به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، کارخانه تولید نخ پارسیلون با وسعت ۱۰۰ هکتار و بزرگترین کارخانه تولید نخ در خاورمیانه بود که متشکل از بخشهای مختلف کارخانجات و تأسیسات آبرسانی و تصفیه آبها و فاضلابهای صنعتی، نیروگاه برق در دو خط هرکدام به ظرفیت تولید شش مگا وات، بوستانها و فضای سبز متنوع، منازل مسکونی مشرفبه کارخانه، مهمانسرای بسیار زیبا، سیستمهای تهویه و انتقال چیپس، انبارهای بزرگ، زمینهای قابل کشت، کارگاههای مکانیکی و الکتریکی بوده است.
واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی، مشکلات ناشی از واردات مواد اولیه و گران شدن سه برابری آنها روند افول تولید را فراهم کرد. این در حالی است که از این کارخانه حدود ۴۰۰ کارخانه زیردستی تغذیه شده که ۱۷۰۰ نفر به طور مستقیم یا غیرمستقیم از آن بهره مند میشدند.
جهانی کارشناس صنایع نساجی صنعت لرستان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: مدیریت بخش خصوصی، کارخانه پارسیلون را که تولید روزانه ۱۲ هزار تن نخ نایلون و ۲۴ هزار تن نخ تکسچره در کارنامه خود داشت و صادر کننده محصولات به کشورهای ترکیه، ایتالیا، کره و مصر بود منجر به تعطیلی این کارخانه در اسفندماه سال ۱۳۸۹ شد.
سوء استفاده عدهای از مدیران و متصدیان امر و طمع ورزی خریداران باعث شد که نه تنها هدف خصوصی سازی محقق نشود، بلکه با چوب حراج زدن به کارخانجات و واگذاری آنها به افرادی که توانایی فنی و مدیریتی نداشته و باعث بیکاری حدود ۱۵۰۰ کارگر این کارخانه شوند.
جناب، مدیر کل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری لرستان در گفتگو با ما اظهار کرد: در قالب فرایند اصل ۴۴، این کارخانه در سال ۱۳۸۲ به محموعه سرمایه گذاری واگذار شد.
او گفت: پس از تعطیلی کارخانه، با پیگیری ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و مسئولان استان، سرمایه گذار این کارخانه خلع شد.
سرمایه گذار و خریداران که توانایی مالی خرید این کارخانه را نداشتند و حدود ۲۳ میلیارد تومان بدهی آن را به عهده گرفته و ۴۹۳ میلیون تومان را نقدأ پرداخت کردند و طبق قرارداد بنابه اصل پرداخت قسطهای بانکی درطی ۱۶ قسط، نه تنها این امر میسر نشد، بلکه با دریافت دهها میلیارد تومان تسهیلات، منجر به ایجاد بدهیهای طولانی مدت به سیستم بانکی شدند.
جناب، مدیر کل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: کارخانه پارسیلون به یک کنسرسیوم سه گانه بانکهایی با طلب بیشتر تبدیل میشود.
خورشید زاده نماینده کنسرسیوم شرکت پارسیلون هم چنین در گفتگو با ما افزود: با تلاش آتیه دماوند، ۳۲ میلیارد بدهی کارگری پرداخت شد و در زمینه مشکلات کارگری موردی باقی نمانده است.
او بیان کرد: این کارخانه به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل میشود که برای انجام مراحل پیش رو نیازمند مجوز شورای نگهبان است.
خوشبختانه با تلاش دستگاه قضایی مالکیت آن که یک کارخانه مهم و البته قدیمی هم بوده به حالت قبل بازگشته است. یعنی به نوعی از چنگال یک بدهکار بانکی درآمده و اکنون مدیران آن طرحهایی دارند که سیستم و روش تولید در شرکت را با شیوه و طرحهای جدید تغییر دهند تا به خدمت تولید و اقتصاد جامعه درآید.
کارخانه پارسیلون خرم آباد که در کیلومتر ۸ جاده خرمآباد واقع است تا قبل از واگذاری، ۲ هزار کارگر به صورت مستقیم داشت و چیزی حدود ۱۵هزار نفر به صورت غیرمستقیم برای این کارخانه کار میکردند.
شرکت پارسیلون خرم آباد(سهامی عام ) به عنوان بزرگترین تولید کننده الیاف فیلامنت نایلون و گرانول پلی آمید ۶ در سال ۱۳۵۳ تاسیس شد که در دهه ۸۰ پس از واگذاری به بخش خصوصی دچار رکود و بحران شد.
این شرکت در سال ۱۳۶۳ به بهره برداری رسید و ظرفیت تولید سالانه آن ۱۴ هزار تن انواع نخ نایلون خام و استرچ و یکهزار تن گرانول پلی آمید ۶ اعلام شد.
محصولات پارسیلون در صنایع تکسچر ایزینگ، بافندگی کتن و راشل، گردباف، تولید نخ تور ماهیگیری، جوراب بافی، شیلنگ، لاستیک و انواع قطعات پلاستیکی مهندسی مورد استفاده قرار گرفته است.
گزارش از پاک منش
انتهای پیام/پ