به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، سید محمد موسوی شامگاه دوشنبه در نشست بررسی خسارت سیل به اراضی کشاورزی با اشاره به بازدید از مناطق خسارت دیده اراضی کشاورزی استان بوشهر اظهار داشت: سیل اواخر هفته دوم و اوایل هفته سوم آذر امسال در استان بوشهر بارندگی بالای ۱۶۰ میلیمتر در برخی مناطق استان در کمتر از ۲ ساعت ثبت شده که سبب ایجاد روان آب و زیر رفتن بخش وسیعی از اراضی کشاورزی شده است.
مدیرکل مدیریت بحران وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به خسارت به اراضی کشاورزی استان بوشهر تصریح کرد: ۲۵ درصد کل خسارت در استان بوشهر مربوط به بخش کشاورزی است که حدود ۵۱ میلیارد تومان به این بخش خسارت وارد شده است.
او با بیان اینکه ۴۰ درصد این خسارت مربوط به زیر بخش زراعت است گفت: ۴۰ درصد دیگر این خسارت به زیرساختهای بخش کشاورزی استان بوشهر است.
موسوی از وارد شدن ۲۰ درصد خسارت به باغات و دام و طیور خبر داد و افزود: کانالهای انتقال آب، چاهها و جادههای بین مزارع، ایستگاهها انتقال آب خسارت دیده و ۱۰ درصد خسارت هم به باغات و ۱۰ درصد خسارت هم به بخش دام، طیور و آبزیان استان بوشهر است.
او با اشاره به نشست ستاد مدیریت بحران کشور خاطر نشان کرد: از محل ۱۰۰۰ میلیارد تومان منابعی که تحت عنوان تامین بار مالی امهال تسهیلات خسارت دیدگان مصوب شده قرار است این مبلغ وزارت کشور و سازمان مدیریت بحران کشور به بانک مرکزی برای تخصیص اعلام کند و ۳۰ میلیارد تومان آن به تامین بار مالی امهال تسهیلات بانکی خسارت دیدگان بخش کشاورزی استان بوشهر تخصیص مییابد.
مدیرکل مدیریت بحران وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تسهیلات ارزان قیمت و اعتبارات برای مرمت و بازسازی زیرساختهای کشاورزی استان بوشهر تخصیص یافته است افزود: در این زمینه برای احیا و مرمت واحدهای تولیدی خسارت دیده اعم از گلخانهها، مرغداریها، دامداریها تسهیلات لازم از سوی وزیر جهاد کشاورزی به وزیر کشور اعلام میشود که با پیگیری و هماهنگی این پیشنهاد برای تصویب به دولت ارائه میشود.
موسوی از نهایی شدن ارزیابی خسارت به بخش کشاورزی استان بوشهر خبر داد و خاطر نشان کرد: ۳۰ میلیارد تومان منابع امهال تسهیلات بانکی ویژه کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر در شرف نهایی شدن است و پیگیری برای سایر اعتبارات مورد نیاز و بسیج ظرفیتهای صندوق بیمه کشاورزی مورد توجه ویژه قرار دارد.
او بیان کرد: ۱۰ درصد واحدهای تولیدی و اراضی زراعی و باغی خسارت دیده استان بوشهر تحت پوشش صندوق بیمه کشاورزی هستند که پس از ارزیابی، زمینه پرداخت غرامتها از سوی این صندوق فراهم میشود تا در زمان مقرر پرداخت شود.
انتهای پیام/ف