به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، برخی افراد جامعه بدلیل حساس بودن سیستم گوارشی همیشه از خوردن برخی خوراکیها امتناع کرده و یا از سوزش معده رنج میبرند ناراحتی که از بالای شکم و زیر قفسه سینه آغاز و در نهایت موجب سوزش معده و یا رفلاکس معده میشوند، البته برخی راههای بسیار ساده و راحت هستند که میتوانند در پیشگیری و حتی درمان این بیماری عذاب آور موثر باشند.
شایعترین علل سوزش سردل شامل:
-آلرژی غذایی یا تحمل بی جا در مصرف وعدههای روزانه
- سندروم روده تحریک پذیر
- رفلاکس معده
-گاستریت (التهاب معده)
- عفونت و هلیکوباکتر پیلوری
البته برخی موارد اکتسابی نیز میتوانند در بهم ریختگی سیستم گوارش انسان و سوزش مثل: استعمال دخانیات، افزایش وزن، مصرف بیش از انداره و خودسرانه برخی از داروها مثل آنتی بیوتیکها و همچنین رژیم غذایی نامناسب تاثیرات منفی بسزایی دارند.
گفتنی است؛ اصولا سوزش سر معده پس از صرف غذا، هنگام استراحت و در سالمندان و افراد مسن خود را نشان میدهد، لذا توصیه میشود اگر از سوزش معده در ساعتهای متمادی و بیش از چند بار در طی هفته اتفاق میافتد حتما به پزشک مراجعه کرده و حالات خود را با او در میان بگذارید.
البته از داروهای بدون نسخه و به نوعی درمان اسید و سوزش معده میتوان به آنتی اسیدها که بهترین راه برای درمان چنین دردهای معده است و میتواند اسیدهای معده را خنثی و برطرف کند و مهار کنندههای پمپ پروتون اشاره کرد، این داروها در کاهش روند اذیت و آزار معده و مشکلات گوارشی تاثیر بسزایی دارد.
براساس این گزارش؛ علاوه بر مصرف داروهای بدون نسخه مذکور تغییر شیوه زندگی به کاهش خطر رفلاکس و اسیدی شدن معده کمک میکند.
انتهای پیام/
ممنون از راهنمایتون !!!!!!!!!!!!!!!