به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه اهمیت وجود عزتنفس و خودباوری برای رشد شخصیت بارور و سازنده بر هیچ فردی پوشیده نیست.
برخی مادرها از نقش خود برای پرورش این دو عنصر مهم و مثبت شخصیتی در نهاد کودک شان مطلع نیستند یا آن را دست کم میگیرند.
کودکی یکی از مهمترین دوران زندگی برای پایهریزی محکم ساختار شخصیت هر فرد است. در این مطلب به نقش مادرها و راهکارهایی برای پرورش و رشد این خصایص در فرزندان میپردازیم.
پذیرش بی قید و شرط فرزند
منظور غرق کردن گاه و بیگاه کودک در محبت نیست، بلکه کودک باید احساس کند که با ارزش است. کودک باید از طرف مادر در موقعیتهای مختلف احساس پذیرش بیقید و شرط داشته باشد. این پذیرش به معنای لوس کردن فرزندتان نیست بلکه در هنگام خطاهایش باید به او یادآوری کنید که مثلا این تنبیه به دلیل ناراحتی تان از کارش است و هرچند او را دوست دارید، اما صلاح را در این میبینید که برای مدتی به کارش فکر کند. پذیرش بیقید و شرط موجب دلبستگی عاطفی سالم در فرزندان میشود که یکی از شاهراههای رسیدن به عزت نفس و خودباوری است.
بگذارید کودکتان خودش تصمیم بگیرد
یکی از مسئولیتهای مادرها برای ایجاد عزتنفس در کودکان این است که آنها را برای حضور در جامعه آماده کنند و فرد شایستهای تحویل جامعه دهند. حتی اگر برایتان سخت است، گاهی عقب بایستید و اجازه بدهید کودکتان خطر کند، انتخاب کند، مشکلاتش را خودش حل کند و به تلاشش احترام بگذارید.
بیشتر بخوانیم
بازتابهای مثبت به فرزندتان بدهید
به تدریج که کودکان رشد میکنند در آنها خودآگاهی شکل میگیرد. آنها از طریق این خودآگاهی به مرور برای خود ارزشهای مثبت یا منفی قائل میشوند. مجموع این ارزیابیها عزت نفس کودک را شکل میدهد. اگر ایدهآلی که برای فرزندتان در نظر گرفتهاید با توان کودکتان در تضاد باشد، بهتر است از سرزنش، مقایسه و فشار بر فرزند خود دست بردارید. با شناختن استعدادهای کودک، کمک، همراهی و تشویق او برای رشد این ویژگیها میتوانید تضمین مطمئنی برای رشد مثبت عزت نفس کودک خود داشته باشید.
تشویقش کنید تا علایقش را دنبال کند
یکی از راههای افزایش اعتمادبهنفس در کودکان تشویق آنها به پیگیری علایقشان است. آنها را تشویق کنید تا کار مدنظرشان را به انتها برسانند. مهم نیست که کار مدنظر چیست. این کار میتواند حتی پشت سر گذاشتن مراحلی در یک بازی ویدئویی باشد. مهم این است که آنها کاری را که شروع کردهاند به پایان برسانند.
به حرف هایش با دقت گوش کنید
احترام گذاشتن به کودک از طریق گوش دادن به او، صحبت کردن با او و ایجاد اعتماد در وی مبنی بر درک و پذیرفته شدن احساساتش نقش سازندهای دارد. برای آنکه کودکان بتوانند به نحو سازندهای با احساسات شان ارتباط برقرار کنند و به طور موثر و کارآمد آنها را حل و فصل کنند؛ ما به شما گوش دادن به حرفهایشان را پیشنهاد میکنیم. وقتی شما به حرفهای کودک خود گوش میکنید و تنها بازتاب احساسات آنها هستید، آنها در درجه اول احساس میکنند که احساسات شان درک شده است و در درجه بعد با همدلی و احساس پذیرش توسط شما حس اعتماد ایجاد میشود و کودک میتواند به طرز موثرتری فکر و موضوع را حل و فصل کند.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/