حسن عابدینی کارشناس مسائل بین الملل در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره عدم رازداری آژانس انرژی اتمی در رابطه با ایران، گفت: درز اطلاعات از آژانس بین المللی انرژی اتمی به ویژه در موضوع فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی از سال ۸۲ تاکنون بارها اتفاق افتاده است، به گونهای که هر بار وقتی قرار است بیانیهای منتشر شود، این بیانیه ابتدا در خبرگزاریهایی مانند رویترز، نیویورک تایمز و دیگر رسانههای غربی منتشر میشود و سپس به صورت کامل در اختیار دیگران قرار میگیرد.
او افزود: روال معمول این است که برخی از گزارشها تنها به نمایندگان کشورها در آژانس داده میشود و هنگامی که این در اختیارشان قرار میگیرد با یک کد ویژه است و دیگران امکان استفاده از آن را ندارند، بنابراین برخی از دولتهای غربی مانند فرانسه، انگلیس، آلمان و آمریکا این موضوعات را در اختیار سایرین قرار میدهند.
عابدینی ادامه داد: گزارشهایی که از مراکز هستهای جمهوری اسلامی ایران تهیه میشود که شامل بازرسی ها، میزان اورانیوم غنی شده ایران و حتی میزان ذخایری که در این حوزه دارند یا سایتهای هستهای و برخی از اوقات حتی افراد و دانشمندانی که در این سایتها فعال هستند در این گزارشها آورده شده است، متاسفانه این گزارشها هم در اختیار کشورهای غربی قرار میگیرد.
این کارشناس مسائل بین الملل گفت: در حقیقت کل گزارش آژانس انرژی اتمی از فعالیتهای هستهای ایران در اختیار رژیم صهیونیستی قرار میگیرد و بخشی از آنها هم برای تحت فشار قرار دادن ایران در رسانهها منتشر میشود. تقریبا از سال ۲۰۰۷ یعنی طی ۱۳ سال گذشته نام بسیاری از دانشمندان ما که برخی از آنها ترور شده اند و به شهادت رسیدند از جمله شهید دکتر محسن فخری زاده در بیانیههای آژانس و اسناد آژانس وجود داشته است و در اسناد سازمان ملل هم اسامی این دانشمندان وجود داشته که نشان از ارتباط تنگاتنگ آنهاست.
بیشتر بخوانید
او افزود: چگونه ممکن است اسم یک دانشمند هستهای ایران در اسناد آژانس بیاید و سپس این فرد ترور شود؟ انگشت اتهام در مورد افرادی که این ترورهای ناجوانمردانه را انجام میدهند به سمت رژیم صهیونیستی است و این رژیم هم بعضا به صورت تصریحا و تلویحا مسئولیت آن را بر عهده میگیرد، البته مقامات آمریکایی هم به آن چراغ سبز نشان میدهند و گاهی اوقات تلویحا از آن حمایت میکنند.
عابدینی ادامه داد: به نظر میرسد که آژانس بین المللی انرژی اتمی از یک نهاد حقوقی و فنی تبدیل به یک نهاد سیاسی و رسانهای شده است و این بزرگترین ضربه را به اعتماد کشورها نسبت به آژانس وارد کرده است، البته کسانی که در چارچوب سیاستهای آمریکا باشند از این بحث مستثنی میشوند، به عنوان مثال کشورهای دیگری مانند کره جنوبی غنی سازی با درصد بسیار بالا را انجام داد، اما بدون جنجال این قضیه کنار گذاشته شد.
انتهای پیام/
البته افراد خائن و وطن فروش داخلی دوست دارن این سازمانها را قانونی و موجه نشان دهند و تمام بدبختی ما این بزدلها و ترسوهای داخلی هستن
وقتی مردم واقعیت ها رو بدونن آنالیز بهتری خواهند داشت و انتخاب بهتری میکنن...
یه نکته دیگه هم اینکه ما باید صنعت هسته ایمون مثل صنعت موشکی زیر نظر خود نظام باشه نه دولت...
بگو اهل کجایی که به ما میگی «شما» اگه سلاح هسته ای ممنوعه پس چرا گاوچرانها دارن؟ چرا کودک کشها دارن؟
چرا جنایتکارا دارن