به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ساماندهی و مدیریت مهدهای کودک بالاخره پس از بحث و بررسیهای بسیار و کشمکشها به وزارت متولی تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان یعنی وزارت آموزش و پرورش رسید.
موضوعی که کم و بیش درباره آن صحبت شده بود و از بلاتکلیفی نسبی مهدهای کودک در حیطه مدیریت و ساماندهی گله و شکایت وجود داشت، اما کاری عملی انجام نشده بود با این وجود یازدهم شهریور امسال رهبر معظم انقلاب در دیدار با مدیران آموزش و پرورش از وضعیت مهدهای کودک گلایه کردند و این بار این شکایت فصل الخطابی شد تا این دوره آموزشی در مسیر سر و سامان گرفتن قرار گیرد و حدود سه ماه بعد از این گلایه روز گذشته بود که شورای عالی انقلاب فرهنگی، واگذاری مسئولیت و ساماندهی و مدیریت مهدکودکها به وزارت آموزش و پرورش را تصویب کرد.
آنچه رهبر معظم انقلاب در جلسه با مدیران آموزش و پرورش به آن تاکید جدی داشتند موضوع توجه به تربیت صحیح در این دوره است که بر این اساس فرمودند: «یک مسئله، مسئله مهدکودکها و پیشدبستانیها است. مهدکودکها متأسّفانه رها است؛ مهدکودکها هم ذیل آموزش و پرورش است. اوّلاً دستگاههای مختلف دولتی با هم در این زمینه بگومگو دارند که این بگومگوها باید برطرف بشود؛ وانگهی وقتی که دستگاه را شما رها بگذارید، دیگران میآیند بچّههای مردم را میگیرند، میبرند آنجا و تربیتهای غلط داده میشود. گزارشهای بسیار بدی بنده دریافت کردم از بعضی از مهدکودکها که واقعاً نگرانکننده است. اداره کنید مهدکودکها را. مهدکودک هم فقط یک مرکز خدماتی نیست که بچّه را حفظ کنند و خدمت بدهند، [بلکه]به یک معنا مرکز آموزشی و پرورشی است، منتها خب با زبان خاصّ خود، با شیوه خاصّ خود.»
همین موضوع فتح بابی شد تا در آموزش و پرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی جلسات متعدد برگزار شود تا ابعاد مختلف یکپارچه سازی جریان آموزش شکل گیرد و شرایط برای ساماندهی مهدهای کودک فراهم شود.
چندی پیش بود که سعید صالح مدیرکل مدارس غیردولتی همان یعنی همان سازمانی که ساماندهی پیش دبستانیها را بر عهده دارد در باره وضعیت مهدهای کودک اظهار کرد که این موضوع در قالب طرحی در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در حال پیگیری است و انتظار میرود با تصویب آن فرآیند انتزاع مهدهای کودک از سازمان بهزیستی و الحاق آنها به وزارت آموزش و پرورش اجرایی شود.
صالح بیان کرد:همانطور که تاکنون وزارت آموزش و پرورش ساماندهی بیش از ٣٠ هزار مرکز پیش دبستانی را انجام میدهد آمادگی برای ساماندهی مهدهای کودک هم وجود دارد.
با قطعیت پیدا کردن ساماندهی مهدهای کودک به آموزش و پرورش تعیین نقشه راه برای پیشبرد این موضوع در قالب مرکز یا سازمانی به نام تعلیم و تربیت کودک پیش خواهد رفت که هنوز جزئیات دقیق آن مشخص نیست، اما آنطور که سعید رضا عالمی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته است: آموزش و پرورش با همکاری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهادهای مربوطه نسبت به تدوین اساسنامه مرکز یا سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک طی یک ماه اقدام کند و تدابیر همه جانبهای را در اساسنامه پیشبینی کند.
او همچنین درباره وضعیت مهدهای کودک دارای مجوز و تعیین تکلیف آن اظهار کرده بود که مهدهای کودک دارای مجوز میتوانند به فعالیتهای خود ادامه دهند و باید طی یک فرایند نسبت به تمدید مجوزها جهت احراز استانداردهای لازم از وزارت آموزش و پرورش اقدام کنند که جزئیات مربوط به وظایف آموزش و پرورش در حوزه مهدهای کودک به جلسه آتی این شورا موکول شد.
رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی به خبرنگار آموزش و پرورش بیان کرد: در حال تعیین صلاحیت ها، استانداردها و ضوابط کار هستیم و جلسات متعددی برای بررسی آن انجام شده و باز هم تداوم خواهد داشت و هنوز زمان قطعی تعیین تکلیف مشخص نشده است.
بیشتر بخوانید
روز گذشته بود که محسن حاجی میرزایی گفت است که تربیت اوان کودکی را هم به آموزش و پرورش بدهند و آموزش و پرورش از صفر سالگی مسئولیت داشته باشد و آنطور که عاملی گفته است جمعیت بزرگی در گروه صفر تا ۴ و ۴ تا ۶ سال، حدود سه میلیون نفر داریم که دوگانگی در مدیریت مهدهای کودک موجب رها شدگی این جمعی میشود و باید نگاه تخصصی داشته باشیم.
حال باید دید دستگاههای متولی تربیت کودک همانند کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان، اداره کل پیش دبستانی و نظایر آن که کمتر در تیررس نگاهها و مطالبهگری بودند، بعد از این مسئولیت جدید چه جایگاه و کارکردی پیدا میکنند.
انتهای پیام/