به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، در هر شهر و هر حرفهای نظم حرف اول را میزند و پایبندی به قانون میتواند این نظم را سامان دهد و هستند در شهرهایی که کسبه سیار به صورت غیر بهداشتی و غیرقانونی اقدام به فروش محصولات خود میکنند که این موضوع میتواند مشکلات فراوانی را برای مردم رقم بزند.
وجود میوهفروشان سیار در نقاط مختلف و همچنین پرتردد شهر اردستان دارای مشکلاتی است که از منظر هیچ بینندهای پوشیده نیست و ادامه این وضعیت نارضایتی شهروندان اردستانی و ایجاد مشکلات ترافیکی را به دنبال دارد که میتواند با این وضعیت اتفاقات ناگواری را برای مردم و خود میوه فروشان رقم بزند.
احمدرضا یکی از میوهفروشان سیاراظهار داشت: ما بهصورت دورهگردی میوه میفروشیم و حاضر هستیم تا مکانی را برای ما آماده کنند و تمامی میوهفروشان و کسبه دیگر که به شکل سیار فعالیت دارند هم در آن مکان اقدام به فروش محصولات خود کنند.
او افزود: این موضوع باید به صورت کلی و برای همه باشد نه اینکه یک سری این قانون را بپذیرند و در مکانی که در نظر میگیرند شرکت کنند، اما افرادی آن را نپذیرند و بخواهند در خیابان به کار خود ادامه دهند و اگر مکانی باشد که در آن تمام خدمات دیده شده باشد حاضریم عوارض پرداخت کنیم و در آن مکان فعالیت داشته باشیم.
این میوهفروش سیار گفت: فعالیت ما در کنار خیابان از هر جهت درست نیست و خطر هر لحظه ما را تهدید میکند که در صورت اتفاقی برای خود و مشتری ما مقصر اصلی هستیم و باید مسئولان هر چه سریعتر نسبت به تهیه مکانی برای این قشر آستین همت را بالا بزنند.
مرتضی یکی دیگر از وانتدارها اظهار داشت: حضور ما در کنار خیابان دارای عوارضی است که یکی از آنها تهدید خودروهای عبوری است و دیگر اینکه در تابستان به جهت نداشتن سرپناه میوهها خراب میشود و ضرر و زیان نصیبمان میشود و در زمستانها هم مجبور هستیم سرما را تحمل کنیم و بعضاً بیمار و راهی بیمارستان شویم.
او گفت: بنده دارای همسر و دو فرزند هستم و با وام توانستهام خودرویی را تهیه کنم تا با آن میوه فروشی کنم و شغلی نیست که بخواهم آن را انجام دهم و با داشتن وضع اقتصادی و قسطهای بانکی مجبور هستم تا در سرما و گرما در کنار خیابان امرار معاش کنم.
این میوهفروش سیار همچنین با اشاره به وضعیت سوخت خودرو هم افزود: ماهیانه ۶۰ لیتر بنزین برای ما در نظر گرفته میشود که این مقدار سوخت فقط برای دوبار سرویس تا اصفهان است که بخواهم میوه بیاوریم و بفروشیم که مشکلات اینچنینی هم داریم که این قشر نیازمند یک صنفی جداگانه هستند تا به مشکلاتمان رسیدگی شود.
روحالله یکی دیگر از میوهفروشان ابراز داشت: از مسئولان میخواهیم که برای ما سرپناهی را آماده کنند تا ما با پرداخت عوارض و دریافت خدمات از این بلاتکلیفی در کنار خیابان راحت شویم و بتوانیم با خیال آسوده اقدام به فروش محصولات خود کنیم.
او افزود: با وجود بیماری خطرناک کرونا الان حدود هشت ماه است که میوهفروشان در کنار خیابان اقدام به فروش میوه میکنند که از لحاظ بهداشتی صحیح نیست و و مکانی را برای سرویس بهداشتی ندارند که این موضوع واقعا برای آنها سخت است.
این میوهفروش که خودرو هم ندارد در بخشی از صحبتهای خود افزود: بیش از ۲۰ نفر به صورت خودرو و بدون خودرو اقدام به میوهفروشی میکنند که همگی در کنار خیابان مشغول این کار هستند و خطر آنان را تهدید میکند، اما اگر سرپناهی توسط مسئولان آماده شود از هر لحاظ برای آنها مفید است.
حسن یکی دیگر از میوهفروشان سیار در شهرستان اردستان اظهار داشت: بنده از وضعیت موجود گلهمند هستم و ما اگر وضعیتمان خوب نبود مجبور نبودیم که بخواهیم با خودرو در کنار خیابان کاسبی کنیم لذا مسئولان به فکر ما قشر زحمتکش هم باشند و برای مان مکانی را مهیا کنند تا بتوانیم اقدام به فروش میوه و مایحتاج مردم کنیم.
او افزود: تو را به خدا صدای ما را به مسئولان برسانید تا ما را از این بلاتکلیفی نجات دهند و ما را از خطراتی که خودروها تهدید میکنند نجات دهید و حاضر هستیم که با پرداخت عوارض ماهیانه و خدماتی که دریافت میکنیم از این استرس و خطر دوری کنیم.
محمد یکی دیگر از میوهفروشان با سابقه که دارای وانت نیسان هم است اظهار داشت: عمری است مشغول به این کار هستم و وقتی بازار روز باز باشد در آن مکان اقدام به فروش میوه میکنم، اما هر وقت بسته باشد مجبور هستم در کنار خیابان اقدام به فروش کنم که قبول دارم کار بسیار خطرناکی بوده و در صورت اتفاقی برای خودم و مردم باید پاسخگو باشم.
او افزود: از مسئولین و شهردار شهر اردستان میخواهیم که برای ما قشر زحمتکش مکانی را ثابت تعبیه کنند تا بتوانیم ضمن تأمین امنیت جانی و بهداشتی میوههای خود را به فروش برسانیم و در این راه حاضر هستیم تا عوارضی را هم پرداخت کنیم.
مهدی بهفراظهار داشت: کلاً بازار روز و میوهفروشیهای سیار و شغلهای سیاری هستند که، چون جای ثابتی ندارند اینها تابع قانون نظام صنفی محسوب نمیشوند و در قانون نظام صنفی ماده ۸۴ مصوب شده است تا این افراد باید در قالب یک کمیته ساماندهی شوند.
او افزود: اگر بخواهیم این قبیل از صنوف را ساماندهی کنیم باید کمیتهای را تشکیل داده و آن هم به ریاست شهرداری تشکیل شده و از اتاق اصناف، اماکن و تعزیرات حکومتی هم برای تصمیمگیریهای بازار روز استفاده شود.
رئیس اتاق اصناف شهرستان اردستان گفت: اتاق اصناف اردستان تلاش بسیاری کرد تا این موضوع را به سرانجام برساند، ولی متأسفانه در شهرستان اردستان بازتاب حرکات آن صورت نافرم داشته و این کار به سرانجام نرسیده است و کسانی که میخواهند در بازار روز فعالیت کنند باید زمانی که مکان آنها مشخص شد و کار آنها هم مشخص شد مجوز فعالیت صنفی را دریافت کنند.
او ابراز داشت: در یک ماده قانونی دیگر عنوان شده تا صنوف سیاری که با خودرو اقدام به فروش اجناس میکنند باید مجوز را دریافت کنند که متأسفانه آییننامه اجرایی آن که توسط دولت و اتاق اصناف ایران تنظیم شده هنوز ابلاغ نشده است.
بهفر تأکید کرد: برای ساماندهی این قبیل افراد شهرداری به عنوان مسئول پیگیری کارهای آنها تعیین شده است و باید مکانهایی را از قبل آماده بکنند تا افرادی که دورهگرد یا سیار هستند بتوانند اقدام به فروش در آن مکانها کنند و اتاق اصناف هم نظارت صنفی خود را داشته باشد.
رئیس اتاق اصناف شهرستان اردستان تصریح کرد: زمانی که مکانی مشخص وجود داشته باشد میتوان افرادی که از بیرون شهرستان اردستان هم بخواهند اقدام به فروش محصولات خود کنند مجبور میشوند مجوز روزانه یا ساعتی و هفتگی دریافت کنند که این موضوع اطلاعات آنها را در سامانه ثبت میکند و در صورت مشکلی میتوانیم آن را پیگیری کنیم.
نادر یزدانبخش اظهار داشت: با توجه به جلسهای که با فرماندار و همچنین دادستانی شهرستان داشتیم تصمیم بر این شد تا هر چه زودتر این مسئله بازار میوه و تره بار «ترخون» اردستان زودتر آماده شود و میوهفروشان از این بلاتکلیفی رهایی پیدا کنند.
او افزود: با توجه به عدم وضعیت خوب مالی شهرداری باز هم ما اقدام کردهایم و در حال تکمیل آن هستیم و کارهای سازه آن حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد کارهای آن تمام شده است و حدود ۲۰ مکان در این بازار دیده شده است که خودروها میتوانند در آن اقدام به فروش محصولات خود بکنند.
شهردار اردستان گفت: به منظور کاهش هزینهها و تمامی سازههای آن این موضوع توسط قسمت فنی شهرداری در حال ساخت است و در صورت عدم بارندگی تا یک هفته دیگر ساخت سازههای آن تکمیل میشود و با توجه به اینکه تمام خریدها نقدی شده است در صورت تأمین هزینهها به زودی شاهد افتتاح آن میکنیم.
او ابراز داشت: تاکنون با هزینهای بالغ بر ۲۰۰ میلیون تومان آهنآلات سازهها را خریداری کردهایم و حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان دیگر نیاز است و در صورتی که مشکل خاصی بروز نکند و وضعیت هوا اجازه بدهد ساخت سازهها به پایان میرسد.
یزدانبخش همچنین تأکید کرد: در این بازارچه سازهها به صورت سرپوشیده است و دارای اتاقک نگهبانی و سرویس بهداشتی است که تا آخر این ماه به بهره برداری میرسد و دارای آب هم است و برای برق آن هم ۳۶۰ میلیون ریال نیاز است که به زودی برق آن هم وصل میشود.
شهردار اردستان تصریح کرد: آسفالت مجموعه هم به زودی تهیه میشود و از روشنایی کافی هم برخوردار است و برای امنیت آن هم استفاده از دوربینهای مداربسته تعبیه شده و در صورت امکان برای کاهش تردد در سطح شهر بازار روز شهرستان اردستان هم در روزهای دوشنبه و پنجشنبه به این مکان انتقال داده میشود.
او بیان کرد: منتظر درخواست بخش خصوصی هستیم تا با سرمایهگذاری در قسمتی از این بازارچه بازار مرغ و ماهی را برای شهروندان اردستان راهاندازی کنیم تا این بازارچه توسعه پیدا کند و بتوانیم از این مکان برای برگزاری نمایشگاههای مختلف سالیانه هم استفاده کنیم.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/م