یک متخصص طب سنتی گفت: بیشتر افراد به دلیل دارا بودن طبع صفرا بلغمی، نباید در مصرف مواد غذا‌یی سرد و گرم زیاده روی کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین خیراندیش، متخصص طب سنتی در خصوص درمان افراد با طبع سرد و کبد گرم اظهار کرد: بیشتر افراد ویژگی صفرا بلغمی دارند. به این معنا که دارای کبد گرم هستند، اما تمایل به مصرف مواد خنک مانند دوغ و ماست پیدا می‌کنند که در نهایت با سردی معده مواجه می‌شوند.

او افزود: تمایل به مصرف مواد غذایی را کبد انسان تقاضا می‌کند؛ اما بیشتر افراد با خوردن سردی و در ادامه با سرد شدن معده دچار بیماری یا ناراحتی می‌شوند. به دلیل خاصیت گرم بودن کبد، نمی‌توانیم گرمی زیاد مصرف کنیم؛ بنابراین بهترین راه این است که افراد در مصرف سردی و گرمی به تعادل و تناسب برسند.

خیراندیش ادامه داد: توصیه می‌شود افراد با ویژگی صفرا بلغمی از مصرف مخلوط سرکنگبین (سرکه انگبین+سکنجبین) و همچنین شربت شیره انگور و آبلیمو یا مخلوط نبات داغ و لیمو غافل نشوند. با مصرف این مواد گفته شده می‌توانید سردی بدن خود را تا حدی جبران کنید.

غذا‌های سرد و گرم کدامند؟

این متخصص طب سنتی گفت: تمام ترشی‌ها سرد هستند و افزایش مصرف این موارد سردی بدن را دو چندان می‌کند. همچنین خیار، کیوی و دوغ سردی زیادی را به خود اختصاص داده اند. در مقابل می‌توان گفت تمام شیرینی‌ها و شوری‌ها گرم هستند. البته تمام تلخی‌ها هم به جز کافور، خاصیت گرمی دارند.

او تصریح کرد: در بین گوشت‌ها هم گوشت گاو، گوساله و مرغ تا حدودی سرد هستند. اما گوشت گرم محلی، گوشت شتر، بوقلمون و گوسفند خاصیت گرمی  خوبی دارند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

برچسب ها: طبع سرد ، طب سنتی ، کبد گرم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۱ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
بیشتر توضیح بدین
آخرین اخبار