در گزارش زیر طرز تهیه کباب بختیاری را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کباب بختیاری که در واقع ترکیبی از کباب گوشت و مرغ در کنار هم است، یکی از لذیذترین و پرطرفدارترین انواع کباب ایرانی است. درست کردن این کباب جذاب و خوشمزه در خانه بسیار ساده است و برای مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی نیز بسیار مناسب است. در این مقاله می‌توانید طرز تهیه کباب بختیاری روی زغال و تابه را در ادامه یاد بگیرید.


بیشتر بخوانید:


مواد لازم برای ۴ نفر

فیله گوسفند یا گوساله: حدود ۳۰۰ گرم

سینه مرغ بدون استخوان: حدود ۳۰۰ گرم

پیاز بزرگ: ۱ عدد

فلفل دلمه سبز: ۱ عدد

لیمو ترش تازه: ۱ عدد

زعفران دم کرده: ۱ قاشق سوپ خوری

کره: ۵۰ گرم

روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

سس سویا: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه کباب بختیاری به روش زغالی یا تابه‌ای و فوت و فن تخصصی آن


طرز تهیه
طرز تهیه کباب بختیاری به این صورت است که ابتدا فیله گوشت و مرغ را می‌شویید و بعد از خشک کردن روی تخته قرار می‌دهید. باید فیله‌های گوشت و مرغ را به اندازه مناسب برای کباب برش دهید. سپس با استفاده از بیفتک یا گوشت کوب به آرامی گوشت و مرغ را بکوبید تا نرم شوند. سپس گوشت و مرغ را در ظرف جداگانه‌ای قرار دهید. پیاز را با استفاده از رنده ریز رنده کنید و آن را روی یک آبکش یا فیلتر مناسب قرار دهید تا آب پیاز جدا شود. می‌توانید یک دستکش به دست کنید و پیاز‌ها را فشار دهید تا آب آن جدا شود.

حال در این مرحله از طرز تهیه کباب بختیاری آب پیاز با به ظرف گوشت و مرغ‌ها اضافه کنید. برای طعم‌دار کردن گوشت مقداری سس سویا، روغن زیتون و فلفل به آن اضافه کنید و اجازه دهید مواد برای چند ساعت مزه‌دار شوند. برای مزه دادن به مرغ‌ها هم مقداری روغن زیتون، نمک، فلفل و زعفران آب شده را مرغ اضافه کنید و برای چند ساعت صبر کنید تا مواد به خورد مرغ برود. در انتها مقداری فلفل دلمه و پیاز را خلالی کنید و به مواد اضافه کنید.

درست نیم ساعت قبل از آغاز پخت کباب بختیاری مقداری آب لیمو ترش تازه به گوشت و مرغ‌ها اضافه کنید. در این مرحله می‌توانید کمی نمک به گوشت قرمز اضافه کنید. برای به سیخ کشیدن مواد باید از دو تکه گوشت و دو تکه مرغ در کنار هم استفاده کنید. با دقت مواد را به ترتیب به سیخ بکشید و بعد از اینکه همه سیخ‌ها را آماده کردید، با استفاده از گوشت کوب یا بیفتک به آرامی روی گوشت و مرغ‌ها بکوبید تا مرز بین گوشت‌ها از بین برود و به هم نزدیک‌تر شوند.

برای پخت کباب بختیاری به روش زغالی باید آتش یا منقل را روشن کنید. یک ظرف از کره آب شده با کمی زعفران را در کنار خود داشته باشید. کباب‌ها را روی منقل قرار دهید. در زمان پخت برای جلوگیری از خشک شدن کباب چند بار ترکیب زعفران و کره را با کمک فرچه روی کباب بزنید. برای خارج کردن کباب‌ها از سیخ از یک تکه نان کمک بگیرید. در نهایت کباب‌ها را به صورت یکپارچه از سیخ جدا کنید و با ریحان و گوجه فرنگی تزئین کنید.


طرز پخت کباب بختیاری تابه‌ای

اگر به هر دلیلی دوست دارید کباب بختیاری را مثل جوجه کباب تابه‌ای داخل ماهیتابه درست کنید، باید برای سیخ کردن کباب‌ها از سیخ چوبی استفاده کنید. بهتر است قطعات گوشت و مرغ را برای کباب بختیاری تابه‌ای کمی کوچک‌تر برش بزنید. تمامی روال مزه‌دار کردن کباب را همانند مراحل قبل انجام دهید. سپس مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و بعد از داغ شدن آن سیخ کباب‌ها را داخل ماهیتابه قرار دهید. برای تهیه این کباب به هیچ عنوان از روغن زیاد استفاده نکنید و فقط کف ماهیتابه را کمی چرب کنید. بعد از اینکه یک سمت کباب‌ها پخته شد، آن را برگردانید. سپس این غذا را همراه با انواع سبزیجات بخارپز یا گریل شده سرو کنید.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه کباب بختیاری

*هیچ‌گاه در زمان اولیه مزه‌دار کردن گوشت از نمک استفاده نکنید، این کار موجب سفت شدن گوشت می‌شود. برای همین بهتر است گوشت و مرغ را در دو ظرف جداگانه قرار دهید.

*کباب بختیاری را می‌توانید هم با نان و هم برنج سرو کنید.

*استفاده از گوجه کبابی و سبزیجات کبابی یا گریل شده در کنار این غذا موجب می‌شود تا ظرف غذای شما در کنار کباب دو رنگ، ظاهری جذاب‌تر پیدا کند.

*برای پخت کباب بختیاری در ماهیتابه باید شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید تا گوشت آب نیفتد و به آرامی پخته شود.

*چیزی که به عنوان کباب بختیاری در رستوران‌ها سرو می‌شود، معمولاً ترکیبی از فیله گوشت و مرغ است، اما کباب بختیاری اصل معمولاً از گوشت گوسفند به همراه دنبه استفاده می‌شود. برای این کباب معمولاً دو تکه گوشت و یک دنبه در سیخ قرار می‌گیرد.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
منطق
۱۹:۰۵ ۰۷ اسفند ۱۳۹۹
اینارو که مردم عادی نمیتونن بخورن مگه اینکه مسئولین بخوان بخورن که اونا هم تنبل تر از این حرفان که خودشون درست کنن ! با پول ملت میرن میخرن :/
Iran (Islamic Republic of)
یاسمن
۱۷:۵۴ ۰۵ دی ۱۳۹۹
من خودم بختیاری هستم کباب اینجوری نداریم فقط گوشت تازه بره و به قول خودمون پیه و جگر که جگر و بعد خرد شدن وسط چربی که شبیه تور هست میزاریم رو منقل کباب میکنیم خودم متخصص این کارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۲ ۰۵ دی ۱۳۹۹
باسلام ما فقط سیخ کباب داریم اونم از بس گوشت گران شد بایگانی اش کردیم رفته داخل انباری
Iran (Islamic Republic of)
دختر لر
۲۱:۳۳ ۰۴ دی ۱۳۹۹
کباب بختیاری فقط گوشت بره را سیخ میگیرن یکی درمیون گوشت ودنبه ودنده ی بره ولی مرغ نداره این طرز پخت را نمیدونم از کجا میگین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۶ ۰۴ دی ۱۳۹۹
سلام باشگاه خبرنگاران جوان رسانه ملی پیگیری مشکل معیشت وبیمه درمانی رزمندگان داوطلب دفاع مقدس لطف کنیدرزمندگان که دربحران جنگ کشوربیمه کردندحالارزمندگان وخانواده محروم ازبیمه درمانی ومشکل معیشت دارندتشگرازشماانصاف وپیگیری میکنیدحق رزمندگان این نیست تشگر
Russian Federation
داریوش
۲۰:۱۷ ۰۴ دی ۱۳۹۹
سلام و عرض ادب خدمت شما . بنده ب عنوان یک بختیاری باید خدمتتون عرض کنم ک این کباب اصلا و به هیچ وجه کباب بختیاری نیست و این اسمو هم معلوم نیست کی گذاشته رو این غذا
کباب بختیاری کباب گوشت گوسفندی هست کهاصطلاحن گِند میکنن و به سیخ میکشن ن اینی ک اینا میگن و گوشت مرغ هم چسبوندن بهش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۲ ۰۴ دی ۱۳۹۹
مرغ؟ متاسفم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۹ ۰۴ دی ۱۳۹۹
سلام کباب فقط کباب لاری فقط پول میخاهد
Iran (Islamic Republic of)
چالوچی
۱۹:۲۸ ۰۴ دی ۱۳۹۹
آقا لطفا آموزش پخت گوجه بادمجون سیب زمینی چیزی بزارید تو این اوضاع اینارو هم جور کنیم هنر کردیم به لطف مسئولین جان بر کف
Iran (Islamic Republic of)
...
۱۸:۱۰ ۰۴ دی ۱۳۹۹
خدارو خوش میاد تو دلمون یه کباب خوردن مونده باشه
اخه اینه رسم‌ش ان شاء الله ک تمام باعثین این وضعیت بدجوررررر تقاص بدن
Iran (Islamic Republic of)
ارمیا
۱۹:۵۲ ۰۵ دی ۱۳۹۹
خخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۸:۰۰ ۰۴ دی ۱۳۹۹
ججاب اینجاس بدونین که در زمان اشکانیان کتاب آشپزی از ایران به روم صادر می شده که نحوه درست کردن نوعی کباب و ... نشان می دادند
United States of America
عطا
۱۷:۴۵ ۰۴ دی ۱۳۹۹
به عنوان یک‌بختیاری خدمتتون عرض میکنم ما بختیاریها هیچوقت و هیچوقت درکنار گوشت بره مرغ و سینه مرغ رو کباب نمیکنیم کباب بختیاری فقط بره و دمبه بره است
Iran (Islamic Republic of)
هدیه
۱۶:۵۳ ۰۴ دی ۱۳۹۹
عالیه
Iran (Islamic Republic of)
بحتیاری
۱۵:۵۲ ۰۴ دی ۱۳۹۹
اصل کباب بختیاری زدن تکه های درشت گوشت قرمز و دربین انها دنبه و چربی هست نه گوشت مرغ . این شکلی که گفتید دررستورانها بخاطر صرفه جویی اقتصادی است و مرغ را وارد کردند تا صرفه اقتصادی داشته بلشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۹ ۰۴ دی ۱۳۹۹
کباب بختیاری با سس سویا؟ کباب بختیاری رابا کره محلی که روش، میمالن خوشمزه میشه سس سویا کجا بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۶ ۰۴ دی ۱۳۹۹
مگه شما هنوز کباب میخورید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۷ ۰۴ دی ۱۳۹۹
ما هفته ای ۳بار کباب میخوریم به جان اونی که این اوضاع رو درست کرده راست میگم‌
Iran (Islamic Republic of)
M
۱۳:۲۷ ۰۴ دی ۱۳۹۹
بختیاری❤
Iran (Islamic Republic of)
فرهنگ
۱۳:۲۳ ۰۴ دی ۱۳۹۹
سلام عزیزان آدم خیلی دوست داره حداقل تو یک ماه یه وعده بخوره ولی امان؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۵ ۰۴ دی ۱۳۹۹
دلت خیلی خوشه پول کجا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۰۴ دی ۱۳۹۹
میدونی گوشت کیلویی چنده
Iran (Islamic Republic of)
کریستیانو رونالدو
۱۰:۴۸ ۰۴ دی ۱۳۹۹
کباب فقط و فقط کباب بناب است و همین بس.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۰۴ دی ۱۳۹۹
گوشت خریدم چشم
Iran (Islamic Republic of)
احمد مرادی
۰۹:۲۱ ۰۴ دی ۱۳۹۹
دستور پختش عالیه مشکل تهیه مواد شو داریم پول نیست تهیه کنیم