به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ساری ،مهدی بهمنی رئیس اداره
میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آمل گفت: ۶۴ اثر ملی تاکنون در شهرستان آمل به ثبت رسیده که به دستههای بناهای تاریخی، سقا نفار، مراسمات و میراث طبیعی تقسیم میشوند.
او با بیان اینکه بناهای تاریخی این شهرستان مربوط به دورههای قاجاریه و پهلوی اول میباشند، افزود: هر بنا و اثری که دارای ارزش و شاخصههای لازم برای
ثبت ملی شدن را داشته باشد برای ما دارای اهمیت است.
بهمنی به برخی از اثرهای این شهرستان که به ثبت ملی رسیدند اشاره کرد و گفت: برج سی، قلعه ملک بهمن، شکل شاه، قله دماوند، آبشار شاهاندشت و مراسماتی از جمله ورف چال که از قدیم وجود داشته و دارای ارزش معنوی و تاریخی به عنوان اثر شاخص ملی آیین شهرستان به ثبت رسیده است.
او با بیان اینکه برای ثبت یک بنای تاریخی باید شرایط و شاخصههای لازم مهیا باشد، افزود: از جمله این شرایط میتوان به قدمت بالای تاریخی بنا، ارزش معنوی و تاریخی آن، دارای پنجره ارسی و گچ بری یا چوب بری بودن آن بنا، دارا بودن حیاط بیرونی و اندرونی، مزین به نقاشی یا نمادی برای دورهای خاص و یا به مشهور و سرشناس بودن مالک آن بنا اشاره کرد.
بهمنی گفت: برای اینکه یک بنا را بنای تاریخی بنامیم باید مستندات داشته باشیم تا ثبت ملی شود و در صورتی یک بنا شماره ثبت میگیرد که حداقل یک سال توسط کارشناسان مربوطه مطالعه و برسی شده و تاییده لازم را دریافت کرده باشد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آمل در خصوص بنای تخریب شده خانه هاشمی، گفت: در این بنا آثاری دال بر این که دارای سابقه تاریخی میباشد یافت نشد و به این جهت که صرفا بنایی قدیمی با پوششی کاه گل ومسقف شده با سفال بود نمیتوانستیم حقوق مالکیت یک فرد را سلب کنیم.
انتهای پیام/س