به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مجیدرضا پاکاری مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی فارس پیشبینی کرد که امسال بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن مرکبات در استان برداشت شود که نسبت به پارسال حدود ۵ درصد افزایش را داشته باشیم.
او افزود: استان فارس با سطح زیرکشت بالغ بر ۶۰ هزار هکتار مرکبات و تولید سالیانه بیش از هزار و ۴۰۰ تن محصول مرکبات مقام دوم را از لحاظ سطح زیرکشت و تولید به خود اختصاص داده است.
پاکاری با بیان اینکه ۲۰ درصد سطح زیرکشت و ۲۵ درصد تولید مرکبات کشور مربوط به فارس است ادامه داد: انواع پرتقالها، نارنگی، لیمو شیرین، نارنج، لیمو ترش، گریپ فروت و بکری از عمده محصولات مرکبات استان است که ارزش اقتصادی تولید مرکبات سالانه ۷۰ هزار میلیارد ریال است و به ازای هر هکتار زمینه اشتغال ۴ نفر را به طورمستقیم و غیرمستقیم فراهم کرده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی فارس، سطح زیرکشت باغات استان را ۳۷۱ هزار هکتار (باغات آبی ۲۵۱ هکتار و باغات دیم ۱۲۰ هکتار) اعلام کرد و گفت: میزان تولید محصولات باغی استان حدود ۳.۲ میلیون تن است و ۱۵ درصد تولیدات محصولات باغی و ۱۲.۵ درصد سطح زیرکشت باغات کشور مربوط به فارس است.
او با بیان اینکه میانگین عملکرد برداشت ۲۳ تن در هرهکتار است، گفت: ۱۸ شهرستان از جمله جهرم با ۲۱ هزار هکتار، قیروکارزین با ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار، داراب ۱۴ هزار و ۲۰۰ هکتار، فسا، کازرون، لار، فیروزآباد، ممسنی، استهبان، گزاش، فراشبند، رستم، مهر، لامرد، خنج، نی ریز، زرین دشت و شیراز از مهمترین مناطق کشت مرکبات در استان فارس هستند.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه سطح زیر کشت محصول نارنگی ۵ هزار و ۸۰۰ هکتار با تولید ۱۱۹ هزار تن است که ۲۷ درصد تولید کشور را داریم، تصریح کرد: شهرستانهای کازرون، جهرم، داراب، فسا، گراش، لار، ممسنی و قیروکارزین از قطبهای تولید این محصول در استان هستند.
پاکاری سطح زیرکشت پرتقال در استان را بالغ بر ۲۰ هزار و ۴۰۰ هکتار ذکر کرد و اظهار داشت: پیشبینی میشود میزان ۳۲۲ هزار تن پرتقال برداشت شود.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی فارس همچنین با اعلام اینکه ۱۸ هزار بهرهبردار در این زمینه مشغول به فعالیت هستند، تامین نهادههای کشاورزی، آبیاری تحت فشار، سالم سازی مرکبات و تخصیص تسهیلات مناسب را از خدمات جهاد کشاورزی به بهرهبرداران اعلام کرد.
او با بیان اینکه محصولات مرکبات عمدتا به صورت تازه خوری به مصرف میرسند و به کشورهای حاشیه خلیج فارس، روسیه، آسیای میانه صادر میشود، عنوان کرد: برداشت مرکبات در استان از مرداد آغازشده و تا اردیبهشتماه ادامه دارد.
پاکاری با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ واحد سورت بستهبندی در شهرستانهای فسا، داراب، قیروکارزین و جهرم داریم، گفت: همچنین ۳ واحد صنعتی در شهرک صنعتی شیراز و ۲ واحد نیز در شهرستان بیضا داریم.
استان فارس با قابلیت تولید انواع محصولات کشاورزی در خصوص صادرات غیر نفتی و ارزآوری در این حوزه حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/