به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، فرج الله اعرابی معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سال تحصیلی گذشته طرح یاری گران زندگی یا خودمراقبتی در ۵۰ درصد از مدارس استان اجرا شد گفت: این طرح در سه دوره تحصیلی پیاده شد و برنامه امسال، اجرای آن در ۶۰ درصد از مدارس استان است.
او افزود: این مهارتها شامل مهارت نه گفتن، کنترل خشم، مهارت خودآگاهی، مدیریت استرس و ... است که پارسال به صورت فعالیتهای عملکردی در اختیار تکتک دانش آموزان قرار داده شد و معلم در حدود ۲۰ دقیقه این آموزشها را به دانشآموزان ارائه میداد.
بیشتر بخوانید
اعرابی اضافه کرد: معلمان و مربیانی که در رشتههایی مانند روان شناسی، علوم تربیتی و ... تدریس دارند، طی چندین روز آموزشهای لازم را کسب کرده و کتابچههای کاری را در کلاس معرفی میکردند.
او با بیان اینکه آموزش برنامههای خودمراقبتی در مدارس به نوعی دانشآموز محور است ادامه داد: این نوع یادگیری ماندگار است چرا که سخنرانی معلم محور دیگر جواب گو نبوده و دانشآموز باید آن مهارت زندگی را کسب کرده و بتواند در برابر درخواستهای نامتعارف پاسخ منفی بدهد.
اعرابی با بیان اینکه برنامه خودمراقبتی یک فعالیت آموزشی است گفت: قبل از کرونا کتابچه کار در اختیار دانشآموز قرار میگرفت، اما در حال حاضر فایلهای پی دی اف در اختیار مربیان و معلمان قرار گرفته و از طریق شبکه ملی شاد برای دانشآموزان ارسال میشود
او با بیان اینکه تمامی معلمان مدارس برنامههای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی را در دورههای ضمن خدمت آموزش دیده اند افزود: معلمان واحدهای روانشناسی را در دانشگاه فرهنگیان طی کرده اند و آموزش مهارتهای فردی به دانشآموزان تنها مختص مشاوران و حوزههای مربوطه نیست.
انتهای پیام/ف