ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم آثار تاریخی اصفهان و کاشان و چالش‌هایی که برای هویت میراث معماری این شهرها ایجاد می‌کند در گفت‌وگویی کارشناسی بررسی شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،در این نشست ناصر طاهری معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: تعیین حریم برای آثار تاریخی راهکاری است که اگر به آن عمل شود ساخت و سازهای بی‌ضابطه به پایان می‌رسد.
او افزود: میراث ضوابطی همچون ارتفاع و نوع سازه را مشخص می‌کند اما گاه سرمایه‌گذاران به این موارد بی‌توجه هستند.
محمد بناییان معاون معماری و شهرسازی اداره‌کل راه و شهرسازی استان هم با بیان اینکه طرح‌های راهب و چهارسوی کاشان مجوز اولیه را با توجیه آماده نبودن طرح تفضیلی کاشان نداشته‌اند گفت: کمیسیون ماده ۵ هم با این دست طرح‌ها مخالف است و دستور توقف می‌دهد.
سیداکبر حلی معمار مرمت بناهای تاریخی از کاشان هم گفت: از نوسازی بافت قدیمی شهر گریزی نیست و باید با رعایت قانون طوری عمل کرد که مخروبه‌های شهر که به اشتباه نام فرسوده گرفته بازسازی و نوسازی شود و مردم شهر به جای ترک محل به حضور و سکونت در آن علاقه‌مند شوند.

عبدالله جبل‌عاملی استاد دانشگاه، پژوهشگر و پیشکسوت معماری هم با تاکید بر احترام و تواضع در برابر میراث تاریخی گفت: ساخت و سازهای شهری امروز، آنقدر از فضای معماری اصیل فاصله گرفته که سبب تعجب می‌شود.
او افزود: هم می‌توان جاذبه اقتصادی ایجاد و هم هویت تاریخی را حفظ کرد موضوعی که از آن غفلت می‌شود.

مشروح این نشست به زودی در سایت باشگاه خبرنگاران جوان منتشر می‌شود.

 

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.