به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اکسپرس، سرطان تیروئید یکی از سرطانهایی است که اگرچه به اندازه سایر سرطانها کشنده نیست، اما به دلیل تاثیری که در کارکرد غده تیروئید و مشکلات جسمانی برای بیمار ایجاد میکند، باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. انجام سونوگرافی و آزمایشات بالینی یکی از راهکارهای تشخیص سرطان تیروئید است.
متخصصان میگویند در صورت تشخیص سریع سرطان تیروئید، احتمال زنده ماند بیمار برای ۱۰ سال یا بیشتر به میزان ۸۴ درصد افزایش مییابد. تحقیقات نشان میدهند سندرم کوشینگ میتواند نشانه زود هنگام ابتلا به سرطان تیروئید باشد.
بر این اساس، ابتلای افراد به سندرم کوشینگ یکی از علائم ابتلا به سرطان تیروئید است. سندرم کوشینگ در اثر افزایش فعالیت قشر غده آدرنال ایجاد میشود. در این حالت فرد دچار توقف رشد، چاقی، تجمع چربی در گردن و بالای ترقوه، پوست نازک و شکننده و خون مردگی میشود. سایر علائم سندرم کوشینگ شامل خستگی و بی حالی، رشد مو در صورت (به ویژه در خانم ها)، گردی صورت، برهم خوردن ریتم خواب، بروز جوش، مشکلات قاعدگی و کاهش میل جنسی میشود.
محققان میگویند علائم ابتلا به سرطان تیروئید پیشرفته شامل موارد ذیل است:
۱- اسهال شدید
۲- گُر گرفتگی صورت
۳- بی حالی و ضعف
۴- کاهش وزن
۵- سندرم کوشینگ
تحقیقات دانشمندان آمریکایی نشان میدهد سندرم کوشینگ و ابتلا به سرطان تیروئید ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند و در صورت مشاهده علائم سندرم کوشینگ افراد باید بلافاصله به پزشک عمومی مراجعه کنند. همچنین در صورت مشاهده علائمی مانند بزرگ شدن غده تیروئید، مراجعه به بیمارستان برای انجام معاینات بالینی ضروری است.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/
چقدر بیماری وجود داره
خدایا به تو پناه می بریم