام توجه ویژه داشته باشید.

چگونگی برخورد با افرادی که دچار گازگرفتگی شده اند

تنگی نفس، سرگیجه، تهوع، از‌دست‌دادن هوشیاری و سردرد از مهم‌ترین علائم مسمومیت با مونوکسید کربن است.

- در ابتدا خونسردی خود را حفظ کرده و امنیت و سلامتی خود را در اولویت قرار دهید.

- سعی کنید در و پنجره‌ها را در اسرع وقت باز کنید و با اورژانس و آتش‌نشانی تماس بگیرید.

- توصیه می‌شود افراد مسموم را از محل خارج کنید و آن‌ها را معرض هوای سالم و آزاد قرار دهید.

- نسبت به بستن اتصالات گاز اقدام و از روشن کردن لامپ یا آتش پرهیز کنید.

- تا قبل از رسیدن اورژانس از خوراندن یا نوشاندن هیچ نوع خوراکی به فرد آسیب دیده به شدت پرهیز کنید.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.