به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه نیوزویک نوشت: رئیس جمهور ترامپ میگوید وکیلی میخواهد تا درباره «سرقت انتخابات» تحقیق کند، اما سیدنی پاول، فرد اصلی مورد نظر ترامپ (برای این اقدام) میگوید رئیس دفتر خود رئیس جمهور مانع از ورود وی به کاخ سفید شده است. او گفت جمعه گذشته که وی و ترامپ در نشست جنجالی چهار ساعت و نیمه در دفتر ریاست جمهوری درباره بر عهده گرفتن این مسئولیت (تحقیق درباره سرقت انتخابات) تبادل نظر میکردند، مشاورانش با انتصاب وی به این سمت مخالفت کردند و حتی گاهی با گستاخی سر رئیس جمهور داد میزدند.
اظهارات ضبط شده پاول خصومت داخلی در کاخ سفید و اختلاف فزاینده بین بلندپایهترین کارکنان ترامپ و پروپاقرصترین حامیان وی خارج از کاخ سفید را برملا میکند.
پاول گفت بلندپایهترین مشاوران ترامپ صبح شنبه از اعطای مجوز امنیتی به او برای رفت و آمد به دفتر ریاست جمهوری خودداری کردند. او گفت: «از جمعه شب که دفتر ریاست جمهوری را ترک کردم، ظاهراً همه دور و بری هایش مانع از صحبت یا برقراری هر گونه تماس من با رئیس جمهور شده اند.»
پاول در مصاحبه تصویری با زِنگِرنیوز در هتل بینالمللی ترامپ در واشنگتن دی سی گفت از زمان نشست جمعه، ۱۸ دسامبر در کاخ سفید تاکنون هیچ گونه تماسی با ترامپ نداشته است.
کِیلی مکِنِنی، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید از اظهارنظر درباره اظهارات ضبط شده پاول درباره اینکه آیا هیچ یک از مقامات بلندپایه، اعم از مارک مدوز، رئیس دفتر ترامپ، رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی و پت اِی. سیپولون، مشاور کاخ سفید پاول را از کاخ سفید دور نگه داشتند، خودداری کرد. هر سه فرد مزبور در نشست جمعه گذشته حضور داشتند؛ نشستی که به آشفتگی و متهم کردن یکدیگر در این باره کشیده شد که چه کسی به نفع ترامپ کار میکند و چه کسی به ضرر او. پاول تایید کرد که مایکل فلین، مشاور امنیت ملی سابق هم با او در آن نشست بود.
اوبراین و رادولف اس. جولیانی، وکیل شخصی ترامپ هم تلفنی در آن نشست شرکت کردند. ترامپ سهشنبه در بیانیهای اعلام کرد هر گونه گزینه حقوقی و قانونی موجود را برای توقف سرقت انتخابات ریاست جمهوری دنبال خواهد کرد. وی چهارشنبه در صفحه اش در توئیتر نوشت: «با هر کسی که فکر میکند یک مشاور ویژه قوی، تند و تیز و منصف لازم نیست، مستقیماً مخالفم. این فاسدترین انتخابات در تاریخ کشورمان بود، و باید به دقت بررسی شود!» فقط دادستان کل آمریکا میتواند یک مشاور ویژه منصوب کند، اما رئیس جمهور میتواند یک مشاور ویژه کاخ سفید منصوب کند که اختیارات و مصونیتهای محدودتری خواهد داشت.
وکیل ترامپ گفت: رئیس جمهور را ترغیب میکنم به موجب فرمان اجرایی یافتهها را درباره اینکه اسناد و مدارک درباره مداخله در انتخابات موجود است، منتشر کند، و فوراً یک گروه ضربت برای تامین امنیت دستگاههای شمارش آراء، در دستکم ۱۰ منطقه اصلی در سراسر کشور ایجاد کند، نه فقط دستگاههای رای شمار دومینیون، بلکه همه دستگاهها، نه فقط مناطق آبی (اشاره به مناطق حامی دموکرات ها)، بلکه برخی مناطق قرمز (مناطق حامی جمهوریخواهان) و همچنین تحلیل سایبری و رایانهای درباره آنها صورت گیرد تا ببینیم سیستم شمارش شان چگونه است و آیا آن دستگاهها شمارش آراء را درست انجام دادند یا خیر.
سیدنی پاول در پاسخ به سؤال زنگرنیوز مبنی بر اینکه آیا الان این سمت را دارد، در حالی که میخندید گفت سؤال خوبی است. او گفت به صورت کلامی این کار به او پیشنهاد شد، اما مقامات بلندپایه دفتر مشاور کاخ سفید مانع از آن شدهاند که برای رسمی شدن این امر، مدارک لازم را به رئیس جمهور ارائه کند.
او در عین حال گفت مدوز و دیگران به وی اجازه ورود به بخش اجرایی کاخ سفید (جایی که دفتر ریاست جمهوری در آن واقع است) و ساختمانهای اطراف آن را ندادهاند. وی گفت مقامات بلندپایه در اقداماتی که رئیس جمهور از او خواسته بود انجام دهد، مانعتراشی کردهاند.
پاول صحت روایتهای منتشر شده در رسانههای خبری اصلی درباره نشست جمعه گذشته در دفتر ریاست جمهوری را زیر سؤال برد و گفت در آن جلسه از اعمال «حکومت نظامی» یا اعزام نظامیان برای توقیف دستگاههای شمارش آراء، یا برگزاری دور دوم انتخابات در ایالتهای تعیین کننده هیچ صحبتی نشد. وی گفت: «می توانم با اطمینان به شما بگویم که در دفتر ریاست جمهوری درباره این موارد هیچ بحثی نشد.»
فلین گفت روایتش درباره آن نشست با اظهارات پاول همخوانی دارد. وی به زنگرنیوز گفت: «مهم نیست در اخبار چه میگویند، در آن نشست هیچ کسی درباره اعمال حکومت نظامی حرفی نزد.»
پاول که برای بر عهده گرفتن نقش مشاور ویژه در نظر گرفته نشده بود گفت رئیس جمهور میخواست او را به سمتی پایینتر از آن منصوب کند؛ نقشی «ویژه» در دفتر مشاور کاخ سفید. وی گفت: «من مثل رابرت مولر مشاور ویژه نیستم، اما بحثها در این باره بود که به عنوان مشاور ویژه کاخ سفید منصوب شوم.»
او در پاسخ به اینکه میخواهید رئیس جمهور الان چه کند گفت: رئیس جمهور در حال حاضر میتواند به موجب همه مقررات و قوانین و فرمانهای اجرایی، هر کاری که فکر میکند باید انجام شود و در حیطه اختیارات ریاست جمهوریش در شرایط اضطراری دارد، انجام دهد تا از مردم و از این انتخابات حفاظت کند.
او در پاسخ به اینکه چه توصیهای برای رئیس جمهور دارد گفت: رئیس جمهور را ترغیب میکنم به موجب فرمان اجرایی یافتهها را درباره اینکه اسناد و مدارک درباره مداخله در انتخابات موجود است، منتشر کند، و فوراً یک گروه ضربت برای تامین امنیت دستگاههای شمارش آراء، در دستکم ۱۰ منطقه اصلی در سراسر کشور ایجاد کند، نه فقط دستگاههای رای شمار دومینیون، بلکه همه دستگاهها، نه فقط مناطق آبی (اشاره به مناطق حامی دموکرات ها)، بلکه برخی مناطق قرمز (مناطق حامی جمهوریخواهان) و همچنین تحلیل سایبری و رایانهای درباره آنها صورت گیرد تا ببینیم سیستم شمارش شان چگونه است و آیا آن دستگاهها شمارش آراء را درست انجام دادند یا خیر.
انتهای پیام/