مرجان کربلایی روانشناس و درمانگر کودک و نوجوان در گفتوگو خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علل گرایش برخی از والدین به تولد فرزندشان در تاریخ تولد لاکچری، اظهار کرد: تولدهای نوزادان در تاریخهای خاص که به تاریخ تولد لاکچری معروف شده، از تاریخ ۸۸/۸/۸ تب و تاب فراوانی پیدا کرده است.
این روانشناس ادامه داد: امسال نیز درخواستهای فراوانی از سوی خانوادهها برای به دنیا آمدن فرزندانشان در تاریخ ۹۹/۹/۹ مطرح شده است، البته دستکاری در تاریخ زایمانها فقط مختص تاریخ تولد رند نیست، برخی از افراد خواستار این هستند که فرزندشان تاریخ تولد یکسانی با پدر، مادر یا با سالروز ازدواج شان داشته باشد و بعضی از افراد هم فکر میکنند که تولد فرزندشان در نیمه اول سال میتواند آنها را به لحاظ تحصیلی جلوتر بیندازد که این واقعیت تبدیل به یک تراژدی و فاجعه انسانی_ اجتماعی خواهد شد.
وی با اشاره به عوارض زایمان زودرس در روزهای لاکچری، بیان کرد: زردی، مشکلات گوارشی و کولیکهای نوزادی و افت قند خون در نوزادانی که زودتر از موعد به دنیا میآیند، از جمله عوارض چنین زایمانهایی است.
کربلایی با بیان اینکه بیشترین تکامل مغزی جنین در چند هفته آخر حاملگی است، اضافه کرد: بهترین زمان زایمان در هفته ۳۹-۴۰ بارداری است، این در حالی است که در کشور ما به طور میانگین در ۳۸ هفتگی عمل سزارین انجام میشود که باعث میشود جنین از دو هفته رشد مغزی محروم بماند.
بیشتر بخوانید
این روانشناس با تأکید بر اینکه بر اساس مشاهدات و پژوهشهای بالینی-روان شناختی، افرادی که دارای شخصیت وسواسی هستند تمایل دارند زندگی کاملاً بی عیب و نقصی داشته باشند، گفت: این افراد اشتغال ذهنی عمیق با موضوعاتی مثل نظم و ترتیب، کمال گرایی و ایراد گیری، کنترل شدید همه مسائل و داشتن چارچوبهای انعطاف ناپذیر هستند.
وی با اشاره به اینکه انتخاب تاریخ تولد رند هم میتواند جزء یکی از خصوصیات شخصیت وسواسی باشد، افزود: علاوه بر شخصیتهای وسواسی، شخصیتهای نمایشی هم تمایل بسیار زیادی به تاریخهای لاکچری نشان میدهند، زیرا دوست دارند همیشه خود را برتر نشان دهند و همیشه در معرض دید و تعریف دیگران قرار گیرند.
کربلایی خاطرنشان کرد: علاوه بر موارد ذکر شده در مورد اختلالات روانشناختی، فقر فرهنگی (چشم و هم چشمی) هم باعث این فاجعه اجتماعی خواهد شد و این فاجعه اجتماعی بیشتر در خانوادههای بسیار مرفه و سطح پایین جامعه از سایر اقشار دیده میشود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
مرسی خانم دکتر