به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اکسپرس، کلسترول بالا یکی از رایجترین مواردی است که امروزه در میان انسانها دیده میشود. کلسترول در واقع نوعی چربی است و از مواد مهم غشای سلول محسوب میشود. رژیم غذایی حاوی گوشت، جگر، مغز، تخم مرغ و لبنیات یکی از منابع حاوی کلسترول است. با این حال، سطح بالای کلسترول خون میتواند سلامت بدن افراد را به خطر بیاندازد.
تحقیقات متعدد نشان داده است سطح بالای کلسترول خون میتواند منجر به حمله قلبی و سکته مغزی شود. از این رو، ایجاد تعادل و کاهش سطح کلسترول خون برای حفظ سلامتی بدن ضروری است. اصلیترین روش برای تشخیص کلسترول بالا آزمایش خون است. با این حال، راهکارهای ساده تری نیز برای تشخیص کلسترول بالا وجود دارد.
متخصصان انگلیسی میگویند رایجترین علائم سطح بالای کلسترول خون شامل موارد ذیل است:
۱- ورم گلو و درد قفسه سینه
۲- حالت تهوع
۳- خستگی مفرط
۴- تنگی نفس
۵- بی حسی یا سردی اندامهای فرد
۶- درد در گردن، فک و بالای شکم یا پشت
مشاهده علائم ذکر شده در فرد میتواند نخستین علامت داشتن سطح کلسترول بالا باشد. با این حال، روشهای سادهای برای کاهش کلسترول بد خون وجود دارد. برای مثال، مصرف ماهی آزاد (سالمون) به دلیل دارا بودن اسید چربهای امگا ۳ میتواند منجر به کاهش کلسترول بد و نیز فشار خون شود.
متخصصان تغذیه پیشنهاد میکنند افراد حداقل دو بار در هفته مصرف ماهیهای چرب حاوی امگا ۳ را در رژیم غذایی خود قرار دهند.
انجمن بیماریهای قلبی و عروقی امریکا میگوید: افراد بالای ۲۰ سال حداقل در هر دوره چهار تا شش سال باید به انجام آزمایشات مربوط به سطح کلسترول خون اقدام کنند.
با این حال، اگر سابقه خانوادگی کلسترول بالا دارید، باید به صورت مداوم سطح کلسترول خون خود را مورد سنجش قرار دهید.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
این که نشد خبر فقط برای افراد پولداره!