به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زالی فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران و رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، صبح امروز در نشست خبری به مناسبت ثبت رکورد تولید بیش از ۴۰۰۰ مقاله در این دانشگاه، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی در حوزه مقاله از رشد قابل توجهی برخوردار بوده و این دانشگاه رتبه اول را در حوزه فناوری کسب کرده است.
زالی بیان کرد: زمانی که رکورد مقالات ثبت میشود؛ یعنی فرآیندهای تحقیقاتی در مسیر شتاب قرار گرفتهاند و فضای تحقیق و پژوهش به فضای با نشاطی تبدیل شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: سال جاری در زمینه تولید مقاله از رشد ۱۲ درصدی برخوردار بودیم. در دنیای امروز استناد به مقالات علمی یک کشور به منزله اصالت علمی آن کشور است و در حال حاضر حدود ۳۰ درصد استنادات علمی مربوط به مقالات کشورمان است.
زالی افزود: سیر تحقیق و ارائه مقالات علمی در دانشگاه شهید بهشتی از رشد خوبی برخوردار شده و این مرکز آموزشی در زمینه بیماری کرونا تحقیقات خوبی را منتشر کرده است. نتیجه مقالات ما باید در حوزه سلامت تجلی پیدا کند.
او افزود: در حال حاضر سهم بودجه تحقیق و پژوهش از تولید ناخالص داخلی بسیار کم است، در حالی که راه خودکفایی کشور افزایش سهم پژوهش از بودجه عمومی کشور خواهد بود. از نمایندگان مجلس انتظار میرود سهم بودجه پژوهش را در کشور افزایش دهند.
در زمینه تبادلات علمی نباید حد و مرزی وجود داشته باشد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: محققان برای استفاده از محصولات خود در صحنه عمل دچار چالشهایی هستند و واردات محصولاتی که مشابه داخلی دارد به محصولات تولید شده توسط محققان کشور آسیب می رساند.
او بیان کرد: شرکتهای دانش بنیان در دوران کرونا خوش درخشیدند، اما بسیاری از این شرکتها با مشکلات بودجهای و ریسک پذیری روبه رو هستند. بنا به فرمایش مقام معظم رهبری در زمینه تبادلات علمی نباید هیچ حد و مرزی وجود داشته باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: در زمینه واکسن کرونا کارهای خوبی در کشور انجام شده است، اما فرآیند تولید واکسن زمان بر است. لازم است برای واکسینه کردن گروههای پر خطر تا زمان ساخت واکسن کرونای ایرانی واردات این واکسن به کشور انجام گیرد. امیدوارم با یک حرکت چابکتر از طریق روابط بین المللی واکسن گروههای پر خطر را تهیه کنیم. امروزه بسیاری از کشورها واکسن را بیشتر از نیاز خود تهیه کرده و یک بازار رقابتی را ایجاد میکنند.
زالی در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر میزان مراجعه به مراکز درمانی و بستری در تهران کاهش پیدا کرده است، اما شرایط شکننده است و این نگرانی در خصوص افزایش میزان ابتلا پس از شب یلدا در صورت عدم رعایت دستورالعملها توسط مردم وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح کرد: فردا جلسهای در خصوص اعمال محدودیتها در کشور به خصوص در شب یلدا برگزار میشود و پیشنهاد ما افزایش ساعتهای ممنوعیت تردد در شب یلدا و منع تردد زودتر از ساعت ۲۱ است، اما هیچگاه بحث تعطیلی شهرها نبوده است.
بیشتر بخوانید
او گفت: امروزه دورهمیهای خانوادگی تبدیل به کانونهای پر خطر شده و بر اساس مطالعه رفتار سنجی این نتبجه حاصل شده است که مهمانیها باعث انتقال بیماری کرونا و بستری سالمندان و افراد پرخطر شده است.
صعود ۱۶۲ پلهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در وبومتریکس
در ادامه مراسم افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: دانشگاه یک رکورد تاریخی در زمینه انتشار مقاله زده و رتبه اول فناوری را کسب کرده است. در سال جاری میلادی یک جهش بزرگ در زمینه پژوهش در دانشگاه اتفاق افتاده است.
او ادامه داد: در سال گذشته ۳۴ هزار و ۲۵۷ بار به مقالات دانشگاه ارجاع شده است. دانشگاه علوم پزشکی بیش از هزار عضو هیات علمی دارد و سرانه انتشار مقاله در بین اعضا در حدود سه است.
زرقی بیان کرد: تعداد مقالات پر استناد ده درصدی از شتاب بالایی برخوردار است. دانشگاه در وبومتریکس صعود ۱۶۲ پلهای داشته و در نظام لایدن ۴۶ رتبه صعود کرده ایم.
او گغت: از میان چهار هزار مقاله منتشر شده توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی حدود ۴۰۰ مقاله مربوط به بیماری کرونا است.
انتهای پیام/