به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، مهرداد مرادمند رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: در سال ۹۲ و آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید کشت نشایی در این منطقه در ۲ هزار و ۹۸۸ هکتار انجام میشد، اما در پایان سال ۹۸ به هشت هزار و ۳۱۱ هکتار افزایش پیدا کرد.
او با اشاره به پنج هزار و ۳۲۳ هکتار افزایش در طول حدود هفت سال تصریح کرد: استفاده از کشت نشایی در محصولات آببر مانند پیاز از برنامههای اصلی این نهاد به شمار میرود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با تاکید بر ضرورت بهرهگیری از شیوههایی که در بهبود راندمان موثر است اضافه کرد: کشت نشایی در محصولاتی که قابلیت استفاده از این روش را داشته باشد در کنار کاهش زمان و هزینه تولید، بهره وری را افزایش میدهد.
مرادمند با بیان اینکه کشت نشایی به دلیل صرفه جویی در مصرف آب شیوهای مناسب برای کشاورزی مناطق خشک و نیمه خشک مانند اصفهان به شمار میرود خاطرنشان کرد: اصلیترین موضوع در صنعت کشاورزی این استان توجه به مقوله کم آبی است لذا مصرف بهینه مایه حیات باید در کشت انواع محصوت جزو اولویتها باشد.
او با اهمیت توجه به راهکارها و روشهایی که تولید محصولات را افزایش میدهد اظهارداشت: جهش تولید مستلزم اهمیت هر چه بیشتر به کشاورزی نوین و شیوههای مبنتی و متناسب با هر منطقه است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: تغییر تاریخ کشت در برخی مصحولات زراعی بهاره به پاییزه مانند چغندر قند، چغندر غلوفهای و قصیل جو از دیگر برنامههایی است که برای افزایش بهره وری و میزان تولید دنبال میشود.
نشا گیاهچه جوانی است که از مراحل اولیه رشد، یعنی جوانه زنی تا چند برگی در محیطی خارج از مزرعه اصلی، به نام خزانه یا سینیهای کشت نشا در گلخانه رشد میکند، زمانی که به مرحله چند برگی میرسد، قابلیت انتقال به مزرعه یا زمین اصلی را دارد به این روش در علم کشاورزی کشت نشایی گفته میشود.
استان اصفهان با داشتن ۵۶۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل ۵ درصد از مساحت استان و ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است و با برخورداری از شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد، بهگونهای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانیاش بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد، انواع محصولات دانهدار و هستهدار کشت میشود.
مجموع اراضی زراعی استان اصفهان حدود ۴۸۶ هزار هکتار است که در سالهای طبیعی از حیث بارندگی حدود۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفهای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی اختصاص مییابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار تُن برآورد میشود.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/م