خیاطی گفت: شیوه تربیتی حضرت زهرا (س) نه فقط زمینه هدایت فرزندان خود بلکه زمینه هدایت تمام بشریت را فراهم کرد.

کبری خیاطی معاون فرهنگی تبلیغی موسسه آموزش عالی حوزوی نرجس و کارشناس مذهبی، در آستانه سالروز شهادت حضرت فاطمه (س) در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سبک زندگی اسلامی و فاطمی بیان کرد: خداوند با خلقت زن و موجودی به نام مادر، بخشی از محبت بی‌منت‌ خود را به بندگانش در روی زمین نشان داد. زن مظهر آرامش الهی و محبت خداوند در روی زمین است و حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی تمام عیار زنان عالم و مادر معنوی امت هستند.

وی افزود: «زن» و «مادر»، واژه‌هایی سرشار از عشقی هستند که از ژرفای جان بر می‌آیند و نماد آرامش الهی می‌شوند. این نام‌ها حتی فراتر از این معنا، مظهر خلقت هستند. حضرت زهرا (س) اسوه تمام عیار مکارم و قله رفیع فضائل هستند که همسرداری ایشان بی‌نظیر بود. دختر رسول خدا (ص) در تربیت فرزندان تاریخ‌ساز و انسان‌ساز هم بی‌بدیل بوده اند. ایشان کوثری بی‌مانند بودند که مقام نبوت را به مقام امامت متصل کردند و برای همیشه حامی اسلام حقیقی و ولایتمداری شدند.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به روایتی درباره پیامبر اسلام (ص) و امیرالمومنین (ع) اظهار کرد: هر کس مانند حضرت زهرا (س) رفتار کند، اجازه دارد که ایشان را مادر خطاب کند. حضرت زهرا (س) تمام هستی خود را به ولایت و هدایت بندگان اختصاص دادند و اگر ایشان برای ولایت و احیای اسلام جانبازی نمی‌کردند، برای همیشه زحمات پیامبر (ص) در همان روز‌های نخست بعد از رحلتشان از بین می‌رفت. حضرت زهرا (س) کلید سعادت و دارنده مقام شفاعت در هر دو جهان هستند. ایشان برای شیعیان و محبان خود چه گناهکار و چه بی گناه، دعا کردند و در قیامت هم مقام شفاعت این بانوی آسمانی فریادرس محبان اوست.

وی ادامه داد: این بانو به قدری نزد خدا منزلت دارند که در روز قیامت به اذن خداوند شفاعت می‌کنند. این موضوع، بیانگر اوج عشق و علاقه میان خالق و یک مخلوق پاک است.

تربیت فاطمی هوشمند و مبتنی بر آموزه‌های دینی است/ مشکلات مالی مانع از فرزندآوری حضرت زهرا (س) نشد

این مدرس حوزوی با تاکید بر شیوه تربیت حضرت زهرا (س) گفت: تربیت حضرت فاطمه (س) یک تربیت هوشمند و مبتنی بر آموزه‌های دینی است. همین تربیت منحصر به فرد و دینی موجب شد که ائمه (ع) در همه شرایط زندگی خود، بندگی خدا را بر هر چیز دیگری ترجیح دهند. تاریخ ساز شدن ائمه (ع)، به دلیل تربیتی است که حضرت زهرا (س) به آن‌ها آموخته‌اند. این شیوه تربیتی حضرت زهرا (س) نه فقط زمینه هدایت فرزندان خود بلکه زمینه هدایت تمام بشریت را فراهم کرد.

وی حیا را یکی از مهم‌ترین عناصر تربیت فاطمی ذکر کرد و افزود: حضرت زهرا (س) نه فقط حیا در برابر نامحرمان را به فرزندان خود به خوبی آموختند، بلکه به آن‌ها یاد دادند که حیا از خداوند نیز لازمه زندگی دینی است. اگر انسان در برابر خداوند حیا داشته باشد به بالاترین مرتبه و درجه در عالم هستی می‌رسد. امروز مادران در نظام اسلامی وظیفه دارند که تربیت فرزندان خود را به سبک حضرت زهرا (س) انجام دهند؛ زیرا در این صورت، فرزندان آن‌ها نه فقط برای مردم ایران بلکه برای تمام بشریت تاریخ ساز می‌شوند و می‌توانند سرنوشت جامعه بشری را به مدد تربیت فاطمی، تغییر دهند.

خیاطی با بیان این که حضرت زهرا (س) سرآمد الگوها برای زنان در همه عرصه‌ها هستند، تصریح کرد: حضرت زهرا (س) همواره به پدر گرامیشان می‌گفتند، من برای زن چیزی بهتر از خانه‌داری، تربیت فرزند و دورشدن از نامحرمان سراغ ندارم. رسول خدا (ص) هم همواره در پاسخ می‌گفتند، پدر به فدای تو باد.

وی ادامه داد: حضرت زهرا (س) فقط برای رضایت خدا زندگی کردند. خدا را عاشقانه و بسیار زیاد عبادت می‌کردند، اما این زیادی عبادت به معنای گوشه‌نشینی در خانه نبود؛ بلکه روح خداپرستی در تمامی کار‌های ایشان حتی خانه‌داری و تربیت فرزند هم نمود داشت.

این کارشناس دینی سند شناخت حضرت زهرا (س) را خطبه فدکیه دانست و گفت: در طول تاریخ کسی نبوده که بتواند کلامی با این عمق و معنا را بیان کند؛ به طوری که روح توحید، خداپرستی و بندگی خدا در کلمات این خطبه موج بزند. حضرت زهرا (س) کوثری هستند که مقام نبوت را به مقام امامت متصل کردند و با پیوند میان امامت و نبوت، برای همیشه از اسلام حقیقی و خلیفه الله روی زمین به حمایت برخاستند. روح تعبد، همسرداری و تربیت فرزندان صالح در وجود مبارک حضرت فاطمه زهرا (س) موج می‌زند و این سبک زندگی که توأم با فقر و روحیه قناعت به دست آمده، می‌تواند در شرایط کنونی اقتصاد جامعه، بهترین الگو برای رونق بخشی به اقتصاد خانواده و تکثیر نسل باشد.

وی افزود: سیره فاطمی بسترساز تحقق اقتصاد مقاومتی است و با وجود اینکه حضرت زهرا (س) از نظر معیشتی در وضعیت مطلوبی قرار نداشتند، فرزندآوری را ترک نکردند. اگر به زندگی این بانوی بزرگوار نگاه کنیم، می‌بینیم که فرزندانشان فاصله سنی کمی با یکدیگر داشتند. یعنی فقر مالی موجب نشد که فرزندان حضرت زهرا (س) تربیت درستی نداشته باشند؛ بلکه این بانوی بزرگوار با سبک زندگی ناب اسلامی خود فرزندانی انسان‌ساز و ولایت‌مدار تربیت کردند.

تربیت فاطمی هوشمند و مبتنی بر آموزه‌های دینی است/ مشکلات مالی مانع از فرزندآوری حضرت زهرا (س) نشد

خیاطی اظهار کرد: متأسفانه امروز عده زیادی از خانواده‌ها فقر و مشکلات مالی را بهانه قرار می‌دهند و از فرزندآوری پرهیز می‌کنند؛ در صورتی که خط مقدم تولید کالای داخلی، داشتن نیروی داخلی است. اگر ما در جامعه نیروی کار فعال نداشته باشیم، در آینده‌ای نه چندان دور حتی با وجود برنامه ریزی‌های پیچیده اقتصادی، باز به دلیل کهولت سن در کشور مجبور به واردات نیروی انسانی خواهیم شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سید مهدی نظام
۱۶:۴۵ ۰۸ دی ۱۴۰۰
خیلی مطالب عالی و بجا
درس بزرگ حضرت زهرا سلام الله علیها اعتماد به خدا در همه مشکلات است
ممنون از مطلب زیباتون
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۶:۳۶ ۰۷ دی ۱۳۹۹
خدا خودش روزی رسونه
امان از تجملات و چشم و هم چشمی ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۱ ۰۷ دی ۱۳۹۹
دیگه خیلی دیر شده جمعیت پیر میشه
Netherlands
ناشناس
۱۱:۵۲ ۰۷ دی ۱۳۹۹
چرا زمان حضرت فاطمه زهرا س رو با الان مقایسه می کنی؟الان اگه پول شغل خانه وماشین نداشته باشی بهت زن که نمیدن هیچ !میگن بروبمیر.الان اگه بچه تب کنه یامریض شه اگه پول نباشه بایدبمیره.ازکجابیاریم شکم بچه روسیرکنیم؟کدوم مدرسه بچه رو رایگان تعلیم وتربیت می کنه؟بازم بگم؟(یاحضرت زهرا دست ماروهم بگیرکمک کن ازدواج کنیم )
Korea (Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۹ ۰۷ دی ۱۳۹۹
ان شاله خوشبخت بشید
Iran (Islamic Republic of)
س
۱۱:۴۲ ۰۷ دی ۱۳۹۹
اها واینم بگم مشکلات مالی برای ما ها ربطی به فرزند اوری نداره بلکه فساد کثافت کاری و هرج ومرج دروغ ریکاری نا عدالتی حق مردم و خوردن بیشتر ربط داره و اینم بگم که ما که ادعای اسلام بودن میکنیم چرا باید بچه هایی که برن مدرسه یا دانشگاه اون همه پول بدن ها درحالی که تو کشور چون فنلاند بچه ها از کلاس اول تا دانشگاه هیچ پولی ازشون نمیخوان وحتی حقوق میدن این نیاز اولیه هر بشرو دارن برترف میکنن پس گا هی اسلام رو در کشور های دیگه باید دید و خیلی چیز های دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۳ ۰۷ دی ۱۳۹۹
خودتون هم میدونید همه این طرحها شکست خورد و تنها شعارش باقی موند.
آخرین اخبار