مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید از کمبود امکانات برای مطالعه پیرامون اسکلت‌های انسانی یافت شده در تخت جمشید خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حمید فدایی مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید، گفت: علی رغم اینکه عنوان می‌شود پایگاه تخت جمشید با کمبود اعتبار و بودجه روبه رو است، اما بیشتر با کمبود امکانات مواجه هستیم.

او، درباره روند مطالعه و بررسی اسکلت‌های انسانی یافت شده در تخت جمشید، بیان کرد: تمرکز هیئت کاوش در این مرحله روی پژوهش و امور آزمایشگاهی است.

فدایی، تصریح کرد: آنالیزهای مورد نظر هیئت کاوش در زمینه‌هایی مانند قدمت سنجی در ایران امکان پذیر نیست و نیاز به همکاری مراکز تخصصی خارجی داریم.

مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید، با اشاره به اینکه آنالیز و قدمت سنجی در حوزه باستان شناسی قرار دارد، ادامه داد: برای آنالیزهایی از جمله قدمت سنجی، رادیو کربن و حتی روش‌های مربوط به سن یابی رسوبات نیاز به نظر باستان شناسی داریم.

او، با اشاره به اینکه در زمینه‌های یادشده خارج از ایران هم شمار آزمایشگاه‌های دقیق اندک است، افزود: با رایزنی در کشور آلمان  توانستیم نظر یک آزمایشگاه آلمانی را برای همکاری جلب کنیم.

خطری اسکلت‌ها را تهدید نمی‌کند

فدایی، با بیان اینکه  مؤسسه‌ای در آلمان آمادگی خود را برای بررسی دقیق اسکلت‌های یافت شده در تخت جمشید اعلام کرده است، در پاسخ به این پرسش که آیا خطری  نمونه‌های اسکلت انسان‌های نمکی یافت شده را تهدید می‌کند، اضافه کرد: در مورد نمونه‌های استخوانی چنین آسیبی امکان پذیر نیست و مشکلات برای نگهداری و حفظ نمونه‌های استخوانی کمتر است.

مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید، اظهار کرد: بقایای ۱۳ اسکلت انسانی و ۲ اسکلت حیوانی از سوی کاوشگران در جریان فصل چهارم لایروبی آبراهه‌های دروازه نیمه ‌تمام به سمت حیاط صد ستون مجموعه جهانی تخت جمشید کشف شد.

در تخت‌جمشید ۳ کیلومتر کانال زیرزمینی وجود دارد که تاکنون ۲ کیلومتر آن لایروبی شده است و فصل چهارم کاوش آبراهه‌ها از سوی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، مشارکت پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور و دانشگاه هنر شیراز از ۵ مرداد ماه امسال آغاز شد و تا ۱۸ شهریورماه به مدت ۴۵ روز، ادامه یافت.

 یادمان تاریخی تخت جمشید که متعلق به دوره هخامنشیان است یکی از ۴ اثر ثبت شده استان فارس در فهرست آثار جهانی است که در سال ۱۹۷۹ میلادی با شماره ۱۱۴ در سازمان جهانی علمی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به ثبت رسید.

منبع: مهر

انتهای پیام/ت

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار