به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الکوثر، آیا تابحال رنگ زرده را بررسی کرده اید؟ توجه کرده اید که چرا زرده تخم مرغ زرد کمرنگ است یا مثل نور خورشید زرد است یا رنگ نارنجی دارد؟ آیا توجه به این مسئله اساسا برای ما نفعی دارد؟.
شما میتوانید با توجه به رنگ زرده از کیفیت تخم مرغ و حتی خوراکی که مرغ هنگام تخمگذاری مصرف کرده است، مطلع شوید و یا اینکه آیا مرغ هنگام تخمگذاری در سلامت کامل بوده است یا خیر. تمام این اطلاعات و بیشتر از آن را میتوان از رنگ زرده تخم مرغ متوجه شد.
زرده تخم مرغ از چه موادی تشکیل شده است؟
زرده تخم مرغ متشکل از کاروتنوئیدهاست که این ماده به شکل گیری ویتامین A کمک میکند و یک آنتی اکسیدان محسوب میشود، همچنین در تقویت استخوانها نقش دارد. تعداد کاروتنوئیدهای موجود در زرده تخم مرغ عامل تعیین رنگ زرده است که از زرد کمرنگ تا تقریبا نارنجی متغیر است.
مرغ قبل از تخمگذاری چه چیزی خورده است؟
آیا نوع غذایی که قبل از تخمگذاری برای مرغ سرو میشود برای ما مهم است؟. طبیعتا رژیم غذائی مرغ در میزان فواید تخم مرغ برای سلامت ما تاثیر دارد. به احتمال زیاد مرغی که فقط خوراک آن غلات بوده، تخم مرغ با رنگ زرد کم رنگ تولید میکند و مرغی که از گیاهان، دانهها و ذرت تغذیه میکند، تخمهایی تولید میکند که رنگ آنها نارنجی است. در مرغداریهای غربی، رنگ زرده تخم مرغ با توجه به ۱۵ رنگ ارزیابی میشود که بین زرد و نارنجی درجه بندی میشود تا کیفیت محصولاتشان تضمین شود.
کدام رنگ زرده تخم مرغ بهتر است؟
مرغهایی که از غذاهای ارگانیک و متنوع تغذیه شده اند تخمهایی تولید میکنند که زرده آنها تمایل به نارنجی شدن دارد؛ زیرا حاوی تمام مواد مغذی ضروری بدن برای تقویت استخوانها و همچنین ترمیم عضلات است؛ بنابراین زرده کم رنگ، نشان دهنده پایینترین درجه کیفیت تخم مرغ و ضعف سلامت مرغ است. اما با این وجود باید توجه داشت که رنگ زرده تخم مرغ ممکن است در نتیجه تغییرات فصلی تحت تاثیر باشد؛ به گونهای که مثلا در آغاز فصل زمستان وضعیت آب و هوا بر روند هضم غذای مرغها تأثیر میگذارد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/