بانک مرکزی به نامه وزیر صمت به رئیس جمهور در رابطه با چرایی صدور بخشنامه در مورد کاهش مهلت وارد کنندگان برای ورود و ترخیص کالا واکنش نشان داد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، شعبانی، مدیر اداره سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی تصریح کرد: بانک مرکزی در واکنش به نامه وزارت صمت به رئیس جمهوری در رابطه با چرایی صدور بخشنامه در مورد کاهش مهلت وارد کنندگان برای ورود و ترخیص کالا و انتقاد از عدم هماهنگی، اعلام کرد که این بخشنامه بر اساس مصوبه وزارت صمت از سوی بانک مرکزی صادر شده است.

او افزود: بانک مرکزی با توجه به دستور معاون اول رئیس جمهوری مبنی بر تعیین زمان معقول جهت واردات کالا، مهلت سه ماه بر اساس ابلاغ وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار در مهر ماه را اجرایی کرد. ضمن آنکه این بانک بعد از دریافت نظرات فعالان اقتصادی و اتاق‌های بازرگانی مشکلات را به وزرات صمت اعلام و تقاضای اصلاح مصوبه کرد و مصوبه جدید بعد از اصلاح توسط وزارت صمت ابلاغ شد.

مستندات بانک مرکزی در صدور بخشنامه ارزی

با توجه به گزارشات واصله از سوی فعالان و بخش‌های مختلف اقتصادی مبنی بر دپوی کالا خصوصاً کالا‌های اساسی در بنادر کشور و با عنایت به سفر معاون اول رئیس جمهور به استان هرمزگان و تصمیمات گرفته شده در این خصوص و به منظور تسهیل و تسریع در ورود و تعیین تکلیف کالا‌های وارده به اماکن گمرکی و با توجه به ابلاغیه شماره ۲۳۲۲۹م‌/۹۹ تاریخ ۹ مهر ۱۳۹۹ رئیس دفتر معاون اول رئیس جمهوری متضمن دستور معاون اول رئیس جمهوری در خصوص اجرای تصمیمات متخذه از جمله بند ۸ تصمیمات مذکور که تصریح به لزوم رفع تعهد کلیه کالا‌ها طی سه ماه از زمان تأمین ارز دارد و با استناد به بند ۴ از دستور اول تصمیمات یکصد و هشتمین جلسه کارگروه تنظیم بازار و تکیلف مقرر بر این بانک «با توجه به» کاهش مهلت رفع تعهد واردات کلیه کالا‌ها از زمان تأمین ارز به سه ماه و نیز با توجه به مفاد نامه شماره ۲۲۳۷۸۶‌/م‌/۹۹ مورخ ۲۰ مهر ۱۳۹۹ سرپرست معاون بازرگانی داخلی و دبیر کارگروه تنظیم بازار مبنی بر اطلاع رسانی از طریق فراخوان عمومی به شرکت‌ها مبنی بر کاهش مهلت رفع تعهد ارزی به مدت ۳ ماه، این بانک به منظور تسریع در ورود کالا به کشور مهلت ارائه اسناد حمل حواله‌های ارزی و مهلت ترخیص کالا را ضمن ابلاغ طی نامه عمومی شماره ۲۷۵۰۳۶‌/۹۹ مورخ ۲۸ آبان ۱۳۹۹به شبکه بانکی کشور، تقلیل داد.

متعاقبا با توجه به اعتراض گسترده از سوی فعالان و بخش‌های مختلف اقتصادی و دستور معاون اول رئیس جمهوری بر نامه شماره ۳۱۲۶۴م‌/۹۹ مورخ ۱۲ آذر ۱۳۹۹ رئیس دفتر معاون اول رئیس جمهوری مبنی بر تعیین زمان معقول جهت واردات کالا و متعاقب انعکاس اعتراضات به کارگروه تنظیم بازار، با انجام هماهنگی‌های لازم با وزارت صنعت، معدن وتجارت و با توجه به مهلت‌های اعلامی از سوی وزارتخانه مذکور طی نامه شماره ۲۲۴۹۱۷‌/م‌/۹۹ مورخ ۲۵ آذر ۱۳۹۹، این بانک دقیقا در انطباق با نامه وزارت صنعت، معدن و تجارت مهلت واردات و ترخیص برای کالا‌های اساسی و ضروری را سه ماه از تاریخ صدور حواله، برای ماشین آلات و تجهیزات خطوط تولید ۱۸ ماه از تاریخ تأمین ارز و بابت سایر کالا‌ها اعم از مواد اولیه تولید، کالا‌های اساسی و قطعات خطوط تولید، دارو و تجهیزات پزشکی و ... حداکثر ۶ ماه برای واحد‌های تجاری و ۸ ماه برای واحد‌های تولیدی تعیین کرده است؛ که مراتب به موجب نامه عمومی شماره ۳۰۸۹۱۴‌/۹۹ مورخ ۲۹ آذر ۱۳۹۹ به شبکه بانکی کشور ابلاغ کرده است.

نامه وزیر صمت به رئیس جمهور در انتقاد از بخشنامه اخیر بانک مرکزی

بر اساس این گزارش وزیر صمت در نامه به رئیس‌جمهور با انتقاد از بخشنامه اخیر بانک مرکزی، آن را در تضاد با ابلاغیه معاونت اقتصادی ریاست‌ جمهوری و بی‌توجه به دغدغه فعالان اقتصادی دانسته است.

رزم‌حسینی در این نامه از حسن روحانی درخواست کرده است دستور بازنگری این بخشنامه و همچنین الزام هماهنگی برای صدور و ابلاغ کلیه مقررات، آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های حوزه تجارت خارجی با وزارت صنعت را صادر کند.

او در این نامه به بخشنامه اخیر بانک مرکزی اشاره کرده که در بیست و هشتم آبان ماه منتشر شد و مهلت ارائه اسناد حمل حواله‌های ارزی از تاریخ صدور تا زمان صدور اعلامیه تأمین ارز را به مدت دو ماه تعیین کرد.

به عقیده او این مسئله با بخشنامه قبلی بانک مرکزی که با توجه به شیوع ویروس کرونا این زمان را حداکثر ۸ ماه تعیین کرده بود، در تضاد است.

واکنش بانک مرکزی به نامه انتقادی وزیر صمت؛ بخشنامه مذکور به درخواست شما صادر شد

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۵ ۰۲ دی ۱۳۹۹
گمرك = مصيبت
آخرین اخبار