برای پیگیری قضایی چک‌های برگشتی و مطابق با قانون می‌توان از طریق شیوه‌های جدید وارد عمل شد.

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس ماده ۴ قانون صدور چک هرگاه وجه چک به علتی از علل مندرج در ماده ۳ قانون مذکور پرداخت نشود، بانک مکلف است بنا به درخواست دارنده چک فوراً غیرقابل پرداخت بودن آن را در سامانه یکپارچه بانک مرکزی ثبت کرده و با دریافت کد رهگیری و درج آن در گواهینامه‌ای که مشخصات چک و هویت و نشانی کامل صادرکننده در آن ذکر شده باشد، علت یا علل عدم پرداخت را صریحاً قید و آن را امضا و مهر و به متقاضی تسلیم کند.

پیگیری قضایی چک از طریق قانون

اما برای پیگیری قضایی این دسته از چک‌ها می‌توان به روش قانونی اقدام کرد.

در شیوه جدید دارنده چک برگشتی باید ابتدا به بانک مراجعه کرده و از بانک گواهینامه عدم پرداخت و ثبت آنی اطلاعات چک در سامانه چک‌های برگشتی بانک مرکزی را دریافت کرده و کد رهگیری روی گواهینامه را دریافت کند.

پس از آن فرد باید به دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه برود و شکایت خود را در آنجا ثبت کند تا پس از ثبت شکایت از قاضی پرونده ظاهر چک را بررسی کند و در صورت وجود سه شرط اصلی که در قانون آمده اجراییه صادر خواهد شد.

بر اساس  قانون اجرایی ۱۰ روز صادر می‌شود و به فرد مهلت داده می‌شود تا کسری موجودی حساب خود برای پرداخت چک را تامین کند در غیر این صورت از طریق قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی با صادرکننده چک برگشتی برخورد خواهد شد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار