به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از گاردین، محققان هنوز در حال تهیه مقالهای درباره این کشف هستند و دادهها به اطلاع عموم نرسیده اند. اما گزارش شده است که این سیگنال پرتویی باریک از امواج رادیویی ۹۸۰ مگاهرتز است که در آوریل و مه ۲۰۱۹ در تلسکوپ پارکز در استرالیا شناسایی شده است.
تلسکوپ پارکس بخشی از پروژه ۱۰۰ میلیون دلاری Breakthrough Listen برای شکار سیگنالهای رادیویی از منابع تکنولوژیکی فراتر از منظومه شمسی است. سیگنال ۹۸۰ مگاهرتز یک بار ظاهر شد و دیگر هرگز شناسایی نشد. این فرکانس از آن جهت مهم است که همانطور که ساینتیک آمریکن اشاره میکند، باند امواج رادیویی معمولاً فاقد سیگنالهای صنایع دستی و ماهوارههای ساخته شده توسط انسان هستند.
دستیابی به موفقیت شنیدن سیگنالهای رادیویی غیر معمول در همه زمانها – بین منابع زمینی، خروجی رادیوی طبیعی خورشید و منابع طبیعی فراتر از منظومه شمسی یک راه تازهای را در کشف ناشناختهها باز میکند.
اما به نظر میرسد که این سیگنال مستقیماً از سیستم پروکسیما قنطورس آمده است و فقط ۴.۲ سال نوری از زمین فاصله دارد. حتی گزارش شده که سیگنال در حین مشاهده اندکی جابجا شده است، به شکلی که شبیه تغییر ناشی از حرکت یک سیاره است. پروکسیما قنطورس دارای یک جهان سنگی شناخته شده ۱۷ درصد بزرگتر از زمین و یک غول گازی شناخته شده است.
گاردین به نقل از یک منبع ناشناس با دسترسی آشکار به دادههای موجود در این سیگنال گفت:این اولین مورد جدی برای ارتباطات بیگانه از زمان” Wow! Signal “است، یک سیگنال رادیویی معروف که در سال ۱۹۷۷ کشف شد و همچنین شبیه یک علامت فنی بود.
صوفیا شیخ از دانشگاه ایالتی پن، که تجزیه و تحلیل سیگنال دستیابی به یک موفقیت را گوشزد میکند، هیجان خود را در مورد آن مخفی نکرده و ابراز میکند: این هیجان انگیزترین سیگنالی است که ما در پروژه Breakthrough Listen پیدا کرده ایم.
یک چالش ذاتی در جستجوی ارتباطات بیگانه این است که هیچ کس نمیداند چگونه بیگانگان ممکن است با ما ارتباط برقرار کنند و هیچ کس از همه منابع طبیعی بالقوه امواج رادیویی در جهان اطلاع درستی ندارد؛ بنابراین وقتی سیگنالهایی میرسد که حتی به طرز قابل قبولی به نظر تکنولوژیکی بوده و با توضیحات طبیعی سادهای همراه نیستند، جستجوی بیگانگان وسوسه انگیز خواهد بود.
تاکنون هیچ دادهای در مورد این سیگنال عمومیت ندارد و احتمالاً حتی وقتی علنی شود هیچ پاسخ قانع کنندهای نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
سه سیارک خطرناک به زمین نزدیک میشوند
انتهای پیام/