حجت الاسلام و المسلمین عباس عزیزی، در گفت و گو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اقدامات حضرت زهرا برای حفظ حریم ولایت گفت: توجه به این نکته ضروری است که حضرت زهرا (س) تمایلی به حضور در اجتماعات و محیط مردانه نداشتند؛ حتی ایشان در حضور مرد نابینا حجاب داشتند. در آغاز زندگی حضرت علی (ع) با حضرت زهرا (س)، پیامبر اکرم کارهای درون خانه را به فاطمه زهرا (س) و کارهای بیرون خانه را به امام علی (ع) واگذار کردند. پیامبر کار بیرون خانه را برای مواجه نشدن با نامحرم به حضرت زهرا نسپرد؛ اما حضرت زهرا خطبه فدکیه را در حضور مردان قرائت کرد و این نشان دهنده مهم بودن مسئله ولایتمداری است.
وی ادامه داد: حضرت زهرا دو حرکت مهم برای حفظ ولایت انجام داد؛ اول مبارزه با مخالفان در قالب خطبه خوانی در مسجد النبی و دوم خطبهای که در زمان عیادت زنان از خود ایراد کردند. حضرت خطبه فدکیه را در جمع خواندند تا نشان دهند، همه افراد جامعه، از زن و مرد موظف هستند از ولایت دفاع کنند.
این کارشناس مذهبی درباره سخنرانی فاطمه زهرا در مسجد النبی بیان کرد: حضرت بیست آیه در مسجد النبی تلاوت کردند و به مردم گفتند: " چرا به امامی که حقیقت و شریعت میداند، پشت کرده اید؟ شما به کسی که راه را بلد است پشت کردید و من آیندهای خون بار از تاریخ بشر را میبینم. من میبینم با پشت کردن به ولایت خونهای مظلومان عالم (اشاره به واقعه عاشورا) جاری میشود. " حضرت زهرا، استبداد ناشی از حکمرانی حجاج ابن یوسف را گوشزد کردند، ظهور فتنهها را پیش بینی کردند و همه اینها را نتیجه پشت کردن به رهبر الهی دانستند.
چرایی دفن شبانه حضرت زهرا (س)
حجت الاسلام و المسلمین عزیزی در ادامه گفت: حضرت زهرا در وصیت نامه خود به همسرشان گفته بودند: «من را شبانه غسل بده، سپس کفن و دفن کن". بسیاری از افراد دلیل این امر را نمیدانند. برای فهمیدن علت وصیت حضرت زهرا لازم است بگویم که پیشتر عبدالله ابن مسعود، از یاران عمار یاسر و یکی از شخصیتهای معتبر جامعه اسلامی به اقدامات مخالفان حضرت زهرا اعتراض کرد. او را آنقدر کتک زدند تا در آخر بر اثر جراحات جانش را از دست داد. عبدالله ابن مسعود وصیت کرد شبانه او را دفن کنند تا کسانی که به او ظلم کردند، به مراسم تدفینش نیایند. صبح روز تشییع خلیفه آمد تا بالای سر ابن مسعود نماز میت بخواند؛ چرا که می خواست به عوام نشان دهد حسن نیت دارد و مهربان است. برای همین حضرت زهرا گفتند شبانه دفنم کنید؛ چون نمیخواستند کسانی که به ایشان ظلم کرده اند در تشییع جنازه شان بیایند و به مردم نشان دهند که انسانهای خوبی هستند.
این کارشناس مذهبی درباره الگو گرفتن زنان جامعه از سیره حضرت زهرا اظهار کرد: همین نکته که حضرت زهرا با وجود زن بودنشان در جامعه برای دفاع از ولایت برمیخیزند، بزرگترین درس است. در روایات آمده که امام صادق (ع) حمایت از رهبر را به حمایت زنبورها از ملکه تشبیه کرده و فرموده اند: «زنبورهای عسل دو قسم عسل تولید میکنند که یک بخش مهم آن را به ملکه میدهند تا ملکه شان زنده بماند.» این موضوع نشان دهنده اهمیت حضور سرپرست و رهبر جامعه است.
او در پایان گفت: حضرت زهرا نشان داد که برای دفاع از ولایت باید از جان هم گذشت؛ برای همین در هجده سالگی جانشان را پای دفاع از ولی الهی فدا کردند.
انتهای پیام/
اسلام علیک یا فاطمه الزهرا اسلام علیک یا ابا عبدالله اسلام علیک یا ابا صالح
شما که دم از اتحاد مسلمین میزنید منظور تان از حکومت طاغوت چیست