یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: تکرار آزمایش‌های موسوم به سی تی اسکن، درصد احتمال مبتلا شدن بیماران را به سرطان بالا می‌برد.

علیرضا فاطمی، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص انجام تست، پی‌سی‌آر و سی‌تی اسکن برای تشخیص  بیماری کرونا، گفت: در روز‌های شیوع همه گیری بیماری کووید ۱۹ با توجه به کمبود آزمایش تست پی‌سی‌آر، برخی پزشکان و پرستاران برای تشخیص به موقع این بیماری در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، آزمایش سی‌تی اسکن را روی افراد متقاضی انجام می‌دادند.

فاطمی با اشاره عوارض سی‌تی اسکن غیرضروری برای سلامت بدن، گفت: بیمار زمان زیادی را در طول اشعه ایکس قرار می‌گیرد تا سی‌تی اسکن اطلاعات بیشتری را جمع آوری کند. بنابراین در دوز‌های بسیار بالاتر ممکن است شما را در خطر بالقوه سرطان قرار دهد.

او با تاکید بر اینکه هر روش تصویربرداری باید در جایگاه صحیح خود استفاده شود، افزود: بهتر است افراد  برای تشخیص کرونا ابتدا تست پی‌سی‌آر انجام دهند و از انجام آزمایش سی‌تی اسکن بدون تجویز پزشک خودداری کنند. افراد نباید در یک بازه زمانی و به صورت مکرر آزمایش‌های کرونا به خصوص سی‌تی اسکن را انجام دهند.

این متخصص بیماری‌های عفونی تصریح کرد: با توجه به انجام آزمایش و تست پی‌سی‌آر هیچ نیازی به تست سی‌تی اسکن برای بیماریابی نیست.

فاطمی یادآوری کرد: رادیوگرافی قفسه صدری و سی‌تی‌اسکن جایگاه ویژه‌ای در تشخیص بیماری کرونا دارند، اما قرار نیست بر مبنای احساس نیاز و ترسی که در افراد از کرونا ایجاد شده است برای همه بیماران از این روش‌های تشخیصی استفاده شود.


بیشتر بخوانید:


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار