به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آیودین (ید)، یک ماده معدنی ضروری است که توسط غده تیروئید استفاده میشود، به طورکلی این ماده در تولید هورمونهای تیروئید، ترمیم آسیب سلولی، کنترل رشد و افزایش متابولیسم نقش دارد، البته افراد بسیار زیادی از مردم جامعه از کمبود این ماده معدنی و حیاتی رنج می برند.
آمارها نشان میدهد؛ حدود یک سوم جمعیت کره زمین ممکن است در معرض خطر باشند در ادامه از نشانهها و دلایل اولیه کمبود ید در بدن انسان ها خواهید خواند.
۱. ریزش مو
ید مادهای است که غده تیروئید از آن تغذیه و به هورمونهایی به نام تیروکسین و ترییدوتیرونین تبدیل میکند، این هورمونها مسئول بسیاری از امورها از جمله سلامت موها هستند، لذا اگر با ریزش مو دست و پنجه نرم میکنید، بدنتان ممکن است دچار کمبود ید شده باشد.
۲. احساس سرما
برخی از افراد بر این باورند که سرما نمی تواند نشانه ای از کمبود ید باشد اما این موضوع واقعیت دارد، زیرا مطالعات نشان میدهد که بیش از ۸۰٪ افرادی که از سطح پایین هورمونهای تیروئید رنج میبرند، اغلب دچار دمای پایین بدن هستند.
۳. قاعدگی نامنظم یا سنگین
تحقیقات نشان میدهند که اکثر بیمارانی که از کم کاری تیروئید رنج می برند چرخه قاعدگی نامنظم دارند، به طورکلی سطح پایین هورمون تیروئید میتواند سیگنالهای هورمونی را که برای تنظیم چرخه قاعدگی ضروری هستند را مختل کند.
۴. ضعف و خستگی
مطالعات متعدد نشان دادهاند که خستگی و ضعف یکی از شایعترین علائم پایین بودن سطح هورمون تیروئید است.
۵. تورم گردن
کمبود آیودین (یودینآید) در بدن به این معنی است که تیروئید در پاسخ به TSH (هورمون محرکه تیروئید) قادر به ساخت هورمونهای تیروئید نیست، تیروئید برای ایجاد ساخت مناسب هورمون بیش از اندازه در بدن کار می کند و زمانیکه این عملیات به صورت مستمر و مداوم صورت گیرد سلولهای تیروئید رشد کرده تکثیر میشوند و تورم گردنی ایجاد میکنند.
۶. تغییر در ضربان قلب
هورمونهای تیروئید مسئول کارکردهای زیادی در بدن هستند، همچنین سطح پایین ید اغلب منجر به کند شدن ضربان قلب و مقدار زیاد ید باعث ضربان قلب سریع میشود.
۷. پوست خشک
خشکی پوست نیز یکی از علائم کمبود ید است زیرا تحقیقات تأیید میکنند که ۷۷٪ از بیماران با سطح پایین تیروئید، از خشکی پوست رنج میبرند.
۸. افزایش وزن ناگهانی
افزایش وزن نیز یکی از نشانه های کمبود ید است، تحقیقات نشان میدهد که هورمونهای تیروئید یک جز اساسی در تنظیم میزان متابولیسم هستند.
۹. کاهش حافظه یا توانایی یادگیری
کاهش سطح تیروئید در بزرگسالان اغلب در یادگیری و حافظه عملکرد ضعیفتری نشان میدهد، کم بودن هورمونهای تیروئید میتواند بر رشد مغز تأثیر منفی گذاشته و باعث کوچک شدن هیپوکامپ مغز می شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/