در اوایل دهه ۶۰ میلادی، دانشمندان موفق شدند فناوری تازه‌ای را وارد بازار کنند که به جای سیم‌های مسی، بستری برای خطوط ارتباطی فراهم می‌کرد.

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در اوایل دهه ۶۰ میلادی، دانشمندان موفق شدند فناوری تازه‌ای را وارد بازار کنند که به جای سیم‌های مسی، بستری برای خطوط ارتباطی فراهم می‌کرد. به کمک این خطوط انتقال داده‌ها با سرعتی هزاران برابر سیم‌های مسی امکان‌پذیر شد. این فناوری که بسیار کم‌هزینه‌تر، سبک‌تر و پرسرعت‌تر از سیم مسی بود، فیبر نوری نام داشت که شامل مجموعه‌ای از رشته‌های بسیار نازک شیشه‌ای است که در روکش‌های پلاستیکی محافظت می‌شود. یکی از مهم‌ترین استفاده‌های این خطوط، انتقال داده یا در واقع همان اینترنت فیبر نوری است.

فیبر نوری چه برتری‌هایی در مقایسه با سیم مسی دارد؟

  • روشی به مراتب کم‌هزینه‌تر برای انتقال داده‌ها:تولید کابل‌های فیبر نوری به دلیل استفاده از رشته‌ها و عدسی‌های شیشه‌ای در مقابل کابل‌های مسی بسیار کم‌هزینه‌تر است. بنابراین قیمت فیبر نوری یکی از اصلی‌ترین مزایای آن در مقابل مسی است. به این ترتیب همه‌ی فناوری‌های ارتباطی می‌توانستند به بستری به مراتب ارزان‌تر دست‌رسی یابند
  • ابعاد نازک‌تر:قطر رشته‌های فیبر نوری از قطر کابل‌های مسی نازک‌تر است و بنابراین در مقیاس تجاری حجم بسیار کم‌تری را اشغال می‌کند.
  • سرعت بالاتر در انتقال داده‌ها:پهنای باند قابل انتقال از طریق خطوط فیبر نوری صدها برابر سیم‌های مسی است. یافته‌های تازه نشان داده است که ظرفیت انتقال داده در فیبرهای نوری می‌تواند تا چندین ترابایت در ثانیه باشد.
  • قابلیت انطباق با تکنولوژی‌های جدید:فیبر نوری به دلیل قابلیت‌های بالا در انتقال اطلاعات، می‌تواند با فناوری‌های جدید به راحتی انطباق یابد.
  • سیگنال‌های قوی‌تر:سیم مسی می‌تواند به دلیل وجود نویز یا سیگنال ضعیف، در انتقال اطلاعات دچار اختلال شود. اما سیگنال‌های فیبر نوری به ندرت با تضعیف روبه‌رو می‌شود و اختلال در تبادل داده‌ها در آن‌ها بسیار ناچیز است.
  • تداخل کم‌تر فیبرها با یکدیگر:سیم‌های مسی به دلیل ایجاد امواج الکترومغناطیسی بر عملکرد یکدیگر تاثیر می‌گذارند. اما در فیبرهای نوری این امواج وجود ندارند و به این ترتیب سیگنال‌های یک فیبر بر فیبر دیگر تاثیری نخواهد داشت.
  • نیاز به انرژی الکتریکی کم‌تر در ارسال داده‌ها:به دلیل سیگنال‌های قوی در فیبر نوری، فرستنده‌ها نیاز به توان کم‌تری برای ارسال اطلاعات دارند. بنابراین انرژی الکتریکی کم‌تری برای ارسال اطلاعات مورد نیاز است.
  • حادثه‌پذیری کم‌تر: فیبر نوری به دلیل مقاومت در برابر اشتعال، انعطاف پذیری و امکان تعمیر، از ریسک کم‌تری در مقابل حوادث برخوردار است و اگر دچار حادثه‌ای شود به سادگی می توان رشته‌های آن را تعمیر کرد
  • پایداری کیفیت حتا در فواصل طولانی: کیفیت انتقال داده روی خطوط مسی نسبت معکوس با فاصله دارد. یعنی در یک ارتباط سیم مسی هر چه طول سیم بیشتر باشد، کیفیت و سرعت انتقال داده‌ها کاهش می‌یابد. اما فیبر نوری با توجه به سیگنال‌های قوی‌تر حتا در فواصل طولانی هم با افت کیفیت در انتقال اطلاعات روبه‌رو نمی‌شود.
    فیبر نوری و مناسب‌ترین راهکار اینترنتی برای خطوط فیبر نوری

اینترنت مناسب برای خطوط فیبر نوری

خطوط فیبر نوری به راحتی می‌توانند تا ده‌ها گیگ داده را در هر ثانیه جابه‌جا کنند. بی‌تردید این بستر مناسب‌ترین روش برای انتقال با کیفیت و پایدار اطلاعات بر بستر سیم است. اما باید به این نکته توجه داشت که اینترنت فیبر نوری به دلیل هزینه‌های سنگین راه‌اندازی و ترافیک داده‌ها برای کاربران نهایی به ویژه کاربران خانگی مقرون به صرفه نیست. قیمت اینترنت فیبر نوری که در این روش ارایه می‌شود صدها برابر قیمتی‌ست که هر مشترک خانگی برای اینترنت ثابت به روش‌های ADSL یا VDSL پرداخت می‌کند.

مناسب‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین روش برای ارایه اینترنت روی خطوط فیبر نوری به کاربران خانگی یکی از روش‌های ADSL یا VDSL است.

تا پیش از این تنها شرکت ارایه کننده‌ی این خدمات شرکت مخابرات ایران بود و همه کاربران خانگی ناگزیر بودند از اینترنت فیبر نوری مخابرات استفاده کنند.

اما به تازگی مجوزی برای برخی از شرکت‌های خصوصی صادر شده است که به کمک آن برخی از اپراتورها می‌توانند روی خطوط فیبر نوری، اینترنت ثابت ADSL یا VDSL ارایه کنند.

شاتل اولین شرکت خصوصی ارایه کننده‌ی اینترنت فیبر نوری

 شاتل به عنوان نخستین شرکت ارایه کننده‌ی خدمات اینترنت در بخش خصوصی کشور ارایه سرویس‌های اینترنت ثابت بر بستر فیبر نوری را در شهر تهران آغاز کرده است.

متقاضیانی که پیش از این به دلیل استفاده از خطوط فیبر نوری موفق به دریافت سرویس‌های اینترنت پرسرعت ثابت نشده‌اند از این پس می‌توانند بدون محدودیت برای دریافت سرویس‌های اینترنت ثابت شاتل اقدام و بالاترین سرعت‌ها را با سرویس‌های جدید شاتل تجربه کنند.

این قابلیت در تمام مناطق تهران و در تمام مرکز مخابراتی برای همه کاربران خطوط فیبر نوری در دست‌رس است و همه کاربران می‌توانند بدون محدودیت از اینترنت فیبر نوری شاتل بهره‌مند شوند.

 

مهم‌ترین ویژگی های اینترنت پرسرعت ثابت شاتل برای خطوط فیبر نوری

  • بهره‌مندی از خدمات پشتیبانی۲۴ ساعته شاتل به عنوان شرکتی که طی چندین سال گذشته، دارای بالاترین سطح رضایت کاربران کشور بوده است.
  • بدون نیاز به پرداخت هزینه‌ی بیشتر
  • با سرعت و کیفیتی تضمین شده
  • راه‌اندازی در کوتاه‌ترین زمان
  • امکان دریافت سرویس‌هایVDSL در مراکزی که تجهیزات مورد نیاز برای این سرویس‌ها فراهم باشد.

 

راه‌های دریافت سرویس اینترنت پرسرعت شاتل بر بستر فیبر نوری:

برای اطلاع از خدمات شما می‌توانید از طریق وب‌سایت شاتل به نشانی (www.shatel.ir)  مراجعه فرمایید.

تماس با مرکز تماس سراسری شاتل ۹۱۰۰۰۰۰۰

مراجعه به وب‌سایت شاتل: https://www.shatel.ir/festivals/shatel-fibre

انتهای پیام/ 

برچسب ها: نبض بازار ، فیبر نوری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار