مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی گفت:امسال از سلول‌ها و پنل‌های خورشیدی برای تامین برق عشایر آذربایجان شرقی استفاده می شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز، آل هاشم مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی  گفت: در یک سال آینده با بودجه ۵۰ میلیارد ریالی و با همکاری شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی برای ۱۹۰ خانوار عشایر، آبرسانی انجام خواهند شد تا میزان آبرسانی سیار به عشایر استان را به صفر برسانیم.

 آل هاشم  از ارتباط و تعامل سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی و اداره کل امور عشایر ابراز خرسندی کرد و گفت: مدیریت با تدبیر رئیس سازمان جهادکشاورزی استان موجب شده تا همه شهرستان‌ها و ادارات مرتبط با هم تعامل و همکاری تنگاتنگی داشته و همه خود را بخشی از یک حوزه واحد می‌دانند و برای یک هدف مشخص تلاش می‌کنند.

او با بیان این‌که همکاران امور عشایر در سخت‌ترین شرایط و مناطق صعب العبور بدون هیچ واهمه‌ای به وظایف خود عمل می‌کنند، افزود: ورود و استفاده از تمامی سامانه‌ها توسط کارشناسان باعث شده تا کار‌ها بدون هیچ خللی در بخش‌های مختلف روند اصولی خود را طی کند.

او گفت: طبق آخرین سرشماری انجام شده حدود ۴۳ هزار و ۵۸۷ نفر که شامل ۸۰۹۷ خانوار می‌شود در قشلاق و ۷۰ هزار و ۵۷۷ نفر که شامل ۱۳ هزار و ۲۹۷ خانوار است، در ییلاق‌های استان زندگی و فعالیت می‌کنند؛ اختلاف در تعداد خانوار‌های ییلاقی و قشلاقی به دلیل مهاجرت عشایر استان‌های همسایه در فصل ییلاق برای تعلیف حیوانات خود است.

آل هاشم افزود: عشایر استان از دو ایل بزرگ ارسباران و شاهسون تشکیل شده که شامل ۲۷ طایفه است و تعداد اتحادیه عشایر در استان نیز یک مورد به همراه هشت شرکت تابعه و تعداد صندوق‌های خرد زنان ۱۶ مورد است.

او با اشاره به مراتع استان، گفت: حدود یک میلیون هکتار از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مراتع استان، در اختیار عشایر استان قرار دارد و تعداد دام عشایر بر اساس واحد دامی ۱.۵ میلیون واحد است که شامل دام سبک و سنگین و سایر چهارپایان می‌شود.

او گفت: تولید گوشت قرمز توسط عشایر استان به صورت سالانه ۱۱ هزار و ۹۳۹ تن است و ۳۴ هزار و ۱۰۰ تن شیر خام، ۱۶۰۰ تن پشم، ۲۴ هزار و ۷۰ متر مربع ورنی، ۱۲ هزار و ۹۸۰ متر مربع قالی و تابلو فرش و ۸۰۰ متر مربع گلیم و جاجیم توسط عشایر تولید می‌شود.

مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی افزود: در بخش زراعت و باغی به برکت سازمان جهاد کشاورزی و پایاب سد ارسباران و پایاب پمپاژ قلی بیگلو محصولاتی، چون یونجه، گندم، جو، پنبه، برنج، علوفه و صیفی جات و میوه در تناژ بالا و مختلف تولید می‌شود.

او گفت: عشایر استان از نظر سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در شرایط مناسبی قرار دارند و مسائلی مانند پدافند غیرعامل، عضویت در تعاونی‌ها و تشکل‌های فرهنگی جزو برنامه‌های عشایر است.

او افزود:از بعد اقتصادی  حدود ۲۰ درصد دام سبک، ۳.۶ درصد دام سنگین و ۲۳ درصد صنایع دستی استان توسط عشایر استان تامین می‌شود و از بعد آموزش، ترویج سازمان جهاد کشاورزی کمک‌های فراوانی در این رابطه انجام داده که شایسته قدردانی است.

او افزود: در برنامه راهبردی چشم اندازه پنج ساله امور عشایر، اسکان عشایر یکی از مهمترین برنامه‌ها بوده که در این راستا اکثر عشایر استان نیز مشکل سکونت نداشته و در روستا‌ها ساکن هستند.

آل هاشم با اشاره به عملکرد اداره کل امور عشایر استان گفت: در تامین آب برای عشایر ۹۵ درصد، برق ۹۵ درصد، راه دسترسی ۸۳ درصد، مسکن مناسب ۹۰ درصد، مخابرات ۹۷ درصد و در آموزش ۷۵ درصد وظایف انجام شده و امیدواریم تا پایان برنامه ششم همه موارد تکمیل و به ۱۰۰ درصد برسد.

او با بیان این‌که به برکت انقلاب و تلاش همکاران عشایر در حوزه آب شرب، انقلاب خدمت رسانی و آبرسانی در استان انجام گرفته است، گفت: در قشلاقاتی که با تانکر و بشکه، آب شرب را به عشایر می‌رساندند، با اعتباری بالغ بر ۹۴۹۴۰ میلیون ریال اقدام به ۸۱ هزار کیلومتر لوله گذاری شده و زمینه بهره مندی ۳۹ قشلاق و ۷۵۰ خانوار از آب شرب سالم فراهم شده است.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.