نماینده مجلس شورای اسلامی درباره اصلاح اساسنامه فدراسیون فوتبال توضیحاتی را مطرح کرد.

احمد راستینه نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان،  اظهار کرد: طبق برنامه روز دوشنبه خدمت وزیر ورزش و جوانان در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خواهیم بود. یکی از مسائلی که در این جلسه مطرح می شود مربوط به تصمیماتی است که خارج از قانون گرفته می‌شود.  

او ادامه داد:  تغییراتی در اساسنامه فدراسیون فوتبال صورت گرفته است که به طور اساسی درباره این موضوع که به نفع مسیر ورزش کشورمان است یا نیست، بحث نمی‌کنم چرا که ما دارای یک نظام نامه باشگاه داری نیستیم. البته کمیسیون فرهنگی به این موضوع ورود کرده است.  در اصلاح اساسنامه فدراسیون فوتبال چند بند وجود دارد که مغایر با قانون است. یکی از بند‌ها در ارتباط با به کار نگرفتن بازنشسته‌ها در راس فدراسیون‌هایی است که از اصل حمایت‌ مستقیم  دولتی بهره‌مند هستند.  

تصمیمات بدون یک نظام جامع باشگاه داری به نفع ورزش نیست 

راستینه گفت: بودجه فدراسیون فوتبال در قالب اصل ۵ قانون اساسی یا همان بودجه‌های در اختیار است. این بودجه‌ها جهت کمک به فدراسیون‌های مورد هدف قرار می‌گیرد. متاسفانه ارتباطی که بین وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون فوتبال وجود  دارد به گونه‌ای است که اکثر بودجه آن از طریق فصل ۵ تامین می‌شود. ما معتقدیم بدون یک نظام جامع باشگاه داری چنین تصمیماتی که مغایر با قانون است به طور حتم نمی‌تواند به ورزش کشورمان کمک کند.

نقش سیاسیون نسبت به نخبگان ورزشی در عرصه ورزش پررنگ تر است

او افزود: در اساسنامه فدراسیون فوتبال بندی آورده اند مبنی بر اینکه وزیر ورزش و جوانان می‌تواند در مجمع فدراسیون فوتبال حاضر شود و اظهار نظر کند، اما حق رای ندارد. البته مناسبت‌های بین وزارت ورزش و جوانان با فدراسیون‌ها و مجامع به صورت واسطه‌ای است و افرادی به مجامع فدراسیون‌ها راه پیدا می‌کنند که مورد حمایت وزارتخانه قرار دارند. با توجه به اینکه  اکثر اعتبارات فدراسیون‌ها از اصل ۵ بودجه وزارت ورزش تامین می‌شود به طور طبیعی فدراسیون‌ها رای مستقلی در مجامع ندارند و به طور معمول خواسته وزارتخانه را در فدراسیون‌ها اجرا می‌کنند. با این قانون نقش سیاسیون در عرصه ورزش کشورمان پررنگ و نقش نخبگان ورزشی در مجامع فدراسیون ها کم رنگ تر می‌شود. به هر حال خروجی این موضوع قرارداد‌های میلیاردی همانند قرارداد ویلموتس و مربیان باشگاه‌های مختلف  می‌شود که به بیت المال ضربه می‌زند.  

روابط ناسالم و سفارشی بین وزارتخانه و فدراسیون ها حاکم است 

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: به هر حال مسئولان فوتبال  قرارداد با مربیان می‌بندند و قرارداد را ۳ ماه بعد لغو می‌کنند و فیفا هم فوتبال کشورمان را محکوم می‌کند. روابط ناسالم و سفارشی در وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون‌ها حاکم است. فدراسیون‌ها به معنای حرکت دهنده ورزش حرفه‌ای کشور نمی‌توانند نقش خود را در ورزش ایفا کنند.

 برداشتن شرایط سنی برای ریاست فدراسیون فوتبال خلاف قانون است 

راستینه درباره اینکه کسانی که در پرونده ویلموتس نقش داشتند اجازه شرکت در انتخابات فدراسیون فوتبال را ندارند و نظر مجلس در این باره چیست، گفت: این مسائل جزیی است. به طور اساسی با توجه به اینکه نظام نامه  جامع باشگاه داری نداریم به طور طبیعی اتفاقاتی در این باره رخ می‌دهد که اختلافاتی بین فیفا، وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال به وجود می آورد. مجلس وظیفه دارد که موضوعی خلاف قانون شکل نگیرد. بندی در اساسنامه فدراسیون فوتبال وجود دارد که هر شخص با هر سنی می تواند برای ریاست این فدراسیون نامزد شود. طبق قانون امکان به کارگیری بازنشسته‌ها در راس فدراسیون فوتبال وجود ندارد.

او گفت: اساسنامه فدارسیون فوتبال اشکالاتی دارد که باید اصلاح شود، اما ما کار مهمتری  را در دستور کار قرار داده ایم . مطابق با اصل ۱۴۲ کمیسیون فرهنگی، طرح اصلاح حمایت از ورزش و ورزشکاران پیش بینی شده است. یک تیم پژوهشی قوی در مرکز پژوهشگاه مجلس متشکل از تمام صاحب نظران تشکیل خواهد شد. ما در قالب این طرح تصمیم گرفتیم تا نظام نامه‌ای برای ورزش حرفه‌ای و همگانی به صورت قانونی تهیه کنیم.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار