به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، عبدالزهرا سنواتی رئیس شورای شهر اهواز گفت: طرح ضربتی فاضلاب اقدام خوبی بود که در اهواز کامل اجرا نشد، اما راه حل قطعی این معضل شبکه دفع آبهای سطحی است که باید تمام دستگاهها پای کار بیایند.
او با بیان اینکه از منطقه کمپلوی شمالی و جنوبی، خیابانهای انقلاب و شهید زکیزاده بازدید داشتیم، افزود: واقعا متاسف هستیم که بار دیگر بارندگی باعث آبگرفتگی معابر و همچنین ورود آب و فاضلاب به منازل مردم شد در خوزستان یک دوره ۱۵ سال خشکسالی را طی کردیم که اقدامی اساسی در مورد اصلاح و ترمیم شبکه فاضلاب انجام نگرفت.
سنواتی بیان داشت: بخش عظیمی از شبکه دچار ریزش و انسداد شد و بازسازی نیز با توجه به عدم نیاز صورت نگرفت، اما در سال ۹۷ و ۹۸ و امسال با بارشهای شدید روبهرو شدیم که نشان از آن داشت که وارد یک دوره ترسالی شدهایم همچنین در بارش سال ۹۷ در فاصله چند ساعت ۹۰ میلیمتر بارندگی داشتیم که شبکه فاضلاب را با مشکل شدید روبهرو و بسیاری از محلات را دچار آبگرفتگی کرد و چندین روز این آبگرفتگی ادامه داشت.
رئیس شورای شهر اهواز ادامه داد: پارسال نیز ظرف نیم ساعت بیش از ۷۳ میلیمتر بارندگی طوفانی و سیل آسا را شاهد بودیم و البته تاثیر سیل فروردین ۹۸ را هم نباید نادیده گرفت، چون با وقوع سیل عملاً شبکه فاضلاب از مدار خارج و امکان هدایت آب به سمت رودخانه وجود نداشت چراکه شبکه فاضلاب اهواز در جریان سیل ۹۸ به صورت جریان معکوس عمل میکرد و آب رودخانه بر شبکه فاضلاب سوار شد که به همین دلیل بسیاری از خطوط شبکه فاضلاب دچار ریزش و انسداد شد.
این مقام مسئول گفت: با توجه به اینکه طرح جامع دفع آبهای سطحی چندین سال زمان میبرد و به اعتبار کلان و قابل توجهی نیاز دارد و سیستم موجود فاضلاب اهواز نیز کشش بارندگی بیش از ۲۰ میلیمتر را ندارد عزم خود را جزم کردیم تا طرح ضربتی را در مناطق بحرانی اجرا کنیم تا حداقل بخشی از مشکلات را کاهش دهیم.
سنواتی اظهار داشت: طرح ضربتی رسیدگی به وضعیت نقاط بحرانی شهر اهواز از سوی همکاران در شورای شهر پس از جلسات متعدد با حضور کارشناسان و مدیران شهرداری و آب و فاضلاب و بر اساس یک سری مطالعات که در گذشته صورت گرفته بود و به روزرسانی شد، تدوین و مصوب شد و بدین ترتیب بخشی از کار بر عهده شهرداری و بخش دیگر بر عهده آب و فاضلاب قرار گرفت.
رئیس شورای شهر اهواز افزود: البته در روند اجرای طرح با مشکلاتی نیز روبهرو بودیم از جمله پروژهای در غرب اهواز که متاسفانه به دلیل اشکالاتی که در روند مناقصه به وجود آمد به تاخیر افتاد و این پروژه یکی از بزرگترین پروژههای غرب اهواز بود که اگر اجرا میشد قطعا بخشی از مشکلات برطرف میشد. روند اداری بررسی و تصویب این مناقصه در شورا به جد در حالی پیگیری است.
سنواتی ادامه داد: ۶۰ تا ۷۰ درصد از طرح ضربتی را اجرا کردیم، اما همان گونه که از نام طرح نیز مشخص است طرح ضربتی به عنوان تسکین برای درد است تا اجرای طرح جامع کلید بخورد و پیش نیاز موفقیت طرح ضربتی لایروبی شبکه بود که قرار بود توسط شهرداری و آبفا و با همکاری دستگاههای دیگر و کمک و حمایت جدی استانداری انجام شود که معتقدم کار به نحو مطلوب صورت نگرفت.
او گفت: اعتبار مناسبی باید تخصیص داده میشد و از سوی دیگر دولت هم باید ورود میکرد همان طور که بارها هم در مصاحبههای گذشته اعلام شد که رفع مشکل آبگرفتگی اهواز نیاز به عزم ملی و ورود نمایندگان مجلس، استاندار و همکاری شرکتهایی دارد که از زیرساختهای این شهر استفاده میکنند و تقویت خروجی ایستگاههای مادر و اصلی در شرق و غرب تضمین کننده موفقیت طرح اضطراری دفع آبهای سطحی است. از این جهت به همت همه مسئولان به ویژه مسئولان تراز اول استان نیازمندیم.
انتهای پیام/م