ذوالفقاری گفت: روند اعمال محدودیت‌های کرونایی تا پایان سال تداوم خواهد یافت، اگر می‌خواهیم محدودیت‌ها کاهش یابد، باید شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین ذوالفقاری، رئیس کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا در جلسه ستاد کرونا کلانشهر تهران که امروز برگزار شد، اظهار کرد: در چندین جلسه اعلام کردیم که کاهش بیماری و اجرای محدودیت‌ها باید با هم اجرایی شود. اگر به یکباره محدودیت‌ها را برداریم، ممکن است بیماری برگردد و آن زمان اعمال محدودیت‌های مجدد هزینه بیشتری دارد.

رئیس کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: لازمه کاهش محدودیت ها کاهش فاصله گذاری اجتماعی است که مسئولان و مردم باید برای اجرای آن پای کار بیایند. اگر شیوه نامه‌های بهداشتی در این مدت رعایت می‌شد، امروز به اینجا نمی‌رسیدیم که روزی ۴۰۰ مرگ داشته باشیم و مجبور به اعمال محدودیت‌های شدید شویم.

شیوه نامه های بهداشتی به صورت جدی مورد توجه نبوده است

ذوالفقاری با بیان اینکه مشکل ما این است که شیوه نامه های بهداشتی به صورت جدی مورد توجه تمام اقشار قرار نگرفته است، ادامه داد: موضوع طرح جامع هوشمند محدودیت‌های کرونایی هر هفته اعمال می‌شود. در مرحله اول دو هفته ای اعمال شد که در حال پایان یافتن است، در نتیجه این محدودیت ها وضعیت تهران از قرمز به نارنجی تغییر پیدا کرد. 

او ادامه داد: بر اساس این وضعیت در هفته پیش رو، محدودیت ها در تهران بر مبنای نارنجی اعمال می شود. آخر هفته آینده وضعیت تهران مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. اگر همه رعایت کنند و روند کاهشی داشته باشیم، شاید به وضعیت زرد برسیم؛ اگر شیوه نامه ها رعایت نشود و به وضعیت قرمز برگردیم باز هم محدودیت های شدید اعمال می شود.

رئیس کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره معیارهای تعیین وضعیت قرمز، نارنجی و زرد برای استان ها از حیث شیوع کرونا توضیح داد: بر اساس آنچه وزارت بهداشت اعلام کرده است زمانی که به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۰ نفر بستری شوند، وضعیت قرمز است. اگر در روز بین ۶ تا ۱۰ بستری داشته باشیم وضعیت نارنجی محسوب می‌شود و اگر میزان بستری بین ۴ تا ۶ نفر در روز باشد وضعیت زرد محسوب می‌شود. این شاخصی بوده است که مبنای اعمال محدودیت هاست.

ذوالفقاری ادامه داد: روند اعمال محدودیت ها تا پایان سال تداوم خواهد یافت. اگر می‌خواهیم محدویدت ها کم شود، مردم و مسئولان باید شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کنند. 

او ادامه داد: تاکید نداریم که محدودیت‌ها می‌تواند کرونا را کنترل کند. محدودیت‌ها یکی از ۷ برنامه وزارت بهداشت برای کنترل ویروس کروناست. طرح «شهید قاسم سلیمانی»، طرح تست گسترده، آموزش و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی سایر اقداماتی است که در حال اجراست. با اجرای این طرح‌ها می‌توانیم در یک بازه زمانی نسبتا بلند تاثیر این برنامه‌ها را بررسی کنیم.

ذوالفقاری گفت: در کمیته امنیتی، اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا آمادگی داریم تا جلسه مخصوصی برای بررسی وضعیت پایتخت و در نظر گرفتن محدودیت‌ها برای تهران صحبت کنیم، اگر مسئولان این استان طرحی داشته باشند می‌توانیم یک الی دو جلسه از این کمیته را به بررسی طرح‌های مربوط به وضعیت پایتخت اختصاص دهیم. اولویت اول ما سلامت مردم است، اما این موضوع به این منزله نیست که به سایر موضوعات اجتماعی و اقتصادی توجه نکنیم. تهران به لحاظ گستردگی به نسبت سایر استان‌ها مهم است.

او ادامه داد: رویکرد فعلی این است که به دنبال کنترل ویروس به جای کنترل مردم برویم. کنترل کارت ملی می‌تواند به ما کمک زیادی کند. عده زیادی از افرادی که کرونا داشته اند در مدت اخیر برای مسافرت اقدام کرده اند. به جای اینکه مورد به مورد و جزیره‌ای بخواهیم با ویروس کرونا مقابله کنیم، بهتر است طرح جامعی داشته باشیم تا تمام بخش‌های فرهنگی اجتماعی و اقتصادی در آن مشارکت داشته باشند.

برای اجرای طرح محدودیت‌های کرونایی از نفس افتادیم

رئیس کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: ما اکنون فقط در حال تصمیم گیری هستیم. باید یک تصمیم اصولی و حساب شده بگیریم و به دنبال اجرا برویم. در محدودیت‌های تردد همکاری بسیار خوب بود، اما خیلی‌ها بیان می‌کردند که خروج ممنوع است درصورتی که به این صورت نبود و خروج از استان‌ها در محدودیت‌های کرونایی ممنوع نیست بلکه ورود به شهر‌هایی که قرمز و نارنجی هستند، ممنوع است. برای اجرای طرح محدودیت‌های کرونایی از نفس افتادیم.

در ادامه علیرضا زالی، رئیس فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران اظهار کرد: از تمام دستگاه‌ها می‌خواهیم هر طرحی که برای اجرای بهتر طرح «جامع هوشمند محدودیت‌های کرونایی» دارند، ارائه دهند. فراهم شدن این زمینه برای استان تهران یک فرصت استثنایی است که برای ما فراهم شده است تا به این وسیله بتوانیم یک طرح متفاوت را برای تهران اجرایی کنیم.

رئیس فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران  گفت: شورای فرماندهی مدیریت کرونا همواره درخواست داشته اند که طرح متفاوتی برای مقابله با کرونا در تهران با توجه به وضعیت آن در نظر گرفته شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۲۱ ۱۳ آذر ۱۳۹۹
تاریخ برگزاری امتحانات رو مشخص کنید
Iran (Islamic Republic of)
آرش صادقیانی
۲۰:۳۴ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
خیلی مسخره است
مگه بر اساس مبتلایان روزانه وضعیت مشخص نمیشد؟
چجوری نارنجی شد ؟ گیریم نارنجی هم باشه
یه هفته نارنجیش کنیم تا ببینیم زرد میشه یا قرمز؟
یه باره می تونستین تمومش کنین کرونا رو ولی نون داره واسه این دولت ؛ طفلک مردم
Iran (Islamic Republic of)
arash
۲۰:۲۱ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
شمارو خدا واسه کارخونه ها هم محدودیت بزارین لااقل ساعت کاری رو کم کنین کارګر ها نمیتونن تو کارخونه فاصله اجتماعی رو رعایت کنن نمیتونن به چیزی دست نزنن یفکری بکنین براشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۹ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
ناشناس ۱۳:۳۱
مقصر خود کاسب ها هستند ، باید وقتی تعطیل کنند که دولت ، کمک بلاعوض بده و مالیات اون ماه رو هم حذف کنه . در غیر اینصورت نباید تعطیل می کردند . اینجوری دولت می فهمید که باید به وظیفه اش عمل کند ، نه اینکه از جیب مردم خرج کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۸ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
آقایون با این تصمیم گیری ها غیر اصولی و مسخرتون من و امثال من دانشجو تحصیلات تکمیلی برای پایان نامه مجبور به سفر در سطح استان هستم چکار کنم؟! از اونور دانشگاه بازه و سنوات و... میخورم از اینور آقایون راه بستند...
آقای خبر نگار دیوانه شدیم از این مدیریت مسخره جان عزیزت صدای مارو هم به اینان برسون...
آقا ما مدیریت شما رو نخوایم چ کنیم...
از همه طرف فقط ضرر ملت!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۱ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
از نظر آقایون شما میتونید جریمه ش رو بپردازید و تردد کنید...
واقعا به هیچی جز منافع خودشون فکر نمیکنن..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
با احترام فکرنم مردم بیشتر از شما از نفس افتادن ها.....! ای کاش بجای تعطیلی کاسب های بینوا، خریداران و مردمی رو که دستورالعملهای بهداشتی رو رعایت نمی کنند محدود می کردند. و جریمه ها بصورت فردی اعمال می شد. خیلیها هنوز هم حتی برای خرید اقلام ضروری مثل نان با بچه هاشون به نانوایی ها مراجعه می کنند بنظرم بهتر بود اینطور آدم های بی فکر رو جریمه و محدود می کردند....
Iran (Islamic Republic of)
کمیل
۱۳:۳۲ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
با سلام.
این ستاد زحمت بکشه و لطف کنه جلسه نذاره.

کرونا به دعوت این آقایون نیومده که با تدابیر این آقایون بره

مردم را بیچاره نکنید.

مردم مثل شما دیوانه نیستند.

خودشون بهداشت فردیشون را رعایت میکنن ان شاء الله مریض نمیشن.مریض هم بشن خدا بدن انسان را برای شرایط سخت تر از این شرایط آفریده.اگه هم خدایی ناکرده ظرف عمر پر بشه دیکه ستاد بی تدبیر کرونا.....

خواهشا دیگه جلسه نذارید و از این آشفته بازار کمبود بودجتون را جبران نکنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
باید حقوق کارمندان رده بالای دولت هم مانند مغازه داران قطع بشه تا کاسب کاران را درک کنند.
به آنها باید اجاره مغازه و ضرر را بدهند همچنین خرج خورد خوراک را بدید اشکال نداره تا هرچند ماه دیگر کسی باز نمی کنه بسیار هم عالیه
نه اینکه قرطینه بدون هزینه برای سلامت مردم !
در صورتی که در قانون اساسی وظیفه حفظ سلامت مردم با دولت است اما دولت فقط فکر درآمد شده نه هزینه کردن برای سلامت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۷ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
متاسفانه نفس خیلی ها ایستاد افسوس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۷ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
خواهشا حالا که تکلیف محدودیت های کرونایی تا آخر سال مشخص شد ،جدی پیگیر باشید دوباره آزمون استخدامی و دکتری تاریخ برگزاری شون چی میشه؟دیوانه شدیم از دست اینا . دوباره نذارن یه هفته اول اعلام کنن . بالاخره ما هم باید برا درس و زندگی مون بتونیم برنامه ریزی داشته باشیم یا نه
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۲:۵۴ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
YJCلطفا یه راه حل برامایی که باید برا کار ازشهرمون خارج بشیم واززیر دوربین ردشیم بدید چقد کرایه تاکسی بدیم اخه پلاک ماشین برا این حضرات مهمه یا افراد؟
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا قربانزاده
۱۲:۵۳ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
دکان و کاسبی مردمو بستن که واسه خودشون دکون و کاسبی باز کنند.
این همه مغازه بازه هیچکس واسش مهم نیست مهم اینه مردم با ماشین بیان بیرون جریمه بشن که جیب اینا پر بشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۸ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
سلام به نظر من بايد اصناف هم مثل ادارات شيفتي فعاليت داشته باشن تا چرخه اقتصادي و مالي خانواده ها از هم پاشيده نشود

فاجعه بزرگتر از كرونا در راه هست با اين روند تضعيف مالي خانواده ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۳ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
تو سرکار نری حقوقتو میگیری
ما بیچاره شدیم که همش مغازه مون بسته س


فقط فکر خودتی
خیالت راحته
انگار نه انگار کاسبی مردم به خاک سیاه نشسته
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۲:۱۶ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
سیل اومد // زلزله هم اومد// ملخ هم اومد// ترامپ هم اومد // کرونا هم اومد // حالا دیگه نوبت شهاب سنگ یا اتشفشانه
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۲:۱۳ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
تا اخر سال خدا کریمه // خدا یه میکرب جدید میفرسته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۳ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
این افتضاح ترین نوع اعمال محدودیت در سراسر جهان بود...
در واقع اعمال محدودیتی در کار نبود چون همه جا عملا باز بود ( جز چهارتا مغازه تو بازارهای اصلی).
فقط یه نون دونی بود برای آقایون با اعمال جریمه برای همین هم خیلی اصرار به ادامه ش دارن مخصوصا ممنوعیت تردد ...
شرط میبندم اگر همه جا رو هم باز کنن این محدودیت تردد رو ادامه میدن ، خوب پولی ازش درمیاد
واقعا متاسفم که با جان مردم معامله میکنید...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۶ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
جماعت همیشه غرزن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۳ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
یه سری جماعت هم مثل شما بیخیاااال....
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۲:۰۱ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
سلام ببخشید ولی کرایه ها و زندگی مردم دولت تامین میکنه همینجوری ماموندیم مگر تعطیل کردن فقط طرف مغازه داره چندین خانواده دارن زندگی میکنند سنگ بخوره از کجا بیاره یا فقط بلدیم صورت مسئله را پاک کنید