به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،معرفی شخصیتهای برجسته و همچنین تهیه و تولید آثار سینمایی تاریخی یکی از مهمترین مباحث در رسانه ملی طی چند سال اخیر بوده است و هر زمان که این آثار با دقت و ظرافت تهیه و تولید شده اند، با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه شده است. سریال های فاخر درشبکههای مختلف سیما در حال ساخت، پیش تولید، فیلمنامه نویسی و تحقیق و پژوهش است که در این گزارش به تعدادی از آنها می پردازیم.
«سلمان فارسی»
سریال الف ویژه «سلمان فارسی» به کارگردانی داوود میرباقری و تهیهکنندگی حسین طاهری در حال ساخت است.سریال «سلمان فارسی» جزو کارهای الف ویژه مرکز سیما فیلم است که فیلمبرداری آن ۵ سال طول خواهد کشید و در داخل و خارج از کشور فیلمبرداری میشود.فیلمبرداری فاز اول سریال سلمان فارسی زمستان سال گذشته از بخشهای جنوبی ایران و جزیره قشم آغاز شد و هماکنون در استان سمنان ادامه دارد.
این روزها فصل دریایی مجموعه تلویزیونی «سلمان فارسی» تصویربرداری میشود که یکی از سختترین بخشهای کار است.
سریال «سلمان فارسی» که به زندگی و زمانه یار ایرانی پیامبر اسلام میپردازد، سه مقطع ایران ساسانی، امپراتوری بیزانس و حجاز صدر اسلام را روایت میکند.
در برنامهریزی اولیه سریال «سلمان فارسی» به گونهای بود که فیلمبرداری بخشهایی از پروژه در ارمنستان و ترکیه انجام شود، اما به علت شیوع کرونا و ممنوعیت سفرها، لوکیشنهای داخلی جایگزین شدند.
گروه تولید با رعایت دستورالعمل های بهداشتی کار را جلوی دوربین میبرند. به دلیل تعدد افراد در صحنه، در جای جای کمپ آماده شده برای فیلمبرداری، وسایل و لوازم مورد نیاز بهداشتی و ضدعفونی قرار داده شده که گروه به سلامت به کار خود ادامه دهد. همچنین از تمهیدات رعایت دستورالعمل های بهداشتی، حضور مستمر پزشک و کارشناس بهداشت، تبسنجی و اکسیژنسنجی روزانه از افراد گروه و استفاده از ماسک و رعایت مسائل بهداشتی متناسب با دستورالعمل کارشناسان سلامت صورت میگیرد.
سریال «سلمان فارسی» به سفارش مرکز سیمافیلم و توسط موسسه زلال فیلم ساخته میشود. تاکنون بازیگرانی همچون فرهاد اصلانی، محمدرضا هدایتی، مرحوم چنگیز جلیلوند، علی دهکردی، رامونا شاه، احترام برومند، مهدی فقیه، علیرضا مهران و چند بازیگر خارجی جلوی دوربین رفتهاند.
«موسی (ع)»
سریال موسی (ع) پروژهای است که در ساختار الف ویژه و فاخر دستهبندی میشود، سریالهایی تاریخی که در وهله اول بهلحاظ لوکیشن، بازیگران، هنروران، دکورها و صحنههای سخت و طاقتفرسا ساختار پیچیده و عظیمی را میطلبند.
برای نخستین بار و بعد از موفقیت سریال حضرت یوسف پیامبر (ع) بود که مرحوم فرجالله سلحشور خبر از آغاز نگارش و کارگردانی اثر جدیدی با عنوان سریال حضرت موسی (ع) را داد.
هر چند با اتمام کامل نگارش فیلمنامه سریال حضرت موسی (ع) عمر مرحوم سلحشور هم به پایان رسید و همین امر سبب شد تا زمزمههایی درباره انتخاب کارگردان دیگری برای ساخت این مجموعه به گوش برسد.
اما اولین بار سید احمد میرعلایی تهیهکننده این سریال اعلام کرد که جمال شورجه کارگردان پیشکسوت سینما در حال تدارک پیش تولید این سریال است و به جای مرحوم سلحشور سریال حضرت موسی (ع) را کارگردانی خواهد کرد.
اما در زمان انجام پیش تولید نیز جمال شورجه به بیماری مبتلا شد تا در نهایت پیش تولید این اثر تا بهتر شدن حال شورجه متوقف شود.
مذاکره مسئولان صداوسیما با حاتمیکیا از حدود دو ماه پیش آغاز شده بود که در نهایت این کارگردان سینما و تلویزیون کارگردانی این سریال را پذیرفت.
حاتمیکیا با بیان اینکه پذیرفتن کارگردانی این سریال را نوعی ادای دین به مرحوم سلحشور میداند، تأکید کرده است: در میان آثار متعددی که ساختهام جای یک کار قرآنی را خالی میبینم و به همین علت باانگیزه و علاقه این مسئولیت سنگین را میپذیرم.
ابراهیم حاتمیکیا تاکنون کارگردانی دو سریال تلویزیونی «خاک سرخ» و «حلقه سبز» را در آغاز و میانه دهه هشتاد در کارنامه کاری خود دارد و سریال «حضرت موسی (ع)» نخستین کار تاریخی او در میان کارهای تلویزیونی و سینماییاش به شمار میرود.
«جشن سربرون»
جشن سربرون سریالی تاریخی به نویسندگی و کارگردانی مجتبی راعی و تهیه کنندگی حسن نجاریان است که سال گذشته مقابل دوربین رفت و تصویربرداری آن ادامه دارد.
«جشن سربرون» مجموعهای ٣٠ قسمتی به تهیهکنندگی حسن نجاریان و کارگردانی مجتبی راعی است که به روایت دوران قبل از مشروطه میپردازد.
در خلاصه داستان «جشن سربرون» آمده است: بهادر، کدخدای ایل پوسان با کدخدای طایفه همسایه «سرخو»، رقابت و مخالفتی دیرینه دارد. مدتی است آتش کینهها خاموش شده است تا اینکه سرخو با اعتماد به نفس به خواستگاری دختری زیبا و کم سن و سال بهادر جهان پسند میآید. غافل از اینکه قرار است مدتی بعد جهان پسند به عقد پسرعموش درآید. بهادر قاطعانه با این وصلت مخالفت میکند. زخمهای کهنه سرباز میکنند. هر دو طایفه از کدخدای خود حمایت میکنند. درگیری ابعاد بزرگتری مییابد و بهادر تلاش بزرگی را آغاز میکند.
حسین محجوب، محمود پاک نیت، لاله اسکندری، فرخ نعمتی، قاسم زارع، داریوش کاردان، میرطاهر مظلومی، رامین ناصرنصیر، مهدی فقیه، کریم اکبری مبارکه، صدرالدین حجازی، بیوکمیرزایی، مهران نائل، جواد قامتی، ابراهیم برزیده، سیامک اشعریون، پرویز بزرگی، علی جاویدفر، محمد حاج حسینی، فرشید صمدی پور، محمدرضا راد، حسن محمودی، مجتبی واشیان، امیر کسارنژاد، ساقی عسگری، سارا اشتری، امیر زمستانی، سودابه علیپور، نجات علی مرادی، سیامک حلمی، آرمین ترکمندی، علی حسن ناصری، ذبیح ذبیح پور، علی نجاریان، زهرا برومند، ایوب دمان، امیر نداف فر، عباس براری، رضا درم کزین، ابوالفضل حاجی علیخانی، مجید یاراحمدی، مهران هادی، جواد عاقبت بین، حسن زارع، محمودرضا بهرامی، علی عطایی، سیامک نظری، مرتضی ستارپور، محمد نادرخانی، فیروز حیدرزاده، سجاد مومنی، رضا سیدی از بازیگران این مجموعه تلویزیونی هستند.
«شهیدان باکری»
مهدی باکری، یکی از فرماندهانبزرگ دوران دفاعمقدس که هر بار نام او را میشنویم به یاد زبان شیرین آذری و دلاورمردیهای لشکر عاشورا در دوران دفاعمقدس میافتیم. باکری بهرغم این که سردار بزرگی بود، اما به تنها چیزی که فکر میکرد و برایش اهمیت داشت این بود که خودش به عنوان فرمانده در عملیاتها حضور پررنگی داشته باشد. درواقع او نمیایستاد تا ابتدا نیروهایش جلو بروند و بعد خودش آنها را در پشت سنگرها پشتیبانی کند.
نمیتوان از عملیاتهای فتحالمبین، بیتالمقدس، رمضان، مسلم بن عقیل، والفجر مقدماتی، والفجر ۱، ۲، ۳ و ۴ و خیبر نام آورد، اما مهدی باکری را از قلم انداخت. حالا سیمافیلم به سراغ زندگی فاتح خیبر رفته و قصد دارد زندگی شهیدان مهدی و حمید باکری را در قالب سریال پیش چشم مردم قرار دهد.
نکته قابل توجه این است که کارگردانی این سریال هم به هادی حجازیفر سپرده شده که بیشتر مردم او را بهعنوان بازیگر میشناسند. این بازیگر با فیلم ایستاده در غبار در میان مخاطبان شناخته شد و بعد از آن در آثار مختلف سینمایی و تلویزیونی بازی کردهاست.
با فراخوان اعلام شده از سوی گروه سازنده سریال «شهیدان باکری»برای بازی در نقشهای مختلف این مجموعه، نزدیک به ۷ هزار ویدئو از افراد مستعد و علاقهمند بازیگری دریافت شد.
از میان این تعداد، یک هزار و ۸۰۰ نفر برای تست حضوری انتخاب شدند. در نهایت ۸۰ نفر از کسانی که تا حدودی به شهدای عملیاتهای بدر و خیبر شباهت داشتند توسط گروه کارگردانی پروژه تست بازیگری دادند و ۴۰ نفر، منتخب نهایی برای کاراکترهای اصلی و فرعی سریال «شهیدان باکری» شناخته شدند.
مینی سریال تلویزیونی «شهیدان باکری» در هفت قسمت و به سفارش مرکز سیمافیلم تولید میشود. هادی حجازیفر که نقش مهدی باکری را ایفا میکند، کارگردانی این مجموعه را نیز عهدهدار است.
شهرام خلج گریمور نامآشنای تلویزیون و سینما، مدیر چهرهپردازی این سریال، این روزها مشغولِ گریم بازیگران منتخب این مجموعه تلویزیونی است.
پیشتولید رسمی سریال «شهیدان باکری» آغاز شده و قرار است نخستین تجربه کارگردانی حجازیفر در تلویزیون با تهیهکنندگی ابوالفضل صفری در ۷ قسمت تولید شود.
انتهای پیام/
حتی یک فیلم آقای حاتمی کیا رو هم ندیدی و داری پرت و پلا میگی
خیلی ممنون، راستی چرا مدتی بود خبری از این فیلمای خوب نبود؟
خیلی ممنون
اوضاع طوری شده که هالیوود داره برای تاریخ ایران فیلم میسازه.
به تک تک عزیزانی که کارهای فاخر می سازند عرض ارادت و خدا قوت می گویم.
دو نکته اساسی وجود دارد :
اول : امیدوارم آقای حاتمی کیا در ساخت سریال موسی (ع) موفق باشند هرچند بعید می دانم بتوانند در حد و اندازه یک سریال فاخر تاریخی این کار را به اتمام برسانند.
دوم :
ای کاش بودند افرادی که جرات و توانایی ساخت داستان های شاهنامه را داشته باشند.ساخت پروژه هایی از شاهنامه در کنار داستان های قرآنی فضای دلنشینی برای هم میهنان ایجاد خواهد کرد.
یاعلی