مریم معماری، رئیس اداره امور صنایع غیر فلزی سازمان صمت هرمزگان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان، گفت: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تن قیر در استان هرمزگان تولید، بسته بندی و به خارج از کشور صادر شده که ۲۵ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.
معماری با اشاره به اینکه ۴۰ درصد قیر کشور در استان هرمزگان تولید میشود، افزود: تامین مواد اولیه و رفع مشکلات مدیریتی از مهمترین دلایل افزایش میزان تولید قیر در هرمزگان است.
او با اشاره به فعال شدن یک واحد راکد تولید قیر در استان طی یک ماه گذشته، افزود: به واحدهای غیر فعال تولید قیر تسهیلات بانکی برای تامین مواد اولیه پرداخت میشود.
به سراغ یکی از واحدهای تولید قیر در شهرک صنعتی شماره ۳ بندرعباس میروی که به عنوان یکی از صادرکنندگان نمونه کشور شناخته شده است.
مصطفی خلیلی، مدیرکارخانه پارسیان انرژی این کارخانه با بهبود کیفیت و بسته بندی قیر توانسته نسبت به ۳ سال قبل ۵۰ درصد افزایش تولید و صادرات داشته باشد.
خلیلی با اشاره به این که سال گذشته ۱۶۰ هزار تن قیر از این کارخانه صادر شده است، افزود: از ابتدای سال تا کنون ۱۹۰ هزار تن قیر به کشورهای دیگر صادر کرده ایم و قرار است تا پایان سال افزایش صادرات داشته باشیم.
او گفت: این واحد تولیدی تولیدی برای ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۲۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم ایجاد اشتغال کرده است که به دلیل افزایش تولید تعداد نیروهای مشغول به کار دراین کارخانه نسبت به پارسال دو برابر شده است.
یکی از عوامل افزایش صادرات قیرمدیریت برای ارتقای کیفیت مناسب قیر، بسته بندی و بازاریابی است و هر چه واحدهای تولید و بسته بندی قیر صادرات خود را افزایش دهند ارز آوری بیشتری خواهند داشت که این امر به اقتصاد کشور کمک شایانی میکند.
میلاد خلیلی، معاون کارخانه پارسیان انرژی میگوید؛ هر ماه حدود ۱۵۰۰ تا ۱۷۰۰ تن قیر از این کارخانه به بیش از ۱۰ کشور دنیا از جمله میانمار، کنیا، ویتنام، هند و چین صاد میشود.
او افزود: در روز ۵۰ سرویس با تریلی و هر ماشین شامل ۱۱۰ بشکه به اسکل شهید رجایی بندرعباس میرود که از آنجا به کشورهای آفریقایی و آسیایی صادر میشود.
عبداله جعفری مدیر تولید کارخانه پارسیان انرژی گفت: اکنون تولیدات این کارخانه حدود ۱۵ هزار تن در ما است که این رقم معادل ۷۰ درصد ظرفیت اسمی شرکت است که قرار است تا پایان امسال افزایش یابد.
جعفری با اشاره به اجرای طرح توسعه این کارخانه افزود: قرار است تا سه ما آینده مخزن جدید با ظرفیت حدود ۴ هزار تن برای دپوی مواد اولیه قیر در کارخانه تکمیل شوند و تولید کارخانه افزایش یابد.
ساخت بشکه در دو سایز از دیگر کارهایی است که دراین کارخانه برای بسته بندی قیر انجام میشود که این امر سبب کمک به تسریع و کاهش هزینه بسته بندی قیر میشود.
رضا نواصر مسوول واحد بشکه سازی کارخانه پارسیان انرژی میگوید: واحد بشکه سازی با ۱۵ نفر نیرو در دو شیفت کاری فعال است و بنا به درخواست مشتری روزانه بین ۲ هزار ۵۰۰ تا سه هزار بشکه در این واحد تولیدی میشود.
استان هرمزگان ۲۷ واحد تولید قیر دارد که اکنون ۱۹ واحد آن فعال و ۳ هزار نفر مشغول به کار هستند.
انتها ی پیام/ر