به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، هفته دوم تعطیلی تهران هم فرار رسید، اما هنوز هم افرادی هستند که وجود ویروس کرونا را جدی نگرفتهاند و به نوعی با جان خود در حال بازی کردن هستند.
طبق محدودیتهای کرونایی و اعلام وزارت بهداشت برای تعطیلی صنوف، انگار بعضی از هموطنان ما گوش شنوا ندارند و کماکان در ظاهر صنف خود را بستهاند اما به صورت یواشکی در زیر سایه کرونا به کسب و کار خود میرسند.
شبهای اول اجرای محدودیتهای جدید کرونایی با دور زدن برخی اصناف و واحدهای کسبی همراه بود و این مسئله نگرانیهای مردم و متولیان امر را درپی داشته است، البته تعداد این افراد طبق گزارشات اخیر کم شده، اما در هر منطقه از تهران به صورت محدود این دورزدن کرونایی وجود دارد، این مسئله را زمانی درک کردم که شنبه حدود ساعت ۸ شب از محل کار به سمت خانه میرفتم و کماکان چراغهای روشنی را مشاهده میکردم که خبر از باز بودن آن مغازه میداد؛ تصمیم گرفتم وارد مغازه پوشاک بچه گانه شوم و چرایی عدم رعایت محدودیتهای کرونایی را از فروشنده جویا شوم.
در نگاه اول از پاسخ دادن خودداری میکرد، اما کم کم پای درد و دلش نشستم، فروشنده بانوی جوانی بود که به گفته خودش صاحب ۳ فرزند بود، طی گفتگو با او متوجه شدم که بازار کار پوشاک از ساعت ۱۸ تا ۲۲ داغ است و قبل آن نمیتواند درآمد آنچنانی داشته باشد، به نظر من راست میگفت، اما چاره چیست؟ آیا تامین معاش به قیمت از دست دادن سلامتی میارزد؟
این سوالی بود که فکر خود من را درگیر کرد و البته پاسخ آن دست مسئولانی است که اسیر تصمیمات یک شبه میشوند، مسئولانی که باید بدانند در این وضعیت کرونایی تامین معاش برای برخی اصناف بسیار سخت است و لازم است که چارهای بیاندیشند و این علامت سوال مبهم و البته مهم را برای همگان چراغش را روشن کنند.
البته سعید ممبینی رئیس اتاق اصناف ایران چندی قبل اعلام کرد که پیشنهاداتی را در بیمه، مالیات، عوارض شهرداری و تعویق وصول تعهدات مالی ارائه کردیم تا این واحدها با خسارت کمتری تعطیلی دو هفتهای را پشت سر بگذارند.
افزون بر این، شنیده میشود که مسئولان ارگانهای مختلف برای این دور زدن کرونایی و عدم رعایت محدودیتها جریمهای را هم در نظر گرفتند، به همین دلیل با سردار حسین رحیمی رئیس پلیس پایتخت گفتوگویی کردم و از او خواستم تا این موضوع را به صورت شفاف توضیح دهد؛ سردار رحیمی به ما گفت که اگر پلیس موردی را مشاهده کند قطعا برخورد خواهد کرد و مردم عزیز هم در صورت مشاهده میتوانند برای گزارش این مکانها با ۱۱۰ تماس بگیرند.
از او پرسیدم آیا تا به امروز مغازهای پلمب شده یا خیر؟ که تاکید کرد بیش از ۴۶ مورد ازواحدهای صنفی به دلیل تخلف پلمب شدهاند که اعمال قانون میشوند.
در ادامه سرهنگ نادر مرادی معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت تهران بزرگ معتقد است که ماموران پلیس با همکاری گشت های مشترک وزارت بهداشت و ... بر رعایت این موارد از سوی صنوف نظارت خواهند داشت و پلیس با واحدهای صنفی مشمول این مصوبه که بعد از ساعت ۱۸ به فعالیت خود ادامه دهند برخورد قانونی خواهد کرد.
این صحبتها روایتی از تعطیلی ۲ هفتهای تهران بود که نارضایتی و نگرانیهایی را برای اصناف با خود به همراه داشت، اما داستان اصلی از جایی شروع میشود که ببینیم مسئولان کشور برای خسارات وارد شده به این افراد چه اقدامی میکنند؟ آیا میتوانند در مسائلی همچون بیمه، مالیات و... تمهیدات غافلگیرانهای ایجاد کنند؟ یا تنها مسئولیت آنها اعمال قانون است؟
بهتر است که کاسبان پایتخت در این چند روز آینده محدودیتهای کرونایی را رعایت کنند تا علاوه بر مشکل معیشتی با پلمب واحد صنفی و جریمه روبرو نشوند و صبر پیشه کنند تا ببینند برای آنها چه تدبیری اندیشیده میشود؛ اندکی صبر درمان این روزهای آنها است.
بیشتر بخوانید
بعضا واقعا مجبورن یکم درک هم داشته باشیم بد نیست
از یه طرف میگه مغازه تعطیل از طرف دیگه بانک بازه و باید قسط سر وقت پرداخت بشه.