منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اقدامات وزارت علوم برای بررسی رصد اشتغال دانش آموختگان گفت: در این زمینه طرحی را از سال نود و هشت در وزارت علوم و دانشگاهها تحت عنوان رصد اشتغال رشتههای دانشگاهی و دانش آموختگان شروع شد.
او در ادامه بیان کرد: از هر دانشگاهی خواستیم که خودشان بر اساس کد ملی دانشجوها وضعیت اشتغال دانشجویان را پیگیری کنند و علاوه بر این موسسه پژوهشهای آموزشهای عالی هم که آمار آموزش عالی را در اختیار دارند به فرآیند اجرایی سازی این طرح وارد شدند.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری تصریح کرد: در این بررسی هر کسی که بیمه برای آنها پرداخت شده را شاغل حساب کردیم. البته در این شیوه مشخص نیست که آنها در رشته خودشان مشغول به کار شده اند و یا در رشتههای دیگر مشغول شده اند.
غلامی افزود: از سال ۹۲ هم طرحی شروع داریم که اشتغال دانش آموختگان را بر اساس رشته تحصیلی و مقطع بررسی میکنیم. در این بررسی، چون باید یک دوره خواب دو ساله طی شود و همچنین اینکه پسران دو سال سربازی دارند آمار سال به سال منتشر نمیشود.
حدود ۷۰ درصد دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی شاغل هستند
به گفته این مقام مسئول، نتایج بررسی دانشگاهها بر اساس میزان مراجعه برای گرفتن گواهی نشان میدهد که خیلی از فارغ التحصیلان دانشگاهها مشغول به کار شده اند. حدودا آمار بالای ۷۰ درصد اشتغال در مقاطع تحصیلات تکمیلی «دکتری و کارشناسی ارشد» و در مقاطع کارشناسی بالای ۵۰ درصد آمار اشتغال فارغ التحصیلان را داشته ایم که البته این آمار دقیق نیست. در بین این فارغ التحصیلان مردان بیشتر از زنان مشغول به کار شده اند.
غلامی ادامه داد: برخی تصور میکنند که تمام فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار هستند که این گونه نیست. علت این امر که خیلی از دانش آموختگان مشغول به کار در رشته تحصیلی خود نمیشود این است که با علاقه به رشته تحصیلی وارد نمیشوند بلکه خانوادهها به زور آنها را به دانشگاهها میفرستند و وقتی این دانشجویان خودشان مسئول اداره زندگی خود میشوند این روند را رها میکنند و به سمت علاقه خود میروند.
انتهای پیام/
قشر دوم رو فرستادند رشته تجربی و عملا همه آمپول به دست و مهر به دست و شاغل شدند و سکان جون مردم رو به دست گرفتند و دو سه شیفته در چند جا کار می کنند.
قشر سوم که درسشون ضعیف تر بود رو فرستادن رشته انسانی که قاضی و وکیل و مدیر ومدبر و...بشن که وضعیت هم مشخصه دیگه.
)این داستان دهه ۵۰-۶۰-۷۰ بود)
دکتر بیکار از دانشگاه تهران (برنده سه دوره جایزه بنیاد ملی نخبگان) هستم آقای وزیر، برای یک پوزیشن شغلی بیش از 40 دکتری اقدام کردند، آیا شما درصدهاتون با درصدهای رایج جامعه متفاوت هست؟ صد در صد متفاوت هست اگر چنین نبود، هیچ وقت رئیس جمهور در زمانی که مردم در تامین معیشت و حداقل های زندگی خود در بدترین شرایط ممکن در تاریخ کشور هستند، در رسانه ملی از رشد اقتصادی و مهار تورم صحبت نمیکرد.
فوق لیسانس تو نونوائی مشغولندبه پخت و طبخ نان اونائی هم که تونستن از باباشون به زور پول بگیرن نو اسنپ کار می کنند !!! ین کم چیزی نیست !!! اشتغال مولد.............؟؟؟؟؟
منطقه ما هر طایفه ای که نماینده ای بیاد سر کار اون 4 سالو فقط واسه طایفش کار میکنه و با پارتی بازی هر چی بیکار دارن تو ادارات و شرکتهای دولتی و خصوصی استخدام میکنن چه توانایی اون کارو داشته باشن چه نداشته باشن
طرف با مدرک کتابداری تو یه شرکت کشاورزی استخدام شده!!