به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، امید قادری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به گذشت هفت سال از آغاز پیگیریهای میراث فرهنگی برای نجات کتیبه باستانی آنوبانی نی از حصار مدرسهای در سرپل ذهاب،گفت : متاسفانه طی این سالها علیرغم رایزنیها و پیگیریهای زیادی که با آموزش و پرورش داشتیم، موفق نشدیم مدرسهای که این اثر باستانی در آن واقع شده را به تملک در بیاوریم.
او از ورود استاندار به این موضوع یاد کرد و گفت : نهایتا حدود یک سال پیش در نشست شورای آموزش و پرورش استان که با حضور استاندار برگزار شد، موضوع رهایی آنوبانی نی از حصار این مدرسه که در زلزله سال ۱۳۹۶ تخریب شده را مطرح کردیم که در نهایت استاندار برای حل این مشکل دستور داد تا از محل اعتبارات زلزله به آموزش و پرورش زمین و بودجهای داده شود تا مدرسه را به میراث فرهنگی واگذار کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان افزود: ادامه پیگیریهای استاندار برای ساماندهی کتیبه ۴۰۰۰ ساله آنوبانی نی منجر به این شد که اخیرا حدود پنج میلیارد ریال به آن اختصاص داده شد.
اختصاص بودجه برای ساماندهی آنوبانی نی درحالی است که، اما و اگرهایی هم پیش روی اجرای این پروژه وجود دارد.
او با تاکید براینکه آموزش و پرورش هنوز بصورت کتبی موافقتش را برای واگذاری مدرسه به میراث فرهنگی اعلام نکرده، گفت: هرچند آموزش و پرورش تاکنون مدرسه را به میراث فرهنگی واگذار نکرده، اما در رایزنیهای که با مدیرکل آموزش و پرورش استان داشتیم، بصورت شفاهی موافقت کرده تا بخشی از حیاط مدرسه را برای اجرای فاز اول ساماندهی آنوبانی نی اختصاص دهد.
قادری افزود: باتوجه به اعتباری که استانداری به این پروژه اختصاص داده، اکنون منتظر موافقت کتبی آموزش و پرورش برای اجرای فاز اول ساماندهی آنوبانی نی هستیم.
او ادامه داد: درصورتی که آموزش و پرورش بصورت کتبی موافقت خود را اعلام کند، این فاز از ساماندهی پروژه که محوطه سازی آن خواهد بود را آغاز خواهیم کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان از اختصاص اعتبار برای ساماندهی این اثر باستانی به عنوان یک فرصت استثنایی یاد کرد و گفت: تلاش خواهیم کرد تا این فرصت از دست نرود و بتوانیم آنوبانی نی را به یک قطب گردشگری تبدیل کنیم .
انتهای پیام/د