یک متخصص تغذیه گفت: توجه به طبع مواد غذایی و مصلح آن ها در فصول سرد سال به خصوص زمستان بسیار حائز اهمیت است.


شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: اهمیت تغذیه در فصول مختلف با توجه به تاثیر هر غذا بر بدن انسان بسیار حائز اهمیت است. یکی از نکات تغذیه‌ای که باید در فصل زمستان مورد توجه قرار بگیرد، مصرف کافی آب و مایعات است.

او در ادامه افزود: با توجه به این موضوع که در فصل زمستان پیام تشنگی کمتر صادر می‌شود و حتی حس نیاز به آب هم وجود ندارد؛ بیشتر افراد، آب کمتری می‌نوشند و با کم آبی شدید بدن رو به رو می‌شوند در حالی که نیاز بدن هیچ فرقی نکرده است؛ بنابراین یکی از نکات مهم در فصل زمستان، توجه به مصرف آب است که در ادامه با مصرف آب میوه‌جات و سبزیجات، شیر و غذا‌های مایع می توانیم آن را تقویت کنیم.

اولیایی بیان کرد: باید به این نکته توجه داشت که مصرف چای که در این فصل هم خیلی افزایش پیدا می‌کند، در واقع تحت هیچ عنوان جایگزین آب مورد نیاز بدن نخواهد شد. همچنین مصرف قهوه و نسکافه دفع آب بدن را بیشتر می‌کنند.

این مشاور تغذیه افزود: توجه به فعالیت جسمانی از دیگر نکات حائز اهمیت است. در واقع با توجه به فصل سرما ممکن است تمایل به فعالیت بدنی بالا نداشته باشید. از طرفی هم به دلیل اپیدمی ویروس کرونا امکان حضور در همه مکان‌ها وجود ندارد؛ بنابراین توصیه می‌کنیم در فضا‌های باز کم تردد و بیشتر در منزل از موضوع ورزش غافل نشوید.

اولیایی گفت: یکی از ارزشمندترین غذا‌ها و منابع تامین کننده امگا ۳ در فصل زمستان ماهی است که توصیه می‌شود در این فصل از مصرف آن غافل نشوید. همچنین مصرف انواع مغز‌ها با توجه به طبع گرمی که دارند مانند بادام، پسته و فندق بسیار حائز اهمیت است. همچنین مصرف منابع غذایی ویتامین c مثل انواع و اقسام مرکبات را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

این متخصص تغذیه مطرح کرد: تامین ویتامین D به خصوص در فصول سرد سال بسیار موضوع مهمی است. ممکن است یکی از منابع تامین کننده این ویتامین که نور خورشید است، در این فصل کمتر مورد توجه قرار بگیرد و کمبود ویتامین D بدن بسیار شدید خواهد شد. لازم است از منابع تامین کننده ویتامین D و یا مکمل این ویتامین در دوز ۵۰ هزار واحدی به صورت ماهانه استفاده کنید.

اولیایی در ادامه افزود: از دیدگاه طب سنتی بهتر است که در فصل زمستان از مصرف غذا‌های سرد پرهیز کنیم. در صورتی که از مواد غذایی سرد استفاده کردید، حتما مصلح آن‌ها مثل ادویه جات یا موادی که طبع گرم دارند را هم مصرف کنید. به عنوان مثال در کنار مصرف انار، گُل پر را هم در کنار آن قرار دهید یا برای مصرف لبنیات؛ شیر را با دارچین یا عسل، ماست با نعناع و کشمش مصرف کنید.

اولیایی در پایان تصریح کرد: مصرف برخی دمنوش‌ها در این فصل و همچنین برای تقویت سیستم ایمنی مثل آویشن، شیرین بیان، چای سبز، زنجبیل، بابونه و هل توصیه می‌شود. باید به این نکته توجه داشت که برای سلامتی بیشتر، همیشه به اصول تغذیه‌ای یعنی تنوع، تعادل و تناسب پایبند باشید.


بیشتر بخوانید:


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.