به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، در فاصله سه کیلومتری از شهر یاسوج روستای محمودآباد علیا قرار گرفته که نور شهر را در نزدیکترین حالت به خود میبیند، اما از ظرفیتها و مزایای نزدیک بودن به شهر بی بهره است.
روستایی که زیباییهای بکر طبیعی بر کالبد آن موج میزند، اما شکوفایی استعداد گردشگری آن در سایه زیرساختهای ناموزون مغفول مانده است.
محمود آباد علیا در بالاترین نقطه از شمال شهر یاسوج در میان جنگلهای زیبای بلوط و کوههای سر به آسمان کشیده خودنمایی میکند.
امام زادهای که بقعه ندارد
در قلب روستا امام زاده قیاس (ع) قرار گرفته که مهمترین مکان گردشگری مذهبی این روستا بوده، اما با نام توسعه بنای قدیمی آن تخریب شد، اما دیگر ساخته نشد تا سالها مقبره در زیر باران در انتظار ایجاد بنای جدید باشد.
امام زادهای که بافت قدیمی بنای آن میتوانست با کمی توسعه در اطراف به یکی از پر حضورترین اماکن مذهبی شهر یاسوج تبدیل شود که بدون پشتوانه اعتباری سالها به همین شکل باقی مانده است.
اما این روزها همچنان شاهد توقف پروژه ساخت بنای این امام زاده هستیم تا زائران بی شمار سالهای گذشته همچنان چشم انتظار بمانند.
هاشم شاکری یکی از اهالی این روستا با اشاره به کمبودهای زیر ساختی منطقه گفت: علیرغم همه تلاشهای انجام گرفته، این روستا تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله دارد.
شاکری پتانسیل مهم روستا را ظرفیت مذهبی- گردشگری آن دانست و اظهار کرد: این روستا با فاصله کمتر از سه کیلومتر از مرکز شهر یاسوج، همچنان با ضعفهای متعدد زیر ساختی رو به رو است.
شاکری خاطر نشان کرد: نزدیکی این روستا به شهر و خدمات شکل گرفته در مقایسه با سایر روستاها نشان میدهد که میبایست یک طرح هدفمند برای ارتقاء زیرساختهای منطقه ایجاد شود.
او به تخریب بنای قدیمی امام زاده روستا اشاره کرد و بیان داشت: با وجود تخریب بنای قدیمی، باران و برف هر ساله به سمت بقعه سرازیر میشود، اما پس از ۱۰ سال همچنان به حال خود رها شده است.
شاکری ایجاد زیر ساخت ورزشی و فرهنگی مانند کتابخانه روستایی را یک نیاز مهم منطقه دانست و گفت: در بخش آب آشامیدنی سالم نصب انشعابات و لوله گذاری انجام شده، اما روند خط انتقال آب به روستا متوقف شده است.
ضعف اینترنت در روستای محمودآباد یاسوج
شاکری از دغدغه مردم در روزهای کرونایی گفت و خاطر نشان کرد: ضعف آنتن دهی و به تبع آن سرعت نامطلوب اینترنت و قوی و ضعیف بودن آن در مناطق مختلف روستا چالشهایی را برای فعالیت مجازی دانش آموزان و دانشجویان منطقه رقم زده است.
تلاش برای پاسخگویی مسئولان اوقاف استان و دیگر نهادهای خدماتی بی نتیجه ماند، اما توسعه زیر ساخت روستاهایی از این قبیل میتواند به کاهش مهاجرت به شهر یاسوج کمک کرده تا در غفلت مسئولین چشم مردم این روستا روشنایی شهر را طلب نکند و توسعه منطقه خود را خیلی دور نبیند.
منبع: مهر
انتهای پیام/ح