به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، نامگذاری سال روز ولادت بزرگ پرستار سرزمین کربلا و قیام عاشورا، مظهر صبر و شکیبایی، اسوه مهر و نجابت، عقیله بنی هاشم، زینت انسانیت، حضرت زینب کبری (س) به عنوان روز پرستار نماد ارزش والای این شغل شریف و احترام جامعه به پرستاران است.
پرستاران وظیفهشناس ایران اسلامی با الگو گرفتن از اسوه عشق و ایثار، حضرت زینب (س) در سالهای دوران دفاع مقدس، تابلویی بیبدیل از ایثار و فداکاری به تصویر کشیدند و این جلوهگری با شیوع ویروس کرونا نمود بیشتری پیدا کرد.
حضور شرافتمندانه و ایثارگرانه این قشر زحمتکش در همه ایام به خصوص مبارزه با ویروس کووید ۱۹ و تلاش خستگیناپذیر این عزیزان برای سلامتی و بازگشت مبتلایان به آغوش خانواده، برگ زرین دیگری بر افتخارآفرینی جامعه پرستاری افزود و این تلاشها هرگز از حافظه مردم قدرشناس پاک نمیشود.
کرونا؛ آزمون بزرگی برای پرستاران
محمد شریفی مقدم، دبیر کل خانه پرستار در آستانه ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار پیرامون مشکلات و دغدغههای این قشر پر تلاش و خدوم اظهار داشت: از ابتدای اسفند ماه سال گذشته که ویروس کرونا در ایران شیوع پیدا کرد، کادر درمانی و پرستاران در خط مقدم مبارزه با این ویروس قرار گرفتند.
شریفی مقدم گفت: کرونا عرصه و میدان بزرگی برای آزمودن پرستاران کشور بود؛ پرستاران با عشق و علاقه و با توجه به سوگندی که یاد کردهاند با شجاعت و جانفشانی و خودگذشتگی و ایثارگری در این میدان حضور یافتند که نقش آنها ستودنی است.
شریفیمقدم ضمن اشاره به گلایه پرستاران از تبعیض در نظام سلامت تصریح کرد: از اینکه این قشر زحمتکش که ماهها از خانواده و فرزندان خویش دور بودند از تبعیضهایی که در نظام سلامت وجود دارد گلایهمند هستند؛ پرستاران از مسئولان خواستار رفع تبعیضها هستند و اعتقاد دارند که حقوق آنها تضییع شده است.
دبیرکل خانه پرستار ضمن اشاره به تحمل سختی و مشکلات شغلی توسط پرستاران به دلیل عشق و علاقه خود به شغل و حرفه افزود: یکی از نیازهای اساسی و مهم بیماران کرونایی مراقبت از آنها است و بیشترین بار مراقبت در بیمارستانها بر دوش پرستاران است.
بیماران نیاز شدید به پرستار دارند
او به میزان آمار حضور پرستاران در بیمارستانها به ازای هر تخت اشاره کرد و گفت: سه پرستار به ازای هر یک هزار نفر استاندارد جهانی است که قبل از بحران کرونا ویروس در کشور ما یک و نیم پرستار به ازای هر یک هزار نفر بود و اکنون این عدد کمتر شده است.
دبیر کل خانه پرستار با اشاره به کمبود پرستاران در بیمارستانها گفت: در دوران کرونا که بیماران مبتلا به کرونا مراقبت بیشتری نسبت به سایر بیماران نیاز دارند به حضور بیشتر پرستار نیاز است، اما در میدان عمل با این حقیقت رو به رو هستیم که بیماران ما نیاز شدید به پرستار دارند و متأسفانه بهداشت و درمان به این مسئله توجهی ندارد.
محمدرضا شریفی مقدم در ادامه ابراز داشت: در شرایط بحران کرونا حدود شش هزار نفر از کادر پرستار در کشور به دلایل مختلفی از چرخه کار خارج شدند و سالانه نیز حدود سه هزار کادر پرستاری در کشور بازنشسته میشوند و از طرف دیگر خستگیهای مفرط در میان پرستاران و خانوادههای آنها که به شدت درگیر کرونا هستند، سبب شده تا با کمبود کادر پرستاری مواجه شویم.
او افزود: در سالهای اخیر ۴۰ هزار تخت بیمارستانی اضافه شده است که نیازمند جذب ۱۰۰ هزار نیروی پرستار جدید است، در حالی که در سال ۹۷ و ۹۸ با وجود اخذ مجوز برای استخدام ۱۰ هزار پرستار در سال، هیچ استخدامی نداشته و در امسال در بحران کرونا حدود چهار هزار نفر از مجموع سی هزار نفری که باید در این سالها استخدام میشدند به تازگی به کار گرفته شدهاند.
دبیرکل خانه پرستار ادامه داد: تاکنون حدود ۵۰ هزار پرستار در سطح کشور مبتلا به ویروس کرونا شدند و حدود ۱۰۰ نفر نیز از کادر پرستار، جزء شهیدان مدافع سلامت بودند که این نشاندهنده فشار بیش از حد بر کادر پرستاری بوده است و پرستار علی رغم کمی و کاستیها و کم توجهی مسئولان همچنان به ایثارگری خود در میدان کرونا ادامه میدهد.
شریفی مقدم در پایان از عدم اجرای قانون ارتقاء بهرهوری در بیمارستانها انتقاد کرد و گفت: قانون صراحت دارد که قانون ارتقاء بهرهوری باید در همه بیمارستانها اجرا شود، اما متاسفانه علی رغم ابلاغ و اجرا از سوی وزارت بهداشت و درمان، اغلب بیمارستانها این قانون را اجرا نمیکنند.
حسن از پرستاران بادرودی با تبریک روز پرستار و اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد شغل پرستاری اظهار داشت: پرستاری اولین و آخرین خط ارتباطی بیماران و همراهان بیمار و خانواده آنان است و این موضوع حاکی از آن است که یک پرستار تا بهبود بیماران از ابتدا تا انتها کنار او به صورت شبانهروزی است.
او گفت: ورود بیمار تا خروج او از بیمارستان بر عهده پرستار است و اکنون قانون پرستاری در منزل هم دیگر مرزی را بین بیمار و پرستار نگذاشته است و در واقع پرستار انگار یکی از اعضای خانواده بیمار شده است که این یک روی سکه است، اما روی دیگر سکه، حقوق و مزایای اندک این قشر زحمتکش است که از دید مسئولان و متولیان امر دور مانده است.
کمبود پرستار عامل اعمال فشار زیاد بر دیگر پرستاران
این پرستار بادرودی گفت: تنها دلخوشی پرستاران فقط به دستان رو به آسمان و دعای بیماران و خانوادههایشان در حق آنها است و این تسلیبخش دل رنجور و خسته این قشر است.
رحمتالله یکی دیگر از پیشکسوتان پرستاری اظهار داشت: کمبود پرستار به خصوص پرستار مرد به علت انجام شیفتهای زیاد و پرحجم باعث میشود تا فشار زیادی به پرستاران وارد شود.
این پرستار بادرودی افزود: عدم پرداخت مطالبات به موقع از جمله کارانه و اضافه کار، اجرائی نشدن قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، نبود استخدام رسمی و جذب نیروها به شکل شرکتی یا قرارداد با پیمانکار، درآمد پایین پرستاران در برابر فشار کاری زیاد و اختلاف فاحش با درآمد پزشکان از جمله نگرانیها و دغدغههای قشر پرستاری است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ح
ضمن تبریک روز پرستار
متاسفانه تبعیض وحشتناکی انجام میشه و حتی بین پرستاران عزیز و دیگر پرسنل مثل رادیولوژی آزمایشگاه و فیزیوتراپ ها هم قائل شده و پس از پزشکان و پرستتاران حتی اسمی از این گمنامان برده نمیشود