رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: شهید فخری‌زاده از حدود سال ۸۲ که مذاکرات هسته‌ای با ۳ کشور شروع شد، در رصد سرویس‌های خارجی و در لیست ترور بود.

به گزارش خبرنگار  مجلس  گروه  سیاسی  باشگاه  خبرنگاران  جوان، فریدون عباسی رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در برنامه تلویزونی پایش در پاسخ به اینکه چرا و چگونه دشمن تصمیم به حذف فیزیکی و ترور محسن فخری‌زاده می‌گیرد، گفت: او از حدود سال ۸۲ که مذاکرات هسته‌ای با ۳ کشور شروع شد، در رصد سرویس‌های خارجی و در لیست ترور بود؛ آن سال‌ها بنده، شهید فخری‌زاده و برخی دیگر به عنوان مشاوران فنی مذاکرات فعالیت داشتیم. شهید فخری‌زاده از پایه گذاران بحث پدافندی کشور بود و همراه مجموعه تحت مدیریتش در بسیاری از زمینه‌ها مانند نانو فناوری، لیزری، پدافند هسته‌ای، موشکی و حتی در بحث زیست فناوری جهت تولید کیت تشخیص و داروی کرونا، فعالیت می‌کرد.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با اشاره به ترور نافرجام خود در سال ۸۹ ادامه داد: غربی‌ها از سال‌ها پیش روی فعالیت‌های ما متمرکز شده بودند. یک سال بعد از مطرح شدن بحث ترور بنده در سال ۸۵، هم من و هم شهید فخری‌زاده در قطعنامه ۱۷۴۷ سازمان ملل تحریم شدیم، دشمن روی انسان‌های موثر یک کار ویژه و سازماندهی‌شده انجام می‌دهد؛ آنها حدود ۱۵ سال به دنبال ترور شهید فخری زاده بودند، حتی در سال ۸۷ چند تیم برای ترور ۳ نفر که دونفرشان من و آقای فخری زاده بودیم، به کشور آمدند که نیرو‌های امنیتی با همکاری یکدیگر، در یک اقدام مشترک ترور آقای فخری زاده را خنثی کردند.

عباسی تصریح کرد: بدون اغراق، بسیاری از افرادی که در دوره کارشناسی یا دکتری دانشجوی بنده، شهید شهریاری، شهید علی‌محمدی یا شهید فخری‌زاده بودند، امروز از من بیشتر بلد هستند؛ این خاصیت علم است وگرنه علم پیشرفت نخواهد کرد. امروز مطمئنم که متخصصان بسیاری در حوزه هسته‌ای داریم و هرگز این راه متوقف نخواهد شد.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه واردات تکنولوژی از کشور‌های دیگر برای کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس فایده‌ای ندارد، یادآور شد: آنها رآکتور هسته‌ای را همراه با کلید می‌توانند بخرند، مثل امارات که در ابوظبی چهار رآکتور از کره‌ای‌ها خریده است، اما چون رشته تصمیم گیری و مدیریت این کشور‌ها با استکبار جهانی است، تجهیزاتشان برای خود کشور‌های عربی بی‌فایده است و مثل یک پایگاه برای آمریکایی‌ها فعالیت می‌کنند.


بیشتر بخوانید


او درباره وضعیت فعلی فناوری دفاعی در ایران اظهار کرد: ما در بعضی حوزه‌ها به تثبیت فنی و علمی رسیده‌ایم و در بعضی حوزه‌ها هم در حال طی کردن دوره گذار هستیم؛ برای نمونه در بحث موشکی، هوافضا و بخش‌های زیادی از صنعت هسته‌ای توانمندی پیدا کردیم.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با اشاره به نکاتی از زندگی و تحصیلات دانشمند شهید محسن فخری‌زاده بیان کرد: او را به مدت سال ۳۳ می‌شناختم، شهید فخری‌زاده پس از دریافت لیسانس از دانشگاه شهید بهشتی و گذراندن دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه امام حسین(ع) به وزارت سپاه(آن زمان هنوز وزارت دفاع تشکیل نشده بود) مراجعه کرد و به واحد من معرفی شد. من هم یک کتاب علمی انگلیسی به او دادم و گفتم چهار فصل از این کتاب را بخوان تا از تو امتحان بگیرم، این اولین جملاتی بود که میان ما دو نفر رد و بدل شد.

عباسی افزود: شهید فخری‌زاده و مجموعه سپند سال‌ها تحت رصد سرویس‌های اطلاعاتی خارجی بودند، چراکه او و همکارانش مشغول تحقیقات سطح بالای علمی و نظامی بودند. در خارج کشور از او به عنوان مرد شماره یک هسته‌‍ای کشور یاد می‌شود. شهید فخری زاده به همراه شهید شهریاری و شهید علی محمدی و سایر بزرگان نقشه راه هسته‌ای کشور را در دهه هفتاد تهیه کردند که همان نقشه راه باعث رشد هسته‌ای کشور شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۷ ۱۰ آذر ۱۳۹۹
مسئولان هرچی بیشتر از این شهید تعریف کنند گناه و قصور خودشون به خاطر عدم مراقبت کافی از ایشون بیشتر نمایان میشه.
Iran (Islamic Republic of)
الف همدان -
۰۹:۰۱ ۱۱ آذر ۱۳۹۹
واقعیت همینه ، هیچ پیچیده هم نبود خیلی راحت بدون انکه حتی خودشان خون دماغ بشن کارشونو کردند.
آخرین اخبار