محمد علی کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از کاهش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۶ هزار و ۶۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۲۲ هزار و ۹۰۰ تومان است.
وی افزود: با توجه به توزیع نهادههای دامی که طی ۲ تا ۳ مرحله انجام گرفت، پیش بینی میشود که قیمت مرغ در این حد باقی بماند.
کمالی سروستانی ادامه داد: در شرایط فعلی سازمان تعزیرات مرغداران و تشکلهای مرغداری را ملزم به توزیع مرغ با نرخ ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان کرده است که با این وجود بازار مرغ با ثبات خواهد بود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ نداریم، بیان کرد: با توجه به توزیع نهاده دامی با نرخ مصوب و انگیزه نسبی مرغداران به امر جوجه ریزی، کمبودی در توزیع نداریم.
وی با اشاره به اینکه قیمت نهادههای دامی کماکان در بازار بالاست، بیان کرد: این درحالی است که با استمرار روند توزیع نهاده دامی از طریق سامانه بازارگاه، قیمت ذرت و کنجاله در بازار سیاه کاهش مییابد.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره اینکه انحصاری در واردات نهادههای دامی هست یا خیر؟، بیان کرد: با وجود آنکه ۱۰ واردکننده در ارتباط با نهادههای دامی، ۸۰ درصد واردات را انجام می دهند، از این رو به نحوی میتوان گفت که انحصار در واردات وجود دارد.
کمالی سروستانی با بیان اینکه واردات نهاده با ارز دولتی فساد انگیز است، گفت: با وجود اختلاف ارز دولتی با آزاد، زمینه برای فساد مهیاست، به همین خاطر دولت با آزاد سازی نرخ ارز و تزریق یارانه به مصرف کننده باید جلوی این فساد را بگیرد، البته نباید شرایط به گونهای باشد که هزینههای تولید برای تولیدکننده افزایش چشمگیری داشته باشد.
این مقام مسئول ادامه داد: با آزادسازی نرخ ارز و حذف ارز ترجیحی از واردات نهاده دامی، دولت باید از ۲ جانب حمایتهای لازم را داشته باشد به طوریکه با حمایت از تولیدکننده اجازه ندهد قیمت بالا رود چرا که در شرایط فعلی مرغداران برای تامین نهاده مشکلات زیادی دارند که این امر تولید را بشدت آسیب پذیر کرده است.
وی قیمت کنونی هر کیلو کنجاله سویا در بازار آزاد را ۱۵ هزار تومان و ذرت را۳ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزار تومان اعلام کرد.
کمالی سروستانی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی گفت: برآوردها حاکی از آن است که تا پایان آذر تولید جوجه به ۱۲۴ میلیون قطعه برسد، حال باید تا پایان ماه منتظر ماند و دید که چقدر از میزان وارد سالنها شده است چرا که به سبب مدت زمان ۴۰ روز دوره پرورش برخی مرغداران برای ۲ نوبت جوجه ریزی برنامه میکنند و برخی هم ماه آینده جوجه ریزی میکنند تا مرغ تولیدی خود را شب عید در بازار عرضه کنند.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره اینکه چند درصد نهادهها از بازار آزاد تامین میشود، گفت: مسئولان اذعان میکنند که ۱۰۰ درصد نهادهها با نرخ مصوب تامین میشود، اما آمار دقیقی سامانه بازارگاه به ما نمیدهد.
کمالی سروستانی ادامه داد: اگر ۱۰۰ درصد نهادهها با نرخ مصوب در اختیار مرغداران قرار گیرد، امکان عرضه با نرخ مصوب وجود دارد.
این مقام مسئول با بیان اینکه مرغداران نقشی در تعیین قیمت مرغ ندارند، گفت: هم اکنون ۲۳ هزار مرغدار مشغول تولید مرغ هستند که به هیچ عنوان انحصار قیمت را در اختیار ندارند و کشتارکنندههای مرغ در بازار نقش اساسی دارند.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه نظر مثبتی در خصوص سامانه بازارگاه نداریم، گفت: این سامانه بالغ بر ۳۰ مورد ایراد دارد که به مسئولان وزارت جهاد اشکالات را مطرح کردیم که امیدواریم با هدایت و رفع مشکلات، سامانه را به سمت مسیر صحیحی هدایت کنند یا امورعملیاتی را به تشکلها و اتحادیه واگذار کند و دولت تنها نقش نظارتی و مدیریتی داشته باشد، در غیر این صورت سامانه بازارگاه باید تعطیل شود.
به گفته وی، بازار مرغ به تامین نهادههای دامی بستگی دارد به طوریکه با تامین ذرت و کنجاله مورد نیاز با نرخ مصوب، تولیدکنندگان مرغ تولیدی خود را با نرخ مصوب در بازار عرضه میکنند.
این مقام مسئول در پایان درباره آینده بازار مرغ تصریح کرد: اگر روال توزیع نهاده دامی و مرغ منجمد و گرم با نرخ مصوب ادامه یابد، روند نزولی قیمت مرغ در بازار ادامه دار خواهد شد.
انتهای پیام/